DIY: Boekenschrift

geplaatst in: Creatief & DIY | 5

Zelf ben ik een echt ‘leesmonster’ en doe ik niets liever dan op de bank een boek lezen. Helaas heb ik daar niet altijd tijd voor, en zijn er zo veel boeken die ik ooit eens wil lezen, dat ik de helft weer vergeet. Daar heb ik iets op bedacht! Namelijk.. mijn boekenschrift.

Hierin schrijf ik elk boek dat ik heb gelezen op, samen met wat informatie. Dat is niet alleen handig, maar ook heel erg leuk om te doen! Achteraan mijn schrift kan ik de boeken schrijven die ik nog wil lezen, en vooraan de boeken die ik al heb gelezen. Erg praktisch dus!

Boekenschrift

Het eerste boek dat er bij mij in staat is ‘Sjakie en de chocolade fabriek’ of in het Engels, ‘Charlie and the chocolate factory’. Op de rechterpagina staat wat informatie. De titel, de auteur, het ISBN-nummer, de taal, het aantal pagina’s en hoe leuk ik het boek vond. Ook heb ik het tekstje op de achterkant van het boek overgeschreven. Zo weet ik meteen over wat het boek (ongeveer) gaat!

Boekenschrift

De linkerkant heb ik versierd. Ik vind het resultaat best leuk geworden! De snoeppapiertjes maken het helemaal af. En de pepernoten als achtergrond vond ik ook wel wat hebben, ik had dat papier nog van bij Sinterklaas. :)

24

Om net zo’n boekenschrift als ik te maken, moet je natuurlijk niet helemaal hetzelfde doen. Als je het allemaal een beetje te veel werk vindt, kan je ook alleen de informatie van het boek opschrijven. En als je liever een schrift maakt met boeken die je nog wil lezen kan dat natuurlijk ook.

Ik bedacht dit schrift omdat er best veel mensen zijn die als goed voornemen dit jaar ‘Meer boeken lezen’ hebben. Daar helpt zo’n boekenschrift erg mee! Je raakt namelijk meteen gemotiveerd.   Ook is het handig voor de momenten dat je even helemaal géén boek weet om te lezen. Dan kan je even door je boekenschrift bladeren en voila, je weet meteen weer een leuk boek.

Veel knutsel- en leesplezier!

5 Responses

 1. Joella van den Broek

  dit vind ik een erg leuk idee.
  ik ga hem zeker in gedachten houden!!!

 2. Fairy Tale Creations

  Dit is een hele leuke en goede tip!
  Ik heb ook nog een waslijst aan ‘wil ik nog eens lezen’ boeken en moet nodig een overzicht maken van wat ik al heb gelezen.

 3. Judith

  Oh, leuk idee! :D Ik vergeet in de bieb en de winkels altijd welke boeken in nu al gelezen heb en wat niet. Met zo’n boekje heb je gelijk een overzicht, haha. Ik verslind nogal veel en ken mijn boeken echt niet meer uit mijn hoofd, dus ideaal! Leuk!

 4. Dalinka

  Dit vind ik wel een heel leuk idee! Zo kun je goed nagaan welke boeken je gelezen hebt. Ik heb nog een leer boekje liggen, dus dat ga ik eens doen. Zelf zou ik de tekst dat op de achterkant staat weg laten of inkorten, want dat kan best veel werk zijn volgens mij (ik=beetje lui hehe). Het lijkt mij ook leuk om te noteren wanneer je in het boek begonnen bent en wanneer je het uit hebt gelezen. Zegt vaak ook veel over het boek. Bij mij in ieder geval:-p
  Dalinka heeft onlangs geplaatst…Januari eet challenge | Vegetarisch #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.