Review: Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen

geplaatst in: Creatief & DIY, Kleuren voor volwassenen | 2

Tijdens mijn eerste kleurambassadeursdag werd er bekend gemaakt dat de toen aanwezige kunstenares Julia Woning een eigen kleurboek uit zou gaan brengen. Ik was meteen erg benieuwd want de tekeningen en schilderijen van Julia Woning vind ik heel erg leuk om te zien. Inmiddels is ‘Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen’ op de markt en vandaag vertel ik meer over dit vrolijke kleurboekje!

Het-enige-echte-Dikke-Dames-kleurboek-voor-volwassenen julia woning

Julia Woning en haar Dikke Dames.

“Ze zijn vrolijk, ze zijn herkenbaar, en ze zijn perfect geschikt om in te kleuren … Het zijn de Dikke Dames! Deze volumineuze vrouwenfiguren, geboren uit de pen van kunstenares Julia Woning, brengen je altijd en overal in een goed humeur. Kleur naar eigen inzicht de Dames in hun natuurlijke habitat: aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur, aan de borrel met hun Dikke Dames-vriendinnen, of druk aan het werk achter hun bureau. De originele, herkenbare tekeningen van Julia Woning vragen er gewoon in om ingekleurd te worden. BBNC uitgevers is dan ook vereerd om dit schitterende Dikke Dames-kleurboek op de markt te mogen brengen!”

het enige echte Dikke Dames kleurboek julia woning

Mijn bevindingen.

Wat ziet dit boekje er vrolijk uit zeg! Ik spot de Dikke Dames en hun partners in allerlei soorten bezigheden. Ze gaan naar het strand, duiken de stad in, lezen een boek, zijn met vriendinnen aan het keuvelen of ze eten gebakjes en drinken kopjes thee. Kortom: deze dames zijn vooral gewoon lekker bezig. Ze doen hun ding en genieten van het leven. En dat ziet er allemaal heel gezellig uit.

De kleurplaten zijn tweedelig: rechts zie je een leuk tafereeltje, links zie je een aantal details of een tweede kleurplaat die bij het tafereeltje rechts horen. Omdat de kleurplaten 17 bij 17 cm. zijn heb je ze vrij snel ingekleurd. En dat vind ik fijn: ik hou er van om (snel) resultaat te zien. Ik kleur en kleur en voor ik het weet heb ik de eerste 3 kleurplaatjes al weer ingekleurd. Jup, deze dames laten zich uitstekend inkleuren. Niet met stift overigens, daar is het papier te dun voor, stiften drukken door. En dus kleur ik deze dames in met mijn kleurpotloden: Stabilo, Bic, Bruynzeel en zelfs de TopModel neon potloden komen er aan te pas. Yes, dit kleurt lekker!

het enige echte Dikke Dames kleurboek julia woning review

het enige echte Dikke Dames kleurboek julia woning kleurplaat

Conclusie.

Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen is een fijn en leuk boek om te hebben. De kleurplaten zijn leuk en laten zich door hun afmetingen goed en snel inkleuren. Er is veel variatie en door het handzame formaat gaat dit kleurboek ook makkelijk mee in je tas. Ik vind het een leuk boek, zeker ook omdat het weer eens wat anders is. Wel hoop ik dat een volgende editie wat dikker papier zal krijgen zodat je er dan ook met stiften in kunt kleuren ;-)

Productinformatie:

ISBN: 9789045318455
OMVANG: 144 pagina’s
FORMAAT: 17 x 17 cm
GEWICHT: 258 gram
UITVOERING: Paperback
PRIJS: € 9,95

Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen is onder andere verkrijgbaar bij BBNC uitgevers en bij de Bruna.

het enige echte Dikke Dames kleurboek julia woning badpak

 

Meer van mijn kleurwerken zien?
Kijk ook eens op mijn Instagram of zoek op #sandykleurt

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.