Review: de witte Proda powerbank van 5000 mAh van Powerbanks.nl

geplaatst in: Lifestyle | 0

Hela hola,

Onlangs heb ik contact gehad met Ronald. Hij is werkzaam voor het bedrijf powerbanks.nl en vroeg me of ik het leuk vond om één van hun powerbanks te recenseren. Na een kort overleg met mijn man hebben we besloten dat hij het wel leuk vond om eens een review te doen. De review van vandaag is dan ook door Jasper gedaan. Hij recenseerde de Proda powerbank van 5000 mAh in de kleur wit.

powerbanks-proda

Wat zegt Powerbanks.nl over deze powerbank?

Gemotoriseerd box. Compatibel met een scala aan elektronische apparaten, smartphones, tablets, bluetooth headset, iPhone, iPad, Galaxy, ingebouwde oplaadbare batterij, eenvoudig ontwerp, LED geeft de huidige batterij status aan. De batterij is uitgerust met ingebouwde USB micro-USB-kabel, plug-and-play, ondersteuning voor Windows en Mac-besturingssysteem. Door het kleine formaat past deze powerbank in uw broek- of jaszak.
Met deze handige compacte powerbox bent u er zeker van dat uw toestel nooit leeg raakt. Dus zit u vast op een vliegveld, het station of bent u aan het kamperen in het bos of in de bergen? Vanaf nu heeft u altijd een back-up batterij om uw telefoon of MP3-speler altijd en overal op te kunnen laden.
De robuuste lader met aluminium behuizing is geschikt voor alle soorten mobiele telefoons en digitale apparaten die zijn uitgerust met een USB-poort of eigen aansluiting: iPhone, iPad, MP3 / MP4-spelers, GPS, Bluetooth-apparaten en tablets en wordt geleverd met een ingebouwde Micro-USB laadkabel.
De high-performance lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh en is voorzien van een nauwkeurige IC beschermer om overladen, over-ontladen en kortsluiting te voorkomen. De LED verlichting geeft duidelijk de oplaadstatus weer. Blauw knipperend geeft aan dat de batterij oplaad.
Deze Powerbank geeft uw smartphones weer nieuwe energie. De capaciteit van 5.000 mAh is, afhankelijk van de capaciteit van uw toestel, goed voor meerdere acculadingen.

powerbanksnl

Kenmerken:

• Standaard meegeleverd: Micro USB-kabel.
• Type: Externe Batterij
• Merk: Proda
• Kleur: Zwart
• Aansluitingen: Micro USB / USB
• Capaciteit: 5.000 mAh

Mijn eerste indruk:

Deze powerbank kwam goed verpakt binnen. Niet in een simpel doosje maar in een degelijke plastic verpakking. En daarmee bedoel ik niet zo’n blister waarbij je 5 messen en 3 scharen nodig hebt om de boel open te krijgen maar een stevige, makkelijk te openen verpakking.
Het apparaatje zelf is netjes afgewerkt. Er zitten geen rare gaten in de behuizing en alles zit goed vast. De USB poorten (micro USB om de batterij op te laden, gewone USB A om je telefoon op te laden) zijn stevig en voelen niet alsof ze ieder moment kunnen afbreken. Een goede eerste indruk dus!

proda-powerbank

Bevindingen:

Het opladen duurde in eerste instantie ongeveer 4 uur via de USB aansluiting op mijn computer. De powerbank kwam volledig leeg aan dus hij moest helemaal opgeladen worden, gelijk de telefoon eraan hangen ging hem niet worden.
De indicatie ledjes die aangeven hoeveel stroom er nog beschikbaar is (of hoever het opladen gevorderd is) lijken niet altijd correct te zijn. Soms duurt het anderhalf uur voordat, bij het opladen, het volgende ledje gaat branden maar het kan ook zo zijn dat dat na een half uurtje al het geval is. Datzelfde gevoel heb ik bij het opladen van de telefoon. Het lijkt alsof de powerbank de ene keer sneller leeg loopt dan de keer ervoor. Dit betekent in de praktijk dat ik mijn telefoon (een Galaxy S6) de ene keer 2 keer volledig kan opladen vanaf 15% batterij maar de keer erop maar 1,5 keer. Overigens gaat dit opladen snel zat. Vanaf 15% duurde het iets meer dan 2 uur voordat mijn telefoon weer op de 100% batterij zat.

Conclusie:

Afgezien van het wisselvallige opladen en ontladen is het een zeer handzame en handige powerbank. Niet te groot, niet te klein en zeer degelijk. De bijgeleverde USB kabel is met 20 cm aan de korte kant maar een andere kabel is zo aangesloten.
Als je regelmatig in de loop van de dag met een bijna lege telefoonbatterij zit dan is dit een goede optie om overal tot 2 keer je telefoon weer helemaal op te laden. Ik ga in ieder geval met een gerust hart tijdens mijn standby diensten op Pokémon jacht, zonder dat ik het gevaar loop om door een lege batterij berichten of oproepen te missen :-)

proda-powerbank-wit

De Proda Powerbank is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en goud.
De proda powerbank heeft 5000 mAH en kost €29,95
Proda powerbanks zijn verkrijgbaar bij Powerbanks.nl
Shoptip: ze verkopen er ook erg handige opladers voor de iPhone7!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.