Diamond Painting

geplaatst in: Creatief & DIY | 8

Hallo, ik ben Corine Sinke, kom uit zeeland, moeder van 2 kids en ik woon samen  met mijn vriend. Door zenuwpijnen in ziektewet, en doordat ik veel zit ben ik gaan zoeken naar hobby’s die ik dan kan doen en zo stuitte ik op Diamond Painting, afgekort naar DP.

Diamond Painting.

Ik had het al eens  gezien via via op Facebook, later zag ik dat een vriendin van mij ze thuis ook had en zo werd mijn interesse gewekt. Diamond Painting is een canvas met een enorme plaklaag met daaronder je afbeelding: het ziet eruit als een voorbedrukte borduurlap. Je plakt daar piepkleine plastic steentjes op, deze zijn rond of vierkant. De kleuren van de steentjes komen ook overeen met die van DMC  garen. Een tip: bestel je paintings niet te klein…hoe meer detail je op je afbeelding hebt hoe mooier die uitkomt op een groter formaat. Ik zelf heb ze vaak niet kleiner dan 50×50 cm.

Waar te bestellen.

 • Aliexpres: nadeel is dat je niet weet wanneer het thuis komt..het kan vrij snel gaan maar soms moet je er ook weken op wachten. Voordeel is dat het goedkoop is. Let wel op  dat je beneden de 22 euro blijft anders loop je kans dat je invoerrechten moet betalen. Zelf bestelde ik een DP  van 75×90 cm. Deze kostte 33,- en is zonder problemen door de douane gekomen en anders  was de DP het wel waard vond ik en dan alsnog goedkoper dan wanneer je in Nederland bestelt.
 • Nederlandse webwinkel DP winkel/Diamond Painting webwinkel. Dan ben je wel zeker dat je het snel in huis hebt.

Opbergen en benodigdheden.

Terwijl ik wachtte op mijn bestelling ben ik me wat verder gaan kijken waar ik het beste mijn kleine hoeveelheden steentjes kon gaan laten…en eens gaan kijken hoe anderen het deden, wat praktisch werkt.  Al vlug kwam ik er achter dat kleine losse doosjes  het prettigste zijn om je steentjes in op te bergen. Als er dan een doosjes op de grond valt is het maar 1 kleur en liggen niet al je kleurtjes door elkaar. Geloof me dat wil je echt niet….Uitsorteren in kleine, losse doosjes werkt dus het best.

Handige benodigdheden voor deze hobby zijn:
– kleine pillendoosjes of kralendoosjes om je steentjes in op te beregen
– lightpad: dit is een lichtplaat die je onder je painting kan leggen zodat het licht van onder komt. Op donkere dagen of avonduren kan dit enorm helpen.

De Levering.

DP bestellingen worden geleverd in dozen.. Onze postbode dacht dat het  behangrollen zijn ? Je bestelling zit keurig opgerold en de benodigde steentjes zijn ook aanwezig.. Het is wel belangrijk dat je de bijgeleverde lijst erbij pakt en even kijkt of het daadwerkelijk klopt!  Op de lijst staan  dezelfde symbooltjes als op jouw painting. De hoeveelheid steentjes  per kleur staat op deze lijst vermeld. De steentjes worden geleverd in zakjes van 200, 500 of zakjes waar er 1000 inzitten.. dus het telt makkelijk na. Soms komt het voor dat er een kleur ontbreekt of dat je een paar zakjes mist van 1  kleur.. dan even contact opnemen met de verkoper en het wordt je nagestuurd. In je  pakket zit ook altijd een pen een waxblokje, een bakje en een pincet.

Hoe begin je?

Je begint dus met het controleren van je bestelling. Dan ga je je steentjes in de bakjes doen en schrijf je meteen het nummer of het symbooltje op je doosje. En zo komt alles duidelijk overzichtelijk. Dan haal je een stukje beschermfolie van de plaklaag.  Een stukje afbeelding met nummers en symbolen is nu in beeld..Ga niet te grote vlakken in een keer openleggen. Stukje voor stukje werkt het best ;-) Je pennetje  steek je in de wax  en daarmee kun je de steentje pakken. Vervolgens plak je ze op de plek waar ze horen, op je painting. Sommige mensen werken liever nummer voor nummer af, anderen werken hele stukjes plaat af. Kijk even wat jij fijn vindt.

Het werkt heel ontspannend en eenmaal begonnen is er een nieuwe verslaving bijgekomen! En onthoud één ding…de beste raad is voorraad!

Extra tips:

 • Op het Passion 2 Create forum is een speciaal Diamond Painting topic. Hier kun je je paintings showen maar bijvoorbeeld ook materialen ruilen met elkaar. Ideaal als je net dat ene zakje steentjes tekort komt!
 • Op Facebook zijn diverse groepen te vinden waar Painters samenkomen. Hier zijn vaak Live video’s te zien, zo kun je mooi even meekijken.
 • Wil je beginnen met Diamond Painting maar je weet niet goed hoe? Vraag een andere painter of het Passion 2 Create forum gerust om hulp.

Groetjes,
Corine – Corine’s Kleurparadijs

8 Responses

 1. Jan

  Love your stuff! Would look great with some Rhinestones/AB Crystals. I get mine from glimmereachmoment

 2. Inge

  Hee Corine! Ik zat lekker dit bericht te lezen, zie ik dat opeens mijn webshop wordt genoemd, erg leuk zeg! Erg fijn dat je een leuke hobby hebt gevonden.

  • Corine

   Super leuk dat jij dit juist leest!
   Mijn vriendin bestelde als eerste bij jou en zo ben je bij ons bekend geworden met super service!!

   Corine

 3. Marjan Meijdam

  Helemaal leuk….Je hebt een heel leuk stuk geschreven. Heb het met plezier gelezen….het was goede info…….Ik ben ook met mn eerste dp bezig alleen gaat het niet zo snel…Alles op zn tijd zeggen ze……Ik ben chronisch ziek dus moet mn bezigheden een beetje verdelen en daar ik ook nog heel graag wil kleuren en voor mn beestjes zorgen en uiteraard ook voor mn man hihihihi……..maar is zo verslavend……Heel veel plezier met painten!!!!

 4. Mirjam

  Leuk Corine!! Hier ook net mijn allereerst DP gemaakt. En jawel hoor, gelijk verslaafd haha. Nu heeeeeel geduldig aan het wachten op de volgende. En idd gelijk maar 2 besteld haha. Hier ook chronisch ziek en beperkt. En zocht een hobby voor naast het kleuren en verven. Dus nu zat keus. Veel DP plezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.