Review: Ibiza Feelings thee van Tastea

geplaatst in: Lifestyle, The Food Life | 12

Ken je mij goed genoeg, dan weet je dat ik helemaal weg ben van thee. Ik vond het dan ook erg leuk dat ik laatst de thee van Tastea mocht gaan recenseren. In overleg koos ik voor hun Ibiza Feelings thee, een exotische thee die helpt met ontspannen. Vandaag vertel ik je meer over deze thee. Lees je mee?

Tastea.

Op Instagram liet ik het laatst al zien: ik ontving van Tastea een perspakket met daarin één blik thee (Ibiza Feelings), een thermosbeker en een stressbal. Wil je zien hoe ik mijn pakket uitgepakt heb? Kijk dan even hier: ik laat zien hoe ik mijn pakket heb ontvangen en ik laat de vers uitgepakte goodies zien op een tweede foto. Ik koos voor de Ibiza Feelings omdat deze thee helpt met ontspannen en omdat hij goed voor de gezondheid is. En dat vind ik fijn. In de webshop van Tastea zijn overigens nog meer theesoorten te verkrijgen: allemaal hebben ze een gezonde uitwerking. Zo is er thee speciaal voor zwangere dames, concentratiethee, slaapthee, noem het maar op. Verder verkoopt Tastea dus ook heel handige thermosbekers en andere accessoires. Alle thee blends zijn overigens 100% natuurlijk.

Ibiza Feelings.

Zoals gezegd, ik koos voor Ibiza Feelings. Deze thee zorgt voor een ontspannen gevoel, iets wat ik wel kan gebruiken na een nogal hectische periode. Tastea vertelt het volgende over de Ibiza Feelings thee:

De 100% natuurlijke Ibizathee kan ondersteunen bij het typische eilandgevoel: Ontspanning, blijdschap, gezondheid en genieten. Het hipste eiland van Europa waar ultiem relaxen, blijdschap, gezondheid en genieten samenkomt. Dat zijn dan ook precies de punten waarop de Ibizathee kan ondersteunen.
Naast het ontspannend vermogen, de superfoods en de lekkere smaak van deze thee, is aan de blend het geheime kruid van dé likeur -Hierbas- van Ibiza toegevoegd.
Waarbij kan de limited edition Ibizathee ondersteunen?
– Helpt te ontspannen
– Stimuleert het gelukshormoon
– Boost de gezondheid
– Helpt je te genieten van het leven dankzij de heerlijke smaak en geur
Ingrediënten
Date (date, rice flour), apple, balm, raspberry leaves, camomile, anise, carrot, fennel, lemon peels, verbena leaves, natural flavouring, apple quarter, yarrow, hop petals, St.-John’s-wort, peach, lavender, cornflower blue.
Inhoud en gebruik
Inhoud 75 gram. Per kopje dien je 2,5 gram thee te gebruiken.
Let op
Kan sporen bevatten van noten, sulfieten, soya & lactose.

Mijn bevindingen.

Ik heb de thee tussen 28 juli en 10 augustus meermaals gedronken. Wat mij als eerste opvalt: de ingrediënten. De blend ziet er prachtig uit, je ziet de ingrediënten duidelijk en het geheel ziet er kleurrijk uit. Verder vind ik de blend ook onwijs lekker ruiken. De thee ruikt zoet, maar niet té zoet. En hij ruikt lekker fris. Al met al zou ik deze blend als exotisch omschrijven. Kleurrijk en zalig ruikend. De thee zelf smaakt ook erg lekker: soms proef ik een vleugje anijs of framboos en een andere keer proef ik wat meer een bloemige smaak. De thee bevalt me dan ook erg goed, en daar word ik inderdaad heel vrolijk van, yay! Het enige minpuntje wat ik kon vinden was dat ik wat moeite had met het openen van het blik. Hij zit vrij (vacuüm) stak en ik ben een redelijke slappeling dus het duurde eventjes voor ik hem open had.

De theebeker.

Bij het perspakket zat ook een luxe theebeker. Uiteraard heb ik ook de theebeker goed getest. Ik heb de thee volgens de volgende gebruiksaanwijzing van de website in mijn theebeker gedaan:

Je doet de theeblend dus in de beker en legt vervolgens het filter er op. In verband met het hete water en hoge druk moet je wel even wachten voordat je het deksel er op doet. Dit staat op de website van Tastea ook uitgelegd. Dankzij de dubbele wand blijft de thee langere tijd warm. Iets wat ideaal vind tijdens het bloggen: 9 van de 10 keer is mijn thee al lang afgekoeld voordat ik klaar ben en blijft er een mok met een leftover thee op mijn bureau staan. Vandaag ben ik al een hele poos druk bezig met computerwerkzaamheden en de thee is gewoon nog steeds aangenaam warm. Love it! En omdat de blend gewoon lekker in de beker mag blijven zitten heb ik ook nog iets moois om naar te kijken. ;-)

Informatie over de theebeker, van de website.

De tastea beker is niet alleen ideaal om thuis te gebruiken zonder het gedoe van een kruidenbal, maar ook handig om overal mee naar toe te nemen!
De tastea beker is dubbelwandig, welke er voor zorgt dat de thee langer warm blijft zonder je vingers te verbranden. En de beker is perfect om koude drankjes langer koud te houden zonder condensatie.
Neem tastea overal mee naartoe!
De beker is makkelijk schoon te maken, eenvoudig in gebruik voor meerdere doeleinden, en een musthave voor elke theeliefhebber!
De tastea theebeker is enorm handig voor losse kruidentheeën, is BPA-vrij en dubbelwanding en bovendien onwijs hip. Verder is het handig om te weten dat er een filter in de beker zit waardoor je géén theegruis binnenkrijgt. De theebeker heeft een geheime bodem waar je extra kruidenthee, vitaminen of zoetstof in kunt bewaren.
Waarschuwing: Draai de dop bij gebruik van kokend water niet direct op de beker. Dit in verband met hoge druk. Laat de thee even afkoelen of voeg een scheut koud water toe. Niet schudden.

Conclusie.

Ik word erg gelukkig van deze thee. De thee zelf smaakt heerlijk, ruikt heerlijk en ziet er ook erg mooi uit. Ik ervaar ook een ontspannen gevoel tijdens en na het drinken van de thee. Ik vind het blik en de theebeker erg mooi om te zien, de beker voelt ook heel degelijk aan en houdt de thee langere tijd warm. Wel gaat het blik wat lastig open. Van de 75 gram thee in dit blik kan ik pakweg 30 kopjes thee zetten. De thee vind ik wel aan de prijzige kant.

Productinformatie.

Naam: Ibiza Feelings theeblend
Inhoud: 75 gram (voor +/- 30 koppen thee)
Prijs Ibiza Feelings theeblend: €24,95
Prijs Theebeker: €19,95

Thee shoppen met korting.

Wil jij graag theeshoppen bij Tastea? Dat kan! En ik mag jullie een handige kortingcode aanbieden: gebruik bij het shoppen de kortingscode: passion2create voor 10% korting op je aankopen. De code is geldig op alle producten m.u.v. de package deals. Happy shopping!

 

De thee moet niet in het filter, maar in de theebeker zelf. Ik vond het voor de foto echter wel leuk om de blend even in het filter te parkeren <3

 

Dit blogartikel bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Zie disclaimer.

12 Responses

 1. Willem Meester

  Wat een grappige naam. Tastea. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Het ziet er inderdaad veel belovend uit. Toch kies ik liever voor mijn brandnetel thee :)

 2. Janet

  Het ziet er stijlvol uit. Mooie foto’s ook Ik vind altijd als de thee in de beker blijft, de thee veeeel te sterk wordt. Is dat het geval?
  Janet heeft onlangs geplaatst…Australia 2.0 PT9My Profile

 3. Chantal

  Het lijkt me een lekker theetje. Heel uitgebreid omschreven. Knap hoe je zoveel over één soort thee kan vertellen!

 4. Lodi

  Ik ben ook helemaal fan van de thee van Tastea. Ik zelf heb de Energy Boost en deze thee is zo lekker. Ook de beker gebruik ik heel veel. Ideaal omdat er losse thee in kan en je deze makkelijk mee kan nemen. De thee blijft ook lang warm. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar de Ibizathee.

 5. Miss K

  Heyhey. Allereerst super leuk geschreven! Ik heb de thee vorige maand ook gehad. Hij is idd super lekker he! Wat een prachtige blend. Maar moet zeggen dat andere thees van Tastea ook bijzonder zijn. Hou echt van Tastea. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.