DIY – Goedkope en duurzame decoratie.

geplaatst in: Creatief & DIY | 3

Een nieuw jaar, een nieuwe start en misschien wel een nieuwe look voor in je huiskamer? Er zijn talloze mogelijkheden om met huishoudelijke spulletjes leuke decoratie te maken. En daarvoor hoef je eigenlijk niet eens heel handig te zijn! Daarnaast is het ook nog eens erg duurzaam, want je gebruikt vooral spullen die je anders toch weggooit. Zonde!

Benodigdheden:

  • Lege glazen fles
  • Een bolletje wol
  • Dubbelzijdig plakband
  • Eventueel nepbloemen
  • Een hoop geduld!

 

Ik heb zelf drie verschillende flessen gebruikt en drie kleuren wol, maar je kunt natuurlijk net zo veel flesjes maken als je zelf wilt. Je kunt de fles in één kleur maken, maar je kunt ook meerdere kleuren gebruiken als je wat meer variatie wilt.

Allereerst plak je een stukje dubbelzijdig plakband vast aan de onderkant van de fles, een strook over de hoogte van de fles en bij de nek van de fles doe je rondom een strookje. Het begin van de bol met wol maak je vast aan het strookje aan de onderkant van de fles. Daar mak best wat wol zitten, zodat het goed vast blijft plakken. Daarna wikkel je de wol van onder naar boven in de wol. Zorg dat alles goed om zijn plek blijft, anders krijg je gaten. Bij de nek van de fles kan het vooral lastig zijn, dus eventueel kun je hier nog wat extra plakband plakken. Bij de nek van de fles ga je zo lang mogelijk door, tot je bovenaan de plakband bent, daar kun je de wol afknippen. Dat is alles wat je maar hoeft te doen. Makkelijk toch? Om het geheel af te maken kun je nog een paar nepbloemen toevoegen, of je kunt de flessen als vaasjes gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke voorbeelden te noemen van DIY decoratie die erg leuk en makkelijk zijn. De meeste spullen heb je toch al in huis liggen en gooi je meestal weg. Zonde toch, als je het op deze manier kan hergebruiken? Dus: Wees creatief, met de meest simpele dingen, kun je veel leuks maken.

Lege flessen.
Lege flessen.

 

Dubbelzijdig plakband aan de onderzijde.
Dubbelzijdig plakband aan de onderzijde.

 

Dubbelzijdig plakband op de nek van de fles.
Dubbelzijdig plakband op de nek van de fles.

 

Drie flessen klaar.
Drie flessen klaar.

3 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.