The Food Life

geplaatst in: The Food Life | 1

The Food Life, zo heet de nieuwe categorie op mijn blog. Ik liep er al zeker een half jaar met dit idee rond, maar ik wist niet precies hoe ik dit alles wilde gaan vormgeven. En ineens, tijdens een helder momentje, wist ik het: ik wil meer dan alleen over recepten bloggen. Maar ik ben absoluut geen #fitgirl. Hoe ga ik het dan aanpakken? Vandaag meer over deze smakelijke nieuwe categorie!

The Good Life.

Als je me online volgt dan weet je dat ik, met name op Instagram, soms de hashtag #thegoodlife gebruik. Ik heb de afgelopen jaren namelijk geleerd dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Dat ik mezelf niet meer zoveel mag wegcijferen als vroeger. Ik mag echt wel eens lief voor mezelf zijn, en dus doe ik dat. Door te genieten. Een warm bad (in de winterperiode 4 keer per week) met bubbelschuim, een leesboek met een grote bak thee er bij of een heerlijk stuk(je) chocolade. Genieten kan ik, en doe ik ook graag. Dat noem ik dus The Good Life.

Toch borrelt er iets, onder al die rustmomentjes, onder de leesboeken en de bakjes thee. Het afgelopen jaar ben ik in stilte het gevecht tegen de kilo’s weer terug aangegaan. Het effect van de maagverkleining raakte sneller dan verwacht uitgewerkt. Ik begon weer honger te krijgen, een gevoel waar ik op het begin echt om heb moeten huilen, ik schaamde me helemaal kapot. En toen was daar onze eerste zomer zonder al te veel geldzorgen. Onze eerste kerstvakantie zonder al te veel geldzorgen. We gingen uit eten, aten vaak wat onderweg of op andere locaties. Dagje dierentuin, dagje strand, lekker de stad in….Oh wat hebben we genoten, YOLO! Na 3 jaren van armoede hebben we flink genoten. Iets te veel, helaas. Ik verviel in oude gewoonten en zag mijn broekmaat van een 40 terug naar een 42 gaan. En van het ziekenhuis heb ik al anderhalf jaar niets gehoord. Sterker nog: de arts die me geopereerd heeft schijnt met pensioen te zijn, maar ik weet van niks. Ik heb gelukkig nog wel één groot voordeel: ik zit nog steeds vrij snel vol en eet nog lang niet zoveel als vroeger. Dat is mijn houvast geworden. Goed naar mijn maag luisteren: vol = vol!

The Food Life.

Uiteraard heb ik inmiddels wel zelf contact met de diëtiste opgenomen. Ze heeft me tips meegegeven welke ik hier naast me heb liggen. De laatste tijd ben ik weer meer op mijn eetgedrag gaan letten. En stilletjesaan durf ik weer met plezier te eten. Anders, gezonder. En soms ook even niet. Soms eet ik gewoon een flink stuk chocolade of een (kinder) zakje chips. Of een frietje speciaal. Of 3 punten pizza. Maar: niet te vaak meer. Ik wil weer oprecht gaan (leren) genieten van mijn eten. En dáár gaat deze categorie over: over eten. Over lekker eten, over gezond eten. Over léuk eten. Over duurzaam eten. Over het vallen en opstaan. Over de gevechten die ik al ruim 10 jaar voer met mezelf. Over kleine overwinningen. lekkere, gezonde recepten. Over beurzen en evenementen. Over thee, smoothies en andere smakelijke drankjes.

Ik wil jullie meenemen op mijn reis die met eten te maken heeft. Ik ben niet vermogend en wil wel graag duurzamer gaan eten. Meer biologisch, hoe ga ik dat aanpakken? Ik wil gezonder gaan snacken maar wel écht kunnen genieten van wat lekkers. Ik wil op zoek naar bioboeren, mijn eigen groenten (weer) gaan kweken in een moestuin. Ik wil meer over eerlijke chocolade leren. Over thee, vlees en over specerijen. Ik wil me bewuster worden van wat ik zoal eet. Van de fouten die ik maak. En ik wil leren, zo veel mogelijk zelfs. Bovenal wil ik gewoon genieten, gelukkig zijn en blij zijn met de ontdekkingen die ik ongetwijfeld zal gaan doen. Ik wil me weer echt volledig bewust gaan worden van wat ik eet en drink.

Wat kun je hier gaan verwachten? En wat niet?

Recepten. Ik ben er dol op, net als de andere dames die voor Passion 2 Create bloggen. Verwacht dus nog zeker de recepten die we voorheen ook wel eens plaatsten. Je kunt verslagen van events en beurzen gaan lezen. En restaurant recensies. Daar was ik allemaal stilletjesaan al mee begonnen: zie daarvoor mijn eerder geschreven Festeaval verslag en mijn Chocoa verslag. Ook zul je hier een Sandy gaan zien die zoekende is. Een ontdekker: ik zal dus ongetwijfeld oerstomme fouten maken leermomentjes mee gaan maken. Maar bovenal wil ik vooral heel graag eerlijk zijn: ik wil jullie een kijk geven in het échte leven van een vrouw die vecht en tegelijkertijd ook gewoon wil blijven genieten. Geen opsmuk dus. Ik ga het niet mooier maken dan het is. Geen fake foto’s, geen leugens en vooral geen #fitgirl. Sorry, ik ben geen sportief persoon en heb ook niet de intentie om een sixpack te gaan trainen. Daarvoor heb ik toch echt te veel pijn in mijn lichaam. Ik hou het gewoon op fysiotherapie, fietsen, wandelen en zwemmen. Oh, en als een malle door de woonkamer dansen, zo af en toe ;-) Maar geen échte sportschool. Ik ga dan ook vooral op zoek naar een mooie combinatie tussen gezond leven en genieten van écht eten.

Ik denk dat deze manier van bloggen niet alleen leuker en eerlijker is, maar vooral ook leerzamer. Want laten we nou eens eerlijk zijn: veel van ons zitten met vergelijkbare problemen en als we gaan googlen op sportief, fitgirl, healthy food en gezond eten komen we vooral tigtienduizenden blogs, instagrammers en facebookpagina’s tegen die perfectie uitstralen. Alles moet maar perfect zijn. De moed zinkt me al in de schoenen als ik al die ultrastrakke lichamen zie. En de foto’s van ontbijtbordjes met daarop 2 blaadjes sla en een eetlepel Quinoa (bij wijze van) maken me soms een beetje droevig. Ik ga daar allemaal niet aan meedoen: ik wil het vooral reëel houden. En leuk. En inspirerend, maar dan gewoon net een beetje anders. Ik ga experimenteren. Met salades, smoothies, verse groenten en vlees. En met cake, koekjes en chocolades. En hierbij zal ik ongetwijfeld ook wel eens flink op mijn bek gaan, maar dat geeft niet ;-)

Ik ga dus heel erg hard op zoek. Op zoek naar alles wat met voor mij persoonlijk een fijn leven te maken heeft. Hiervoor wil ik beurzen bezoeken. Ik wil nieuwe dingen leren. Ik wil weer écht gaan genieten van eten. En ik wil hardop tegen mezelf kunnen zeggen dat ik me niet hoef te schamen. Dat dit me gaat lukken. Het gevecht tegen de kilo’s, maar ook weer dúrven eten. Zonder schaamtegevoel. Zonder schuldgevoel. Zowel het gezonde als het minder gezonde deel. Ik wil op een prettige manier kilo’s kwijtraken. Kortom: ik wil een heleboel en het heeft alles met eten en drinken te maken. En ik neem jou mee op deze (voor mij) spannende, mooie reis. Tot blogs!

 

 

  1. Eline

    Dat klinkt als een mooi plan! Niet obsessief met eten bezig gaan, maar gezond verstand gebruiken. Bewust naar je eten kijken maar ook bewust er van genieten. Ik ben heel benieuwd naar wat je gaat leren en schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.