Mijn favoriete Netflix series [deel 4]

geplaatst in: Digitale hobby's | 13

Afgelopen winter deelde ik een aantal Netflix series met jullie. Het waren series die op dat moment favoriet waren bij mij. Wil je mijn 5 favoriete series van afgelopen winter terugzien? Kijk dan even op deze link. We zijn nu bijna 7 maanden verder en er is best veel veranderd in mijn Netflixlijstje. Vandaag zal ik een paar series bespreken die ik momenteel met veel plezier en/of interesse volg.

Magi: adventure of Sinbad. (Magi: Sinbad no Bouken)

Sinbad blijkt als kind al over uitzonderlijke talenten te beschikken. Als hij ouder wordt wacht hem de taak om een aantal kerkers te gaan bezoeken. Je komt hier niet meer uit, tenzij je de Djinn die er in woont weet te verslaan. Aan Sinbad de zware taak om de strijd met de Djinns aan te gaan. De macht die hij hiermee verwerft wil hij gaan gebruiken om de wereld waarin hij leeft te verbeteren. Hij wil een eigen Koninkrijk op gaan zetten, maar voor het zover is moet hij allerlei obstakels overwinnen. Sinbad blijkt een uitstekend zeevaarder en handelaar te zijn en maakt op zijn reizen veel nieuwe vrienden.

Ik vind het verhaal erg leuk, maar nog leuker vind ik dat typische Anime sfeertje wat ik oppik tijdens het kijken naar deze serie. De personages kloppen, de muziek klopt, de hoeveelheid actie en natuurlijk de hoeveelheid fantasie en magie: het klopt gewoon allemaal voor mijn gevoel. En dat zorgt er voor dat ik deze serie met heel veel plezier kijk. Op IMDB krijgt deze serie een 7,8. Zelf zou ik eerder een 8 of een 8,5 geven.

Outlander.

Kijk, Outlander is nou echt zo’n serie waar ik helemaal blij van word. Het heeft verschillende elementen waardoor ik meteen met veel plezier ben gaan kijken. Het verhaal speelt zich grotendeels in Schotland af, er zitten best wat Keltische en Paganistische elementen in en verder zit er alles in waar je (ik wel, ten minste) blij van wordt: avontuur, romantiek, een sterk verhaal en een fascinerend stukje geschiedenis.

Maar goed, laten we bij het begin beginnen: in het jaar 1945 gaan Claire Randall en haar man Frank op reis naar Inverness, Schotland. De oorlog is net voorbij: hij heeft er in gevochten en zij heeft als verpleegster alle denkbare ellende gezien die je je maar kunt bedenken. Dode soldaten, geamputeerde ledematen, trauma, you name it. De oorlog zorgt er voor dat hun huwelijk in een dip raakt en dus besluiten ze om op een tweede huwelijksreis te gaan. Eenmaal in Schotland gaat Frank op zoek naar een stuk geschiedenis over zijn voorouders, en Claire gaat buiten in de natuur op zoek naar een bepaalde plant waarvan bekend zou zijn dat deze een genezende werking heeft. Tijdens het bezoek is het Samhain (jullie kennen het als Halloween) in Schotland waardoor de sluier tussen onze wereld en die van ‘de andere kant’ heel dun is. Bij een Hunebed/Heksenkring vindt Clair haar plantje en net als ze haar hand op één van de stenen legt gebeurt er, jawel: iets magisch. Clair komt bij in het Schotland van 1743.

Als Claire nog maar half beseft wat er aan de hand is wordt ze aangevallen, aangerand. En vervolgens gered door een knappe roodharige Schot: Jamie Fraser… En daar begint voor haar een ontzettend mooi, heftig en bijzonder avontuur in Schotland, in een compleet ander jaar, in een heel andere wereld. Ik vond de serie echt ontzettend mooi om naar te kijken: van de mooie intro tot de prachtige kostuums, de schitterende omgeving in Schotland en de fraaie decors: in één woord schitterend. Kortom: ik heb echt onwijs genoten van deze mooie serie. IMDB geeft Outlander een 8,5. Ik zou zelf toch zeker voor een 9 gaan.

13 reasons why.

Voordat ik aan deze serie begon heb ik echt even flink zitten twijfelen. Het thema, zelfmoord, vond ik best confronterend. Ging ik dit wel met fatsoen kunnen kijken? Of zou het too much gaan worden allemaal? Ik besloot de gok te wagen en ben de serie gaan kijken.En ik heb er geen spijt van gehad. Het was een mooie, heftige serie die (denk ik) jongeren echt goed aan het denken heeft gezet.

Vlak na de zelfmoord van zijn schoolgenote Hannah Baker ontvangt de tiener Clay Jensen een doos met cassettebandjes. Op deze bandjes vertelt Hannah haar verhaal. Ze vertelt in 13 delen waarom zij uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd. Het begon allemaal met een uit de hand gelopen puberale grap, die uiteindelijk grote gevolgen heeft op het leven van Hannah. Zie het als een druppel die in het water valt. In eerste instantie zie je alleen een druppel, vervolgens ontstaan er kringen in het water, die steeds groter en groter worden. En zo gebeurt het dat, na de eerste streek van een schoolgenoot, Hannah op school wordt gezien als een slet. Gevolg: pesterijen, aanrandig en, uiteindelijk, verkrachting. Op de bandjes vertelt ze in elk deel wie welke bijdrage heeft geleverd aan deze kettingreactie van ellende, en waarom ze uiteindelijk besluit om uit het leven te stappen.

De serie laat goed zien dat dit dingen zijn die dagelijks voorkomen: het pesten, de slutshaming, het verspreiden van persoonlijke foto’s: tieners hebben een enorm bereik gekregen, mede dankzij social media. De serie laat ook goed zien dat dit iets is wat iedereen kan overkomen: Hannah is een knappe meid die op het begin alles mee heeft zitten. Ze is niet dik, niet lelijk, loopt er leuk bij en heeft vrienden. Kortom: ze is geen standaard ‘voer voor pestkoppen.’ Toch overkomt haar dit allemaal. Het laat zien dat iedereen in een depressie kan raken. Het laat ook zien dat tieners niet altijd voor de meest logische optie kiezen: Hannah had om hulp kunnen vragen maar koos er voor dit niet te doen. Ze wilde haar ouders, die op het moment van de gebeurtenissen in financiële nood zitten, niet ‘lastigvallen’. Dat klinkt gek, maar zo werkt het wel, het is iets wat ik van mijn eigen depressies nog kan herinneren. Wat ik overigens wel zo prettig vind: tegen het einde van het seizoen krijg je keurig netjes een waarschuwing aan het begin van de aflevering, vanwege de heftigheid van sommige scenes. Zo wordt de dood van Hannah behoorlijk gedetailleerd in beeld gebracht, net als de verkrachtingsscène. 13 reasons why krijgt een welverdiende 8,5 op IMDB.

Vaiana (Moana)

Geef het maar toe: ook jij hebt al stiekem naar Vaiana (Moana) zitten kijken. Jij, ik en mijn halve vriendengroep op Facebook en twitter. Vaiana is dan ook dè Dinseyfilm waar volgens mij zowat iedereen op heeft zitten wachten, tot ie op Netflix zou komen. En ineens was ie daar, yay! Ik heb de film op de dag dat ie online kwam meteen opgezet, direct na mijn wekelijkse aflevering van Game of Thrones. En wat heb ik weer genoten, en gehuild. Ja, ik geef het toe. Ik ben een echte jankerd :-)

Het verhaal speelt zich in het oude Polynesië af, op een eiland. Moana is de dochter van het stamhoofd, en het gaat niet goed op het eiland waarop zij en haar stam wonen. Er wordt geen vis meer gevangen en de kokosnoten blijken allemaal rot: het eiland is vervloekt. Moana, die van jongs af aan al een grote aantrekkingskracht heeft voor de zee, besluit de zee op te gaan. Ze gaat op zoek naar de Halfgod Maui om hem om hulp te vragen. En dat zorgt uiteraard voor de nodige avonturen.

Wat ik zo leuk vind: Moana doet niet aan hulpeloze prinsesjes die op hulp van een prins op een wit paard zitten te wachten. Sterker nog: er zit geen romantiek in deze film. Moana is zelfstandig, stoer, koppig en ze redt uiteindelijk ook nog eens een heel eiland. Damn, girl, you’re good! Ik zag dit ook al bij onder andere Brave terugkomen, en ik vind dit soort films heel leuk en verfrissend om naar te kijken. Oh enne, is het nou Moana of Vaiana? Officieel heet de film Moana, maar in een aantal landen is er al een patent op die naam, en dus werd in bijvoorbeeld Nederland een alternatieve naam bedacht: dit werd Vaiana. IMDB geeft Vaiana trouwens een 7,7. Zelf zou ik toch voor een 8 of 8,5 zijn gegaan.


Tot zover enkele van de Netflix series (en één film, ik speelde een beetje vals dit keer) die ik met veel plezier volg of gevolgd heb. Ik weet dat er van Outlander een 3e seizoen onderweg is waar ik met veel plezier naar uitkijk en ook 13 reasons why schijnt een 2e seizoen te krijgen. Hier ben ik enerzijds wel benieuwd naar, anderszijds ben ik hier ook wel wat sceptisch over. Laten we het op een onderbuikgevoel houden. Echte tegenvallers waren er de afgelopen maanden niet, hoewel ik de serie Pretty Little Liars na 7 seizoenen erg taai begon te vinden. Heb jij nog abslute favorieten of tegenvallers gezien, de afgelopen maanden?

 

 

 

Foto: © Netflix

13 Responses

 1. Marlies

  De twee eerste kende ik helemaal niet, de andere heb ik ook gezien. 13 reasons why vond ik best goed! Moana vond ik geweldig! :)

 2. Peggy

  Ik keek ook 13 reasons why maar toen ze haar polsen ging doorsnijden ben ik afgehaakt hahaha ik werd er echt misselijk van :P

 3. Tiffany

  Zijn allemaal niet echt mijn ding, behalve Moana dan. Die heb ik laatst nog in het Engels bekeken. Leuke film!

 4. Priscilla

  Outlander ja! Ook gezien en kijk uit naar het volgende seizoen. 13 Reasons Why vobd ik ook wel oke maar weet niet of ik dat verder wil volgen. Ben nu eindelijk eens met The Walking Dead begonnen en zit nu dik in seizoen 5 of 6. Moet eens gaan bedenken wat ik hierna ga kijken :)

 5. Sofie

  Ik was inderdaad ook al Vaiana aan het kijken. Ik wist helemaal niet dat anderen deze ook kennen, haha!

 6. nicole

  Outlander vond ik ook prachtig, maar bij het tweede seizoen ben ik halverwege afgehaakt. Ik vond die complotten over oorlogen niks aan. Ik wil graag relatieperikelen en romantiek.
  nicole heeft onlangs geplaatst…Miskoop van de H&MMy Profile

 7. Jeanne

  Ja, Outlander! Die heb ik ook gezien, een heel mooie serie! Soms wel een beetje veel seks, vijftigtinten, haha. Maar dat vond ik niet erg, Jaimie is hot!

 8. Jenn

  Leuk, Outlander heb ik ook gezien, super serie idd! Vaiana staat nog op mijn lijstje. Ik heb zo’n drie weken geleden ook zo’n overzicht gedeeld, maar na Outlander heb ik voornamelijk films gekeken, dus ik kan eigenlijk al wel weer een nieuwe maken :P
  Jenn heeft onlangs geplaatst…Ik droeg bij aan het nieuwe product van ValessMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.