Review: De verborgen Oceaan – kaartenboek van Johanna Basford

geplaatst in: Creatief & DIY, Kleuren voor volwassenen | 1

Onlangs ontving ik van uitgeverij Kosmos een setje kaartenboekjes van De verborgen oceaan. Echte kleurliefhebbers weten het al: De verborgen oceaan is het prachtige werk van niemand minder dan Johanna Basford. En dat prachtige werk is er nu dus ook te krijgen in de vorm van een kaartenboekje. Vandaag vertel ik je er meer over.

de verborgen oceaan kaartenboek johanna basford

Wat zegt Kosmos over dit kaartenboek:

De illustraties uit het kleurrijke avontuur van De verborgen oceaan zijn nu gebundeld als ansichtkaartenboek. De onderwaterschatten, zoals magische zeemeerminnen en nieuwsgierige octopussen en zeepaardjes, kun je nu inkleuren en versturen. Maak vrienden en familie blij met een betoverende illustratie van Johanna Basford! Leuke kleurplaten om in te kleuren en te versturen op een mooie kwaliteit papier.

johanna basford review

Mijn bevindingen.

Wanneer ik het kaartenboekje doorblader raak ik meteen enthousiast. Ik zie een aantal schitterende kleurplaten uit het bekende kleurboek, afgedrukt op uitneembare ansichtkaarten. Deze kaarten zijn net een slagje groter dan een gemiddelde ansichtkaart. De 24 inkleurkaarten zijn van stevig, kartonachtig materiaal gemaakt en zien er mooi uit. De schrijfkant is ook mooi gedetailleerd afgewerkt. En net als bij het kleurboek zelf heeft ook de kaft van dit kaartenboek een aantal goud glanzende details, erg leuk om te zien.

Ik ga met verschillende materialen aan de slag. Zo gebruik ik mijn stabilo stiften, mijn Marco Raffine kleurpotloden en een setje glitter gelpennen van de Big Bazar. Het levert al snel een mooi resultaat op en de materialen drukken geen van allen door. Een groot voordeel van dit soort kaartenboeken vind ik dat je al snel resultaat hebt, je hoeft geen úren te kleuren voordat je je kunstwerkje af hebt. Een fijn gevoel! En het leuke is dat je andere mensen blij kunt maken met deze kaartjes. Ideaal voor degenen die Snail Mailen als hobby hebben. De kaartjes zijn overigens ook leuk om in te lijsten.

lost ocean colouring for adults

Conclusie.

Ik word blij van kaartenboeken. Het is gewoon net even wat anders dan het inkleuren van een standaard kleurplaat en omdat ik snel klaar ben met het inkleuren van de kaarten geeft mij dat net dat extra zetje om er gewoon nóg eentje in te kleuren. Ik maak Snail Mail maatjes blij met deze mooie kaarten en omdat de kaarten dik genoeg zijn kan ik heerlijk experimenteren met verschillende soorten kleurmaterialen. Heerlijk vind ik dat. Doe mij meer van dit soort boekjes. Wat mij betreft is het kaartenboek van Johanna Basford dan ook absoluut een aanrader!

Productinformatie.

Auteur: Johanna Basford
Afmetingen: 9 x 181 x 130 mm
Gewicht: 148 gram
ISBN10: 9043919152
ISBN13: 9789043919159
Prijs: €9,99
Dit kaartenboek is onder andere te koop bij bol.com.

Meer van mijn kleurwerken zien?
Kijk ook eens op mijn Instagram of zoek op #sandykleurt

de verborgen oceaan kaartenboek review

Winactie [gesloten]

But wait, there is more. Ik verklapte het aan het begin van deze review al: ik kreeg meerdere kaartenboekjes toegestuurd van Kosmos. Drie stuks om precies te zijn. De andere twee kaartenboeken ga ik dan ook weggeven aan jullie, mijn volgers. Wil je kans maken op één van de kaartenboekjes? Volg dan de instructies op de Kleurliefhebbers facebook groep en wie weet win jij één van de twee exemplaren. Deze groep is een onderdeel van Passion 2 Create en staat volledig in het teken van Kleuren Voor Volwassenen. Enjoy!

verborgen oceaan kosmos johanna basford

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.