10 dingen die ik deze herfst wil gaan doen | editie 2016

geplaatst in: Lifestyle, Persoonlijk | 3

Vaste volgers van mijn blog zullen het zich heel misschien nog wel herinneren. Begin september 2014 had ik een to-do lijstje voor de herfst gemaakt. Dat waren 10 dingen die ik tijdens die herfstperiode wilde gaan doen. Zo wilde ik toen meer aan mijn gezondheid gaan werken en stond mijn maagverkleining in de planning. We zijn nu 2 jaar verder dus het leek me wel leuk om eens een nieuwe to-do lijst te gaan maken. Hieronder heb ik ze, niet in een specifieke volgorde, voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Meer offline gaan.
Ja dat klinkt best gek, maar ik merk dat ik het steeds fijner begin te vinden als ik wat vaker offline ben. Zeker op de dagen dat ik vrij ben èn niet zo veel aan het huishouden hoef te doen zit ik soms meer online dan nodig is. Ik wil de komende tijd dus wat vaker offline gaan en mijn vrije tijd besteden aan andere dingen. Een boek lezen, bijvoorbeeld.

Cocoonen.
in 2014 had ik deze ook in mijn lijstje staan: cocoonen. Even wat tijd voor mezelf en dan lekker met een kleedje op de bank. Grote bak thee er bij, boek er bij en ontspannen maar. Cocoonen is niet alleen knus en gezellig maar soms ook echt even nodig. Ik doe teveel. Ik wil te veel en moet soms echt even een stapje terug doen. De psycholoog bevestigde dit al, ik mag écht wat vaker aan mezelf denken. Cocoonen dus. Ik kan niet wachten <3

DIY-en met Ruben.
Ruben vindt het fantastisch om samen met mij te knutselen. We zitten regelmatig samen met strijkkralen, kleurpotloden, verf, knutselpapier en cakebeslag te frummelen. We bouwen samen heel wat leuks alleen is dit van de zomer wat minder vaak geweest. We hadden immers allerlei leuke uitjes en dus veel minder tijd om samen te knutselen. Tijdens de herfstperiode wil ik dus weer wat vaker gaan knutselen met onze Grote Kleine Man. We zijn al kleine speelgoeddiertjes aan het verzamelen die we in onze zeepjes kunnen gaan stoppen en als er straks ook weer kastanjes zijn zal ik hem leren hoe je daarmee een spin kunt maken ;-)

Mijn postprojecten goed bijhouden.
Ik had veel te veel hobby’s de afgelopen jaren. Zoveel dat ik het allemaal niet meer bij kon houden. Ik ben daarom met een aantal hobby’s gestopt of geminderd. Met mijn posthobby (snail mailen, postcrossing, swappen en mijn penvriendinnen) ben ik echter zover geminderd dat het nu toch echt wel heel erg leeg blijft in de brievenbus. Ruben en ik missen dat wel een beetje. En dus ga ik de komende tijd weer eens wat vaker post rondsturen. Zo heb ik laatst al weer 10 postcrossingkaarten verstuurd en kreeg Ruben hele leuke post van vriendinnen/familie. Die enthousiaste reactie van Ruben was zó leuk dat ik toch wel weer iets vaker post wil gaan versturen (en ontvangen) de komende tijd. Maarre…wel met mate, haha.

Theemiddagen en -avonden organiseren.
Het is herfst en ik heb een kast vol met doosjes thee, verse thee, potten en andere leuke theekitsch. En ik heb vriendinnen en familie. Dus ik wil in ieder geval een paar keer een gezellige theemiddag gaan organiseren. Lekker aan de thee met zijn allen, met of zonder kleurboeken er bij en theeleuten maar. Ideaal om te doen tijdens een regenachtige herfstdag, toch?

Experimenteren met herfstige recepten.
Ik vind het heerlijk om te koken, maar ik merk dat ik vaak toch een beetje teruggrijp naar de oude, vertrouwde recepten. Zo maak ik graag de erwtensoep naar het recept van mijn ouders en heb ik geen enkele moeite met een boerenkool. Met spekjes en rookworst er bij. Maar ik wil dit seizoen in ieder geval eens wat gaan experimenteren met de groenten van dit seizoen. Een ovenschotel met pompoen? Een soep met maïs? Of iets lekkers met stoofperen? We zullen eens zien, ik heb er wel zin in!

Kastanjes rapen.
Dit klinkt zo lekker simpel en knullig, maar ik vond het als kind geweldig leuk om kastanjes te gaan rapen. Ik kan me de keren nog goed herinneren dat we met mijn ouders en opa naar het bos gingen om ze te rapen. En natuurlijk heel voorzichtig want die scherpe stekels he….Geweldig was dat! De laatste jaren doe ik het helaas nauwelijks meer. Zonde! Ik heb mezelf dus voorgenomen om, al dan niet samen met Ruben, eens lekker ouderwets kastanjes te gaan rapen. En uiteraard worden ze daarna gepoft ;-)

Mijn eerste vlog online zetten.
Het zit er nu toch echt aan te komen: ik ga vloggen! Onlangs heb ik, samen met Jasper, de eerste oefen opnames gemaakt voor een vlog. Met deze opnames wil ik eens lekker gaan experimenteren met het bewerkingsprogramma. Mijn streven is om gedurende de herfst mijn eerste echte vlog online te gaan zetten.

Mabon vieren
Ik liet het eerder al ergens doorschemeren, maar ik wil weer wat meer gaan doen met datgene waar ik in geloof. Voor mij is dat het Paganisme (met een piepklein vleugje Katholicisme), en dat houdt in dat ik weer actief mee wil gaan doen met de jaarfeesten die daarbij horen. Op 23 september aanstaande wordt Mabon gevierd, het tweede oogstfeest. Hierbij bedankt men voor de oogst en viert men de herfst. De dagen worden korter en we gaan ons stilaan voorbereiden op het feit dat de dagen minder lang licht zijn. Mooi om eens goed bij stil te staan, en dat ga ik dit jaar weer eens doen.

Herfstfoto’s maken.
De herfst is een prachtig seizoen wat bol staat van de veranderingen. Kijk maar eens naar buiten en je ziet prachtige dingen voorbij komen. De bomen die van kleur veranderen, velden vol maïs en graan, klaar om geoogst te worden. Honderdmiljoen kruisspinnen, allemaal druk bezig in hun web, het zonlicht wat net even anders op de bloemen valt. Ochtenddauw. En als je op de Veluwe woont kun je zelfs de herstenbronst live meemaken. Persoonlijk vind ik de natuur op haar allermooist tijdens de nazomer, aan het begin van de herfst. Vroeger maakte ik daar graag foto’s van. En dat ga ik dit seizoen ook weer eens doen.

Tot zover mijn 10 dingen die ik deze herfst wil gaan doen. Het zijn over het algemeen allemaal vrij simpele dingen, maar wel dingen die me absoluut blij zullen gaan maken. En, wat zijn jouw plannen voor dit seizoen?

 

 

 

Foto’s: Pixabay

3 Responses

  1. Danielle

    Dat klinkt leuk! Ik ben ook weer wat meer aan het Snailmailen en aan het freubelen, ik heb het Ministecken herontdekt en man, wat is het weer leuk!
    Je theemiddagjes klinken gezellig :) En gaaf dat je bezig bent met Paganisme (en Katholicisme, knap dat je dat kunt combineren!), vind het zelf ook zo interessant maar het lukt me niet echt om er ‘praktisch’ iets mee te doen.
    Fijne herfst alvast!

  2. Anne

    leuke to-do’s heb je voor de herfst. ondanks de hittegolf van nu krijg ik er toch al zin in. de herfst is een mooie periode. ik pak er altijd meteen mijn haakspullen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.