My life in pictures #25 | The Good Life

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Hela,
leuk dat je weer komt kijken bij My life in pictures. Deze ronde gaat over de maand februari. Een leuke, gezellige en drukke maand. Een maand waarbij ik lief moet zijn voor mezelf omdat ik mezelf anders voorbij ren. Een maand waarbij ik de nodige rustmomentjes heb moeten pakken. Even ontspannen, genieten van al het moois om me heen. Kortom: The Good Life. Kijk je met me mee? Gezels!

Ik begin de maand februari al kleurend. Ik ben druk bezig met het recenseren van het kleurboek Ochtendgloren. Oei wat kleurt dit lekker zeg, ik merk dat ik weer helemaal zen begin te raken. Love it!

 

Siepje kan soms echt een brutaal wicht zijn. Ik was druk bezig met een DIY project (daarover later meer) en loop even naar beneden voor een bak thee. 5 minuutjes later kom ik terug, ligt ze met haar kont ín mijn knutselwerk. En dan kijkt ze me ook nog zo aan van… ‘en als ik middelvingers had dan zou ik ze nu naar je uitsteken’. Cats are assholes.

 

Het grote nadeel van kleiner gaan wonen is dat je ALTIJD ruimte tekort komt. En zo veranderde onze slaapkamer langzaam maar zeker in een opslagplaats voor schone was, dozen en rommel. Ik was het zat en heb alles weggemieterd, zo de kliko in of op de stapel voor de Kringloopwinkel. Dikke doei! En zo had ik na 4 uurtjes sjouwen en aanrommelen mijn slaapkamer weer terug. Om dat te vieren versierde ik mijn kant van het bed met Henk, onze huisgeit <3

 

En omdat ik toch in een opruimbui was heb ik meteen mijn boekenkasten en de kleurboekenkast uitgemest. Alles weer netjes (en stofvrij) een mooi plekje gegeven. Kijk, hier kan ik nou echt van genieten :-)

 

12 februari. Ik ga weer eens ouderwets gezellig bij mijn ouders logeren. Mams en ik kijken een film, eten chocolade en keutelen zo rustig wat aan. Heerlijk! De volgende ochtend ga ik ontbijten en als ik terug op de logeerkamer kom ligt Joris op het logeerbed. Easy Like Sunday Morning….luie donder ;-)

 

Als ik terug thuiskom na mijn logeerpartij staat er een klusje op me te wachten. Net als vorig jaar wil ik ook dit jaar meedoen aan de Valentijnsactie van PostNL. En dat betekent: kussen! Ik pak mijn meest rode lipstick, begin te schrijven en te kussen. Een uur later voel ik me net Pipo de clown maar vooruit, de post ligt klaar voor verzending. Missie geslaagd!

 

Hoera, post voor Sandy! Ik ga voor Hebban het boek De Sprookjesverteller recenseren. Het is een Young Adult thriller en ik ben er momenteel volop in aan het lezen.

 

Het was een lelijk, zielig en uitgedroogd plantje. Verstopt onder een heleboel andere, veel grotere planten. Ik vond hem (bij toeval) kocht hem en gaf hem thuis een mooi plekje en veel liefde. En voorwaar! Mini Monstera krijgt allemaal nieuwe blaadjes. Proud plant mom alert ?

 

Het was weer zover: we hebben beertje Borre weer een weekendje te logeren gehad. We gingen met Borre naar de tandarts (hij had geen gaatjes, moest wel wat beter gaan poetsen), we vingen samen Pokémon in Geertuidenberg en we aten gezellig frietjes. Borre is verwend en met een nieuwe tandenborstel in zijn koffer terug ingeleverd bij de juf.

 

Het leven in Brabant doet mijn Pilea blijkbaar goed. Ik kreeg dit plantje begin dit jaar cadeau van vriendin Jodie, en hij groeit goed! Jup, Proud Plant Mom Alert, hahaha!

 

The Good Life. Ik ben al weer een poosje erg druk met 1001 dingen en dus trek ik me even terug in een hoekje op de bank. Boek, bak thee en doei allemaal. Ik vergat bijna om Ruben van school te gaan halen, ineens was het alweer 3 uur…!

 

En nog een beetje meer #thegoodlife. Ik ben een beetje verliefd op deze chocolade van Johnny Doodle. Er zitten kleine stukjes brownie en fudge in. Nice… :-)

 

Zaterdag 25 februari. Ik reis af naar Amsterdam en heb daar een zeer leuke, leerzame en smakelijke dag. Chocolate all over the place!

 

Carnaval 2017 was er eentje met gemengde gevoelens. Ruben had er extreem veel zin in en was daardoor helemaal overprikkeld. Hij wilde persé de optocht gaan bekijken maar hij vond sommige van de wagens eng en de muziek was hem veel te hard. Ook kon hij nergens vriendjes of vriendinnetjes vinden om samen mee te spelen. Hij baalde zó en wilde tegelijkertijd zó graag genieten, hij zat zichzelf echt even in de weg. En dus vierden we de Carnavalsmaandag gewoon bij ons thuis. Met Youtube video’s, confetti en serpetines in de woonkamer. Dat vond hij prachtig, dat er zomaar overal confetti in de woonkamer lag. Feest! De kindermiddag op dinsdag ging gelukkig een stukje beter. Pas na een goed uur hossen en springen kreeg hij last van de drukte. We hebben daarna bij de Lidl een lekker warm broodje gehaald, Ruben mocht een Kalanchoe uitzoeken en toen hebben we ons thuis gedoucht en zijn we in pyjama Minecraft gaan spelen. En dat was goed zo. Hopelijk gaat het volgend jaar beter, hij wil zó graag gezellig meefeesten maar het wilde gewoon even niet, arm kind.

 

26 februari. Tussen alle Carnavalsdrukte door trek ik me even terug. Omdat het kan, enzo. #thegoodlife. Het enige wat ik nog hoefde te doen was kiezen welk schuimpje er mee in bad ging. Tough choices…pff….Het werd het oranje schuimpje.

 

Ruben krijgt een cursus plantenverzorging. Ik leg hem uit dat er verschillende soorten planten zijn. De ene woont graag in de schaduw en drinkt heel veel, de ander woont het liefst in de volle zon en drinkt heel weinig. Hij vindt het machtig interessant. We geven alle plantjes water en een aantal planten sleep ik naar de keuken voor een douche. Ruben mag de planten douchen en daarna steekt hij de plantenspuit in zijn mond en geeft hij zichzelf water. Zo schattig, ik deed dat vroeger ook wel eens, haha!

 

Woensdag 1 maart. Ruben en ik moeten op controle bij de tandarts. Hij is dolblij want ja, kinderen krijgen een kleinigheidje als ze geen gaatjes hebben. Ruben heeft goed gepoetst en kiest dit keer een speelgoedhorloge uit. Ook ik heb geen gaatjes, hoera! Vanuit de tandarts wandelen we nog een heel stuk door de wijk en komen we onderweg deze lente-achtige bloemetjes tegen. Wat een mooi gezicht he? We wandelen uiteindelijk 4,5 kilometer, heerlijk!

 

En dat was mijn maand februari. Ik had het op allerlei vlakken erg druk maar het waren overwegend leuke dingen. Ook heb ik een paar keer goed de tijd voor mezelf genomen, gewoon even genieten van niks. Heerlijk is dat. Hoe heb ik dit vroeger zó weinig kunnen doen? Ik ging altijd maar door en door en door, nou daar ben ik klaar mee hoor. Natuurlijk moet ik wel gewoon blijven werken en mijn huishoudelijke taken blijven doen, maar ik blijf niet alleen maar doorstampen. Goed voor jezelf zijn = The Good Life. Ik kan het zeker aanbevelen.

Maart vind ik altijd een heel fijne maand. Voor mijn gevoel gaan we dan eindelijk een beetje richting de lente en….mijn man en schoonmoeder zijn deze maand jarig. Maart is voor mij ook de maand waarin ik mijn woonkamer lente- en Pasenproof ga maken. Dat wordt dus weer fijn versieren en narcissen halen binnenkort. Ik kijk er nu al enorm naar uit en hoop op  een aantal lenteachtige dagen. Ik heb het helemaal gehad met de regen, de wind en het gebrek aan zonlicht. Lente, kom maar door!

Wil je meer foto’s en filmpjes zien? Volg me dan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.