Hoera, herfstvakantie!

geplaatst in: Persoonlijk, Randomness | 1

Holla!
Hoewel de meeste kinderen al weer naar school zijn is voor ons Zuiderlingen de herfstvakantie deze week in volle gang. En we hebben geluk: we hebben (tot nu toe) niets te klagen wat betreft het weer en ik heb een agenda bomvol leuke plannetjes voor mijn zoontje Ruben en mij. Het leek me wel eens leuk om mijn vakantieagenda met jullie te delen. Daarom vandaag een kijkje in de herfstvakantieplanning van een werkende huisvrouw ;-)

Maandag 24 oktober.

Op maandag had ik 3 dingen in de planning staan. Naast het huishouden, uiteraard. Want het huishouden gaat altijd door, daar komt nooit een eind aan, haha! Als eerste op mijn lijstje had ik een bezoekje aan het postkantoor gepland staan. Ik moest een groot pakket met bakspulletjes inleveren bij onze lokale Bruna. Een heel gesjouw was dat. Op de fiets, kind achterop. Tas aan mijn linkerstuur en een XL shopper met daarin een groot pakket aan de rechterkant. Gelukkig hoefden we niet ver te fietsen, ik schat zo’n 2 kilometer. Na ons bezoekje aan de Bruna liepen we nog wat winkels binnen. We deden cadeau ideetjes op voor Ruben zijn 6e verjaardag (hij is op 7 december al weer jarig) en bezochten hiervoor onder andere onze speelgoedwinkel, de Hema en het Kruidvat. We gingen naar huis met een glanzend gouden Hotwheels auto voor de kleine man en een tweetal holografisch glimmende rolletjes washi tape voor mij. Ruben en ik zijn eksters, alles wat glimt vinden we mooi.
Eenmaal terug thuis is Ruben lekker gaan spelen en ben ik weer eens in de pen geklommen: er moeten deze week 2 snail mails worden geschreven. Echt ver kwam ik alleen niet want Ruben was moe en bleef aan me plakken. Aandacht, joehoe! En dus zijn we samen op de bank geploft en hebben we Peppa Pig gekeken op Netflix.
Toen Ruben weer wat bijgetankt was zijn we begonnen aan zijn wensenlijstje. Gewapend met schaar, lijm en een tweetal speelgoedboeken zijn we aan de slag gegaan. Een goed uur later hadden we zo’n 3 A4tjes volgeplakt met racebanen, lego, een walkie-talkie set en een snoezig klein Mopshondje. Dat het kreng 60 euro kost vergeten we dan maar even.

speelgoed

Dinsdag 25 oktober.

Op dinsdag hadden we wat meer een chilldagje ingepland. En dat kwam mooi uit want er sluimerde een lelijke hoofdpijn achter mijn ogen die ik amper weggeslikt kreeg met pijnstillers. Rustigaan dus. Ruben heeft veel gespeeld, voornamelijk met zijn bouwspeelgoed waaronder met Lego en Clix. We maakten zijn wensenlijstjes en mijn eerste snail mail af en keken televisie. Vandaag waren het voornamelijk Pieter Konijn en Mickey Mouse. Ik schreef een tweetal blogs (waaronder deze), werkte mijn ramvolle mailbox weer eens bij (halloooo 73 mailtjes!), deed het huishouden, we liepen een extra grote ronde met de hond, genoten van het herfstsfeertje bij ons in het park en ik deed een poging tot kleuren. Maar door de hoofdpijn moest ik daar snel al weer mee stoppen.
In de avond maakte ik een afspraak met onze thuiskapster. Mijn haar moet heeel nodig weer geverfd worden maar doordat ik een poosje terug aan de antibiotica zat moest ik het bijverven even uitstellen. Nu kijken mijn grijze haren me al weer even heel erg vies grijnzend aan als ik in de spiegel kijk. Snel wegwerken dus, dit gaat op 3 november gebeuren.

Tot zover hetgeen wat we al gedaan hebben. Vanaf hier gaat de planning zoals ik hem in mijn agenda heb staan.

Woensdag 26 oktober.

Vandaag wordt een drukke, leuke dag. Ik begin de dag bij mijn vaste poetsadres op het werk. Ik maak schoon tussen 08:00 en 11:00 en ben dan rond 11:45 weer thuis. Ik haal Ruben op bij zijn schoolvriendinnetje, waar hij de ochtend heeft mogen spelen. We lunchen samen en gaan de middag vullen met het uithollen van pompoenen, voor Halloween. We hebben er een aantal gekocht bij een boerderij in Raamsdonk, waarvan ééntje echt enorm is. Deze wil ik ‘savonds samen met Jasper uithollen. Dat gaat me een sloopwerk worden, whewww! Daar kan ik wel wat mankracht bij gebruiken, ben ik bang. Na het uithollen en kerven van de gezichten in de pompoenen begin ik alvast aan het avondeten: hachee (stoofvlees) met krieltjes en flespompoen uit de oven. Dat wordt weer genieten vanavond!

pompoenen

Donderdag 27 oktober.

Op donderdag heb ik geen grote lijst met to-do’s in de planning staan. Ook het huishouden doen we voor een keertje niet. Nou ja, zo min mogelijk dan. ‘Smorgens laten we eerst de hond even heel goed uit en daarna vertrek ik met Ruben naar Tilburg. We reizen met de bus, een rit van iets meer dan een uur. Ruben kijkt er al helemaal naar uit! In Tilburg gaan we naar het Paper Passion event. Dit evenement richt zich volledig op papierhobby’s, superleuk dus! Ik ben wel van plan om wat te gaan shoppen en als de belichting het toelaat ga ik ook foto’s maken of filmen die dag. Ik voel een blogverslag aankomen! ;-) In de avond doen we lekker rustig aan. Misschien een beetje kleuren of bloggen of die tweede snail mail maken, het ligt er net aan waar ik zin in heb. Wellicht besluit ik in bad te gaan liggen Netflixen. Zolang het maar ontspannend is, haha.

Vrijdag 28 oktober.

Een poetsdagje! Ik werk weer tussen 08:00 en 11:00 en ben dan rond 11:45 weer thuis, net als elke woensdag- en vrijdagochtend. Jasper is in de ochtend thuis dus grote kans dat die twee samen wat leuks gaan doen. ‘smiddags werk ik het huishouden bij en doe ik voor de rest niet al te veel. Ik heb mijn energie de volgende dag heel erg hard nodig en dus….uitrusten! Op vrijdag kook ik zelden want het is bij ons dan meestal ‘vrijdag frietdag‘. Grote kans dus dat we ‘savonds de Airfryer aanslingeren. Ik ben voor!

Zaterdag 29 oktober.

Vandaag wordt het een leuke, spannende dag. Vriendin Jodie gaat de grote stad verlaten en op een andere plaats wonen, ongeveer 40 minuten van waar ze nu nog woont. En wij gaan haar helpen met verhuizen. Mijn schoonvader -vrachtwagenchauffeur van beroep- regelt een bakwagen en gaat de inboedel verhuizen. Jasper en ik gaan helpen met spullen inladen. En later ook weer uitladen op het nieuwe adres. Ruben verblijft deze dag bij familie, hij kan fijn met zijn neefjes spelen. Enne, we moeten weer een klein beetje op tijd terug zijn want…WANT! we vieren ‘savonds Halloween. Yay! Bij ons in het dorp doen ze er niet zo veel aan maar een dorp verderop vieren ze het wel. De deelnemende huizen zijn versierd en de kinderen kunnen echt op zijn Amerikaans gaan Trick or Treat’en. Ruben kijkt hier al weken naar uit. Het is een spannende, stoere happening voor hem en hij heeft er onwijs veel zin in. Ons huis is al versierd en zijn spullen (zijn pak, zijn lampion en speciale tas), de schmink en mijn verkleedspullen liggen allemaal al klaar. Laat het feest maar beginnen…BOE!

happyhalloween3

Zondag 30 oktober.

Noooooo! De laatste dag van de herfstvakantie alweer. Balen! Omdat we op zaterdag erg veel hebben gesjouwd hou ik deze dag helemaal vrij. Geen verplichtingen en zo min mogelijk hoeven doen in huis. Wel moeten er boodschappen worden gehaald en als het even kan wil ik bij mijn ouders op bezoek. Ze zijn hun keuken aan het verbouwen en ik heb nog bijna niets van de verbouwing gezien. Er schijnt nu supertoffe verlichting te hangen, eentje die verkleurt. Precies wat mijn vader en ik tof vinden, haha! Dus als het lukt reizen we ‘smiddags af voor een kijkje in de keuken. Of, welja, wat er dan van over is, op dit moment. In de avond duik ik lekker op de bank met een Flow magazine en een grote kop thee. Chilltime!

Nou dat was hem hoor. Onze herfstvakantie in een notendop! We hebben veel gedaan, gaan nog veel leuke dingen doen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die zalige bakjes thee, de baddersessies en de leuke postpakketjes die deze week worden thuisbezorgd. Zeepspulletjes voor mij, een schitterend mooi boek voor Jasper en alvast een verjaardagscadeautje voor Ruben. Kortom, deze herfstvakantie is leuk. Hij is leuk, gezellig, knus, actief, noem het maar op. Ik ga er nog even lekker van genieten en wens jullie een heel mooie dag. Enne, mocht jij ook herfstvakantie hebben beste Zuiderling, geniet er nog even van. Houdoe!

liefs

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.