Even bijkletsen: een stapje terug

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Hela hola,
Het is inmiddels al weer 4 maanden geleden dat ik een ‘even bijkletsen’ blogje heb geplaatst. We hebben de winter inmiddels ingeruild voor de (nu nog erg prille) lente en hoewel er nu nog vrij weinig van te zien is voel ik de lentekriebels toch echt opkomen. Heerlijk en ik heb het momenteel ook echt even nodig. De afgelopen weken was ik dan ook vrij weinig online, zoals je wel gemerkt zult hebben. Ik deed namelijk eventjes een stapje terug. Vandaag vertel ik daar wat meer over.

Offline?

De afgelopen weken ben ik een stuk minder vaak online geweest. En dat heeft, grotendeels tenminste, te maken met een belofte aan mezelf. Zo beloofde ik mezelf wat meer offline tijd. Even lekker achter die computer vandaan en gewoon eens wat andere dingen doen. Zo was ik extra vaak met het huishouden bezig, deed een serieuze poging om onze onder water gelopen achtertuin wat op te knappen en ik hield me meer met boeken en plantjes bezig. En dat beviel eigenlijk best goed! Ik las anderhalf boek uit, een persoonlijk record. Ik ben namelijk een erg trage lezer en doe soms gerust 2 maanden over één boek. Ik nam wat vaker een momentje voor mezelf, ook een belofte voor 2017: wat vaker lief zijn voor mezelf. En dat lukt me heel goed. Ik heb een heel mooie balans gevonden tussen werk, huishouden, gezin, online en offline zijn. Wat dat betreft ben ik dan ook erg tevreden met mijn huidige weekindeling :-)

Stress.

Als ik de afgelopen 10 jaar iets heb geleerd, is het wel dat ik gevoelig ben voor stress. Ik kan er echt níet tegen. Zodra ik ga piekeren of mezelf ongerust ga maken dan schiet ik in de stressmodus. Ik ga meer snoepen, mijn hoofd loopt vol, ik slaap slecht, krijg last van buikpijn en zweet zelfs wat makkelijker. Ew. Op dit moment heb ik helaas ook wat last van voornamelijk werkgerelateerde stress. Het is iets waar ik niets mee kan en dat zorgt alleen nog maar voor meer frustraties en onrust. Des te meer reden om eens flink te gaan ontstressen. Ik doe dat momenteel door vooral niet achter de pc te gaan zitten. Ik blog weinig, probeer de recensies even op een laag pitje te houden en probeer de ‘verplichtingen’ uit te stellen, zoals het bijhouden van de mailbox. Heel erg slecht, I know, maar dat is wat ik doe als ik niet lekker in mijn vel zit. Dan ga ik dingen uitstellen. En in plaats van bloggen, het huis poetsen of mijn forum bijwerken ga ik Game of Thrones filmpjes kijken op YouTube. Inmiddels ben ik wel zover dat ik mezelf een schop onder mijn kont heb gegeven en weer druk aan het werk ben gegaan met van alles en nog wat. Maar ik merk dat het plezier nog niet helemaal terug is. Hopelijk vliegt de stress snel weer voorbij en kan ik daarna weer met een leeg en blij hoofd verder wat ik het liefste doe: bloggen!

Omdat fan van Game of Thrones. #teamdeanerys <3

Moederzorgen.

Ik denk dat elke ouder dit wel herkent: je maakt je altijd maar zorgen om je kind. De ene periode wat meer dan de andere periode, maar je wil altijd het beste voor je kleine prins of prinses. Op dit moment zijn wij thuis begonnen met het opstarten van een diagnose traject voor Ruben. Hij wordt binnenkort getest, zodat hij betere begeleiding kan krijgen. En dan voornamelijk op school. Cognitief doet hij het zeer goed, maar hij blijft gewoon heel erg gevoelig voor prikkels, is snel afgeleid. De diagnosetest en bijbehorende begeleiding gaan we overigens via Opdidakt doen. In de klas gaan onder andere met picto’s en een tangle aan de slag. Supertof natuurlijk om te zien dat we aan alle kanten hulp krijgen, maar toch…die moederzorgen blijven. Ik vind het ook best heel spannend allemaal, moet ik toegeven. Er komt zóveel op je af. Verschillende partijen, heel veel communicatie aan alle kanten, papierwerk hier, toestemming daar en tussendoor de nodige gesprekken: het is niet niks. En daar bovenop gaan we eerdaags zijn fysiotherapie weer opstarten èn mag hij gaan starten met zwemlessen. Een mooi stukje afleiding tussen al het papierwerk door, haha. Het komt echt helemaal goed hoor, maar ik vind het toch wel een beetje een dingetje. Een spannend dingetje wat nu ineens héél snel dichterbij komt ;-)

Er op uit.

Tussen alle stress, leesboeken en moederzorgen door heb ik er in ieder geval voor gezorgd dat ik de komende maanden genoeg sociale uitjes heb. Zo wil ik met vriendin Hedwig een keer sushi gaan eten en willen we met mijn man en met Hedwig samen gaan BBQ’en. Ook staat er nog een mini cursus bij haar ouders in de planning: Hedwig, Jodie en ik gaan een keertje helemaal zelf een bloempotje proberen te maken. In de vorm van een Sloth (Luiaard), want die zijn echt de bom. Verder komt er nog een keer een meidenavond met mijn mams, zusje en schoonzusje aan: de planning is een avondje bios <3 In april ga ik zelf een cursus ecosysteem maken volgen. Dit doe ik op 18 april bij By Menne, in Dongen. Ik ga die avond leren hoe je in zo’n grote glazen stolp een mooi stukje natuur/planten kunt neerzetten, wat zichzelf onderhoudt. met vriendin Jodie naar een persdag, speciaal voor bloggers. Deze persdag staat geheel in het teken van thee en het Dutch Tea Festival en zal plaatsvinden in DeFabrique, in Utrecht. Enkele weken later volgt op dezelfde locatie het desbetreffende thee-evenement wat er bij hoort. Uiteraard gaan we ook hier gezellig naartoe. Met mijn collega’s van het flexteam ga ik de 22e april gezellig een dagje naar de Efteling en tot slot ga ik aankomende zomer samen met mijn moeder naar Share A Perfect Day toe. We hebben kaartjes voor 1 juli, ik heb er nu al onwijs veel zin in! Maar we gaan donderdag 23 maart eerst eens lekker feesten. Mijn man is dan jarig, hij wordt 32 jaar oud. En om dat te vieren gaan we met zijn drietjes uit eten. Nom! <3

Zoals je ziet, ik heb de komende periode heel veel leuke, mooie en toffe dingen om naar uit te kijken. Een persdag, een dagje Efteling, ik ga een ecosysteem bouwen en gezellig met allerlei dierbaren op stap. Heerlijk vind ik dat, en wie weet wat er nog voor leuks bij zal komen?

Wat betreft het blog: ik blijf niet offline hoor. Ik ga vanaf nu weer wat vaker achter de pc zitten om eens lekker te gaan bloggen. Net als voorheen blijft de regel hier gelden: ik blog omdat ik het leuk vind, en niet omdat het moet. Geen vaste blogtijden dus ;-) Maar er staan al wel weer wat leuke blogs in de planning: zo ga ik een leuke shoptip delen, is Anika iets tofs aan het recenseren en liggen er weer enkele kleurboeken voor ons klaar. Verder heb ik nog een héél tof nieuwtje, maar daar kom ik eerdaags op terug…….Gaat helemaal goedkomen dus! Voor nu duik ik lekker mijn bed in met een kop thee, een stuk chocolade en een goed boek…..tot blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.