Review: Dikke dames in Sprookjesland, Julia Woning

Hallo daar mede kleurliefhebbers,

Enige tijd geleden heb ik van BBNC weer een prachtig kleurboek mogen ontvangen, het kleurboek Dikke Dames in Sprookjesland van Julia Woning. Met, je raad het vast al, het thema sprookjes. Deze keer hoef je dus niet naar een attractiepark om de sprookjes te beleven.

Dit zegt BBNC zelf over dit kleurboek:

De Dikke Dames van Julia Woning zijn op reis geweest door sprookjesland en zijn door haar creatieve en uiterst vaardige hand vastgelegd in verschillende verhalen en op avontuurlijke trips door de gehele geschiedenis van de sprookjeswereld. De vrolijke dames – en soms – heren zijn in prachtige kostuums te bewonderen als reiziger over de zeven zeeën, door duizend-en-een nachten en door Wonderland. Ze sluiten vriendschappen met interessante figuren, maar maken ook vijanden met de schurken. De dames verleiden mannen vanaf rotsen als schone sirenen, komen in de knel bij de veertig rovers of slapen hun roesje uit als schone slaapster. Ze laten hun lange lokken zakken uit hoge torens, vliegen door de avondlucht op een Perzisch tapijtje met een knappe vent en doen drie wensen bij de geest in de fles. Waar ze ook zijn – of dat nou in prachtig kasteel of in een stoffige woestijn is – ze zijn gelukkig nooit alleen en maken het altijd gezellig. De prachtige platen van Julia Woning lenen zich uitstekend als kleurplaat voor volwassenen en geven je meteen een warm fuzzy feeling. Op het extra grote formaat van dit kleurboek komen de Dikke Dames nog meer tot hun recht en zijn ze in vol ornaat te bewonderen.

Mijn eerste indrukken.

Zoals we gewend zijn inmiddels zijn de kleurboeken van Julia Woning van hoge kwaliteit, het papier is dik, de platen zijn enkelzijdig bedrukt, een kleurboek waarmee je in hartenlust met allerlei materialen kunt werken.

Wat ik altijd een mega pluspunt vind van de kleurboeken van Julia Woning toch wel is dat volwassenen er in kunnen kleuren maar je kinderen eventueel ook omdat niet alle platen heel erg gedetailleerd zijn. Ze zijn mooi afwisselend zodat iedereen, ongeacht het niveau, beginner of gevorderd, absoluut zijn ei in dit kleurboek kwijt kan.

Wat nieuw is in dit kleurboek is dat er een aantal kleurplaten inzitten met een zwarte achtergrond, zodat de kleuren nog meer van je plaat afspringen.

Het inkleuren van de platen.

De 1e plaat die ik heb gekleurd is de plaat met de piraat met de zwarte achtergrond. (ik kan even niet op het juiste sprookje komen) De materialen die ik hiervoor gebruikt hebt zijn Faber Castell Polychromos, Stabilo stiften en alcoholmarkers van de action. Ze geven een mooi resultaat op dit papier. Wees je bewust dat alcoholmarkers doordrukken dus pas op voor de achterliggende plaat dat je niet te lang op hetzelfde stukje kleurt: leg er eventueel voor de veiligheid een wit vel tussen.

De 2e plaat is een lieflijk tafereel van een ridder en een prinses in een hart omringd met bloemen en vlinders. Voor deze kleurplaat heb ik gekozen voor mijn Faber Castell Polychromos potloden en Bruynzeeldesign pastel potloden. De pastelpotloden zijn ideaal om achtergronden mee te kleuren en uit te wrijven met een wattenstaafje.

De 3e plaat uit dit boek  (De tovenaar en de Koningin) heb ik ingekleurd met alcoholmarkers en basicpotloden van verschillende merken waar mijn kinderen mee kleuren. Deze plaat ziet er dan ook een beetje ruw uit met de stukken die met potlood gekleurd zijn. Maar dan nog krijg je voldoende kleur op het papier.

Mijn mening over dit kleurboek:

Deze mag absoluut niet in je collectie ontbreken, gewoonweg omdat je er met alle materialen lekker in kunt werken. En een sprookjesthema met Dikke Dames is een leuke afwisseling om te kleuren tussen al die andere prachtige kleurboeken met natuurthema’s!

Productinformatie:

– ISBN: 9789045321547
– Het kleurboek heeft  een afmeting van 25 x 25 cm.
– Dit boek weegt 459 gram
– Het boek telt 35 kleurplaten.
– Het boek kost €14,99

Dikke Dames in Sprookjesland is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en bij BBNC Uitgevers zelf.

Groetjes, Anika – Anika Kleurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.