Mijn zomervakantie plannen

geplaatst in: Lifestyle | 1

Hoera, de zomervakantie is begonnen! De komende 6 weken hebben we geen school, veel minder werk en veel meer tijd voor allerlei andere plannen. Uiteraard willen we zoveel mogelijk gaan genieten van de zon, maarre wat gaan wij eigenlijk allemaal doen deze zomer? Vandaag deel ik onze (budget) zomervakantie plannen met jullie.

Het is misschien handig om te weten dat wij niet op reis gaan. We blijven thuis omdat er bij ons geen budget is voor allerlei vakanties en reizen, maar dat betekent natuurlijk niet dat wij 6 weken stil op de bank gaan zitten ;-) We hebben allerlei plannetjes bedacht om het, gewoon binnen Nederland, toch heel gezellig te gaan maken. Ik zal onze globale plannen eens op een rijtje zetten.

Kamperen in de achtertuin.

Mijn schoonouders hebben een koepeltent, welke wij deze zomer mogen lenen. We gaan dan gezellig in de achtertuin kamperen met zijn drietjes. Er gaan dekens en kleedjes mee, lekkere hapjes en natuurlijk ook een zaklamp. Ruben neemt wat van zijn knuffels en zijn Ikea nachtlampje mee (deze) voor een knus en gezellig sfeertje en we gaan tijdens onze kampeeravondjes marshmallows roosteren boven onze vuurkorf. Moeders neemt er een wijntje bij et voila, we hebben een leuk kampeeravontuur georganiseerd.

Een kleuravondje met vriendinnen.

Een traditie die we denk ik al een jaar hebben, is dat ik samen met een paar vriendinnen zo af en toe eens een kleuravondje heb. We komen dan bij elkaar, drinken thee, kletsen bij en…we kleuren in onze kleurboeken. Op de app zijn we al weer aan het overleggen wanneer het volgende avondje gaat plaatsvinden. Ik heb er nu al weer zin in. Dit soort avondjes zijn enorm gezellig en ik heb vaak mooi de gelegenheid om mijn te recenseren boeken wat bij te werken. We lenen soms ook wat kleurmaterialen van elkaar om ze eens uit te testen. Erg handig!

Op jacht naar Pokémon.

Nog altijd spelen wij hier fanatiek het PokémonGO spel op onze telefoons. Vorige zomer hebben we een aantal steden bezocht om Pokémon te gaan vangen. Zo gingen we onder andere naar Kijkduin. We combineerden dat bezoek meteen met een dagje strand. Heerlijk vond ik dat, en ook deze zomer wil ik weer Pokémon gaan vangen met zijn drietjes. Zo hebben ze deze zomer het Pokémon Safari Zone evenement in Amstelveen. Daar willen we heel graag naar toe. En zo zijn er nog wel wat plaatsen welke ik graag wil bezoeken. Denk aan Breda, Den Bosch, Utrecht en strand Horst.

Grote Schoonmaak.

Okay, dit is wel geen dagje uit maar wel iets wat ik heel graag wil doen de komende weken: een grote schoonmaakronde door ons huis houden. We hebben weer veel te veel spulletjes verzameld, Ruben zijn speelgoed moet worden uitgezocht en ik wil wat van mijn hobbyspullen gaan uitzoeken. Ik wil minder veel spullen in huis, ik word er nu helemaal kriegelig van dus er gaat eens flink gemest worden. De spullen die we dan wegdoen geef ik altijd aan goede doelen die minima gezinnen steunen. Zo maken we er een ander ook nog eens blij mee.

Naar het strand.

De afgelopen jaren ben ik vrijwel niet op het strand geweest. Uit schaamte voor mijn lijf, vanwege een gebrek aan tijd. Omdat….ik weet het eigenlijk niet. Als kind vond ik het strand zo’n fijne plek, het had bijna iets magisch. Die zilte zeelucht, schelpen zoeken, lekker met je voeten in het zand wriemelen en gezellig ijsjes eten: ik mis dat nu wel een beetje. Dus ik hoop deze zomer wel weer minimaal 2 keer naar het strand te kunnen gaan met mijn mannen. Fingers crossed!

Met vriendin Jodie op stap.

Net als vorig jaar gaan we deze zomer samen iets leuks doen, om onze verjaardagen te vieren. Ik weet nog niet wat we gaan doen, maar we denken aan een high tea op een mooie locatie, of één of andere melige workshop. Ik heb hèt uitje nog niet kunnen vinden, maar dat komt vast goed. Mocht jij een leuke tip hebben voor twee theeleutende prettig gestoorde, creatieve natuurliefhebbers dan is je tip meer dan welkom..!

Burgers’ Zoo.

Ons jaarabonnement loopt eind juli af. We hebben een geweldig mooi jaar gehad en veel moois gezien in Burgers’ Zoo maar zoals het een echte Hollander betaamt wil ik nu nog zoveel mogelijk naar de dierentuin, ik wil alles uit ons abonnement halen, ghehe. Ik ga voor 2 bezoekjes deze maand. Ik wil sowieso nog eens gaan omdat ze daar een nieuwe afdeling gaan openen: de Mangrove. En die wil ik graag nog eens zien. Ook willen we nog eens naar de nieuwe dierentuin musical, Ruben is daar helemaal fan van (en ik denk dat hij stiekem ook een beetje verliefd is op hoofdrolspeelster Zoë) dus ook een bezoek aan de Mangrove Musical staat op de planning.

Dagjes uit.

Verder zullen we ook regelmatig eens een dagje op stap gaan. De ene keer gaan we winkelen, de andere keer gaan we een natuurwandeling maken of bezoeken we een speeltuin met Ruben. Verder gaan we ook kijken of dat we NS dagkaarten kunnen scoren. Met deze kaarten kun je één dag onbeperkt met de trein reizen. Ruben vindt dat prachtig. De vorige keren ging ik met hem naar Schiphol om vliegtuigen te spotten en mijn man nam hem mee naar Nemo, in Amsterdam. En zo zijn we ook wel eens met de trein naar mijn schoonouders in Barneveld afgereisd. Het zijn vrij simpele dingen om te doen maar Ruben is helemaal in zijn element als we met het openbaar vervoer reizen, hij komt dan echt tot rust. En da’s eigenlijk ook best fijn ;-)

Maar eerst…

Ga ik eens even flink uitzieken. Ik kwakkel nu al enkele weken met mijn gezondheid. Er zit een ontsteking in mijn kaak welke voor erg veel pijn zorgt. De pijnstillers maken me suf en duizelig en ik heb momenteel echt nul weerstand. Vanmorgen was ik zelfs zó duizelig en had ik zoveel pijn dat ik mijn werk niet meer op verantwoorde manier kon voltooien. Ik struikelde overal overheen en zag dubbel. Balen, ik haat het zó als ik moet opgeven! Helaas kan ik pas na 7 augustus bij de kaakfysiotherapeut terecht dus tot die tijd wordt het veel pijnstillers slikken, fruit en vitaminetabletten eten en opknappen. Wish me luck, ugh! Oh enne, mocht jij nog een leuke budgettip hebben voor deze zomervakantie, deel hem dan gerust in een comment. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.