Even kennismaken: de biologische thee van Cupkes

geplaatst in: Lifestyle | 1

Tijdens het Festeaval event een poosje terug raakte ik bij één van de stands in gesprek met de mensen van Cupkes. Een opvallend leuke stand met mooie spulletjes. Ik nam een tweetal van hun theesamples mee en kon zo nadien nog eens lekker nagenieten van deze thee. Tijdens mijn theemomentje kreeg ik een mailtje van eigenaresse Marijke Mol, eigenaresse van Cupkes: of ik het leuk vond om wat van haar biologische thee te proberen. Als theeverslaafde zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen. Vandaag vertel ik dan ook wat meer over Cupkes en over de thee die ik heb mogen testen. Lees je mee?

unboxing cupkes thee

De afgelopen weken had onze postbezorger het nogal druk. Bijna dagelijks kwam hij aan de deur met perspakketjes voor Passion 2 Create. Ontzettend leuk! Ik maak het ene na het andere pakket open en zo ook het doosjes met de theetjes van Cupkes: een prachtig ingepakt pakketje. Mijn interesse is dan ook meteen gewekt. In het pakketje tref ik enkele grote zakken met biologische thee, een tweetal samples, theezakfilters voor verse thee en wat informatie en kaartjes aan. Rustig lees ik alles door en ik bekijk de thee: het ziet er allemaal erg leuk uit. Ik krijg de volgende smaken: cupkes thee

De samples:

Oolong Shui Xian thee. Het gaat hier om een hoge kwaliteit half gefermenteerde oolong thee. Aromatische smaak met een helder-gouden kop. Zuiver en gecontroleerd biologisch. Oolong is een traditionele Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. Groene thee is helemaal niet geoxideerd en zwarte thee is volledig geoxideerd. De oxidatiegraad van oolong thee ligt tussen de 10 en 75%. De smaak van de minst geoxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse fleurige citroenachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken. Gedroogde “Oolong”-theeblaadjes zijn te herkennen als losse opgerolde (donker)groene bolletjes voor de minst geoxideerde soort en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geoxideerde oolongs. Prijs: €4,95
Lady Star thee. Jij bent de ster in je eigen verhaal. Deze thee geeft plezier en energie en dát straal je uit. Leuk verpakt, leuk om uit te pakken! Ingrediënten: Assam zwart (India), limoengras, zwarte Pi Lo Chun Lonkou (China), sinaasappelschilletjes, citroenschilletjes, natuurlijke aroma’s, blauwe korenbloemen, rozenblaadjes. Prijs: €4,95

De fullsize verpakkingen a 50 gram:

Kiss the Girls thee. Deze blend van groene thee, cranberries en aardbeien is werkelijk om te zoenen zo lekker. Zoet, fruitig en gezond, wat wil je nog meer?
Helpt uitstekend tegen blaasontsteking! Ingrediënten: Groene China Sencha, natuurlijke aroma’s, hele cranberries en Aardbei vlokken. Prijs: €4,95
Early Birdie thee. Heerlijke thee om te drinken als je lekker vroeg uit je bed komt en even tijd voor jezelf hebt. Fijn aan tafel met je tablet en een gezellig kopje van deze thee. Kan je er weer helemaal tegen! Ingrediënten: kaapbossie (honeybush), rooibos (redbush), groene munt, China Sencha (groen), zoethout, kaneel, limoengras, goudsbloemblaadjes. Prijs: €4,95
From Paris with love thee. De stad van licht, de stad van de liefde. Thee drinken met een gezellig gevoel. Ingrediënten: China Sencha (groen) Pai Mu Tan (wit), natuurlijke aroma’s, framboos, kaasjeskruid. Prijs: €4,95thee cupkes

Mijn bevindingen.

De afgelopen dagen heb ik alle soorten thee geproefd. En wat heb ik genoten van deze thee, zalig! De thee geeft me het gevoel dat ik buiten in het lentezonnetje in een vruchtentuin of bloementuin zit. Heerlijk ontspannen tussen de vlinders en de bloemen met mijn kopje thee. Misschien komt het omdat de thee biologisch is maar ik word er wel extra blij van, heel fijn. Kiss the Girls is een vrolijke, zoete thee, Earlie Birdie werkt verfrissend, opwekkend. From Paris with love vind ik een tikje mysterieus met een vleugje zoetigheid er in. En eigenlijk past deze thee daarom ook perfect bij Parijs en De Liefde. Het Oolong sample doet me aan de Chinese Thee workshop van het Festeaval denken en de heerlijk frisse citrusgeuren van Lady Star nemen me mee naar een filiaal van de Lush. Ik drink, geniet en kom tot rust. Wat mij betreft zijn het dan ook allemaal aanraders.

Mijn persoonlijke favoriet? Eerlijk gezegd vind ik ze allemaal erg lekker. Met name de Early Birdie en de Kiss the Girls, het zijn de twee theesoorten die ik vaakst uit mijn theekast haal. ‘smorgens drink ik graag een Early Bird en ‘smiddags als ik thuiskom van mijn werk neem ik graag een kopje Kiss the Girls. Als ik dan écht moet kiezen wint de zoetekauw in mij het en kies ik voor Kiss the Girls. Maar eigenlijk zijn alle theetjes van Cupkes gewoon ontzettend fijn. En dat de theetjes allemaal biologisch zijn vind ik ook een heel erg groot pluspunt. De verpakkingen a 50 gram zijn groot genoeg voor heel wat theeplezier en dat is fijn, dan kan ik er lekker lang mee doen ;-)

Kortom, ik ben heel erg tevreden over deze thee. Wil jij ook eens kennismaken met de biologische verse thee van Cupkes? Neem dan eens een kijkje in Marijkes webshop. Naast de theetjes die ik vandaag besproken heb zijn er nog veel meer soorten thee verkrijgbaar, evenals mooie serviesjes, accessoires en andere leuke cadeautjes.

  1. Kimberley

    Dat klinkt best goed! Stond Cupkes toevallig ook in de Flow laatst? Komt me ergens bekend van voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.