Update #2: hoe gaat het met mijn kamerplanten verzameling?

geplaatst in: Kamerplanten | 0

Volg je mij op social media, lees je dit blog met enige regelmaat? Dan weet je dat ik een kamerplanten verslaving heb. In januari plaatste ik een eerste update over mijn nieuwe, groene hobby. Ik ben nu een paar maanden verder en omdat er weer zoveel veranderd is vond ik het tijd worden voor een kakelverse update. Crazy Plant Lady vertelt…

Mijn verzameling.

Mijn verzameling kamerplanten is ook de afgelopen paar maanden weer gegroeid. Ik kocht niet extreem veel maar heb er toch weer wat leuks bij. Zo kocht ik onder andere 2 stuks Kalanchoë bij de Lidl. Voor mezelf kocht ik een oranje plant, Ruben ging voor een rood exemplaar. Voor in de tuin kocht ik een struikje Aardbeimunt. Dit is een muntplantje met, jawel, een aardbeigeurtje en -smaakje. Zalig! Bij de Big Bazar kocht ik een heel pierig, zielig plantje. Het is een Calathea Maranta Leuconeura welke echt schitterend zijn maar dit plantje was behoorlijk uitgedroogd. Het was dus even de vraag of hij het zou gaan redden. Inmiddels doet hij het heel erg goed en maakt zelfs al nieuwe blaadjes aan. Fijn! Ook de kleine Monstera Obliqua, welke ik bij Dille & Kamille kocht, is heel erg goed opgeknapt. Ook dit kleine frummeltje maakt nu volop nieuwe blaadjes aan. En daar ben ik erg blij mee. Verder kocht ik, onder andere, ook een erwtenplant, wat leuke nieuwe vetplantjes en….heb ik mijn eerste stekjes geruild. Dit ruilen doe ik via een groep op Facebook. De stekjes steek ik in een papiertje en doe ik vervolgens in een half plat wc-rolletje. Deze stop ik dan weer in een bubbeltjes enveloppe. Op deze manier heb ik al verschillende stekjes kunnen ruilen met andere plantenliefhebbers over het hele land. Super leuk om te doen! Dankzij deze online ruilhandel heb ik deze week een aantal stekjes van de Crassula Hottentot aan de verzameling kunnen toevoegen. En daar ben ik erg blij mee: ik had deze plant hoog op mijn verlanglijstje staan.

Meer aanwinsten.

Naast de nieuwe plantjes zijn er ook een aantal andere aanwinsten bijgekomen. Zo scoorde ik bij de Intratuin in Breda een tweetal bloempotjes met gezicht. Bij andere winkels, waaronder de IKEA, scoorde ik ook nog wat kleine bloempotjes. Verder haalde ik een zak hydrokorrels, een fles plantenvoeding en een tweetal nieuwe boeken in huis. Nou ja, ééntje dan. Het tweede boek, met de titel Het Plantenlab, krijg ik rond 2 mei in huis. Van mijn moeder kreeg ik een grote glazen pot welke ik binnenkort ga vullen met leuke plantjes.

Workshop.

Mijn grootste aanwinst is denk ik nog wel het stukje kennis wat ik heb opgedaan tijdens mijn terrarium workshop. Op dinsdag 18 april volgde ik een zeer leuke en leerzame workshop waarbij we hebben geleerd hoe we zelf een ecosysteem kunnen maken. Ik vond dit zó tof om te mogen doen dat ik al aan het rondkijken ben voor een tweede exemplaar. Die wil ik ergens in juni gaan maken. Ik heb dan mooi voor mijn verjaardag (2 juli aanstaande…ik word 33 jaar woohoo) een tof cadeau er bij, haha.

Een heel andere woonkamer.

Onze woonkamerinrichting is heel erg simpel. We hebben geen luxe, fancypansy meubelen en alles bij elkaar is het gewoon een vrij simpele bedoeling. We hebben een beetje een mengelmoes van IKEA en tweedehands meubelen. Maar sinds de komst van onze planten vind ik de woonkamer echt een stuk toffer geworden. Langzaam maar zeker begint het hier steeds leuker en sfeervoller te worden. De planten zorgen er voor dat de woonkamer steeds meer begint te leven. Ik denk dat andere plantenliefhebbers wel zullen begrijpen wat ik bedoel. Hoe dan ook, ik ben er heel erg blij mee en begin de smaak van het inrichten nu eindelijk een beetje te pakken te krijgen. Heerlijk!

Verlanglijstje.

Net als een paar maanden terug heb ik ook nu een verlanglijstje. Hij is inmiddels wel wat veranderd. Ten eerste omdat ik wat heb kunnen afstrepen en ten tweede omdat ik weer wat nieuwe plantenpareltjes heb ontdekt. Mijn lijstje ziet er nu als volgt uit:
– Met stip op nummer 1: de Begonia Maculata Wightii, ook wel bekend als de Polkadot Begonia.
– Op nummer 2: de Nepenthes bekerplant. Dit is een vleesetende plant met hangende bekers.
– Op nummer 3: de Zaagcactus, ook wel bekend als de Fishbone Cactus
– Op nummer 4: de Drosera capensis, dit is ook een vleesetende plantensoort.
– Op nummer 5: Mos, daar kun je namelijk goed mee decoreren ;-)
En ja, ik vermoed dat dit lijstje er over een half jaartje wéér heel anders uit zal zien, haha. Ik blijf mooie kamerplanten ontdekken, hellup!

Tot zover mijn kamerplanten update nummer 2. Ik heb veel geleerd over stekken, het maken van een ecosysteem en over het ruilen van plantenstekjes. Ik ben benieuwd naar wat ik de komende periode weer ga bijleren over deze mooie hobby. Uiteraard ben ik ook heel erg benieuwd naar jouw verlanglijstje, shoptips etc. Deel ze gerust in een comment, vind ik altijd leuk en leerzaam. Alvast bedankt! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.