Leuke zoektermen, ronde 3

geplaatst in: P2C nieuwtjes | 11

Passion 2 Create bestaat al weer 10 jaar. En dit blog is ook al weer sinds 2011 online. In al die jaren hebben jullie mijn blog op allerlei verschillende manieren gevonden: soms via Facebook, soms via andere social media. Maar het vaakst nog komen jullie hier gewoon via Google. Je zocht ergens op en kwam toen op dit blog terecht. En die zoektermen, die worden achter de schermen, in de diepste krochten van dit blog, bewaard. Ik kan zien met wat voor zoektermen jullie zoal op dit blog zijn gekomen. Vandaag zal ik voor de derde keer in mijn bloggeschiedenis enkele opvallende en grappige zoektermen uit die diepe krochten vandaan toveren en met jullie delen. Enjoy!

achatina fulica

Reuzenslakken.

Een paar jaar terug had ik een aantal Afrikaanse Reuzenslakken. We hebben ze al even niet meer maar toch worden de blogs die ik over deze mooie diertjes schreef nog erg veel gelezen. Jullie willen weten wat voor dieren dat het zijn en hoe je ze moet verzorgen. Heel begrijpelijk want Afrikaanse Reuzenslakken worden steeds populairder huisdieren. Hoera!

Alles wat met Kleuren voor Volwassenen te maken heeft.

Dagelijks kom ik allerlei zoektermen tegen die met mijn kleurhobby te maken hebben. Vooral recensies worden veel gelezen maar jullie zijn ook nieuwsgierig naar kleurmaterialen. Zo wordt mijn blog over het Bruynzeel Keverblik erg vaak gelezen. De kleurboeken van Hanna Karlzon en Johanna Basford lijken ook ongekend populair te zijn geworden. Wekelijks worden mijn blogs over deze 2 dames tientallen keren gelezen. En dat vind ik leuk, want guess: het zijn ook mijn 2 favorieten.

Penvriendin gezocht

Een term die ik regelmatig tegenkom. Jullie zijn best hard op zoek naar een leuke, toffe penvriendin. Of een shopmaatje. En jullie zoektocht brengt je vervolgens op mijn oproepenpagina. Ben je nog op zoek? Dan kun je op deze pagina ook meteen zelf een oproepje plaatsen. You’re welcome luv <3

Recepten.

Oke, ik geef het toe: we zijn geen vijfsterren #fitgirl #healthy foodbloggers. Maar we houden wel van lekker eten. En dus delen we zo af en toe ook recepten op dit blog. Jullie weten onze recepten inmiddels goed te vinden. Tof!

Alles over bloggen.

Blogs schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat vind ik fijn: er is nu zoveel keus uit allerlei blogs dat er voor iedereen wel wat leuks te lezen is. Zo deelde ik eerder al artikelen met tips voor bloggers: – Hoe begin je een eigen blog? en ook Tips voor (beginnende) bloggers. Verder beantwoorde ik eerder dit jaar een aantal van jullie meest gestelde vragen. Ook dit blogartikel wordt veel gelezen.

Tot zover een aantal opvallende en veel gekozen zoektermen. Leuk om te weten: jullie bezoeken dit blog het vaakst via Google. Maar ik word ook best heel vaak via Facebook, Pinterest en Instagram bezocht. Lang leve social media! Met name Pinterest doet het blijkbaar erg goed als zoekbron, iets wat ik niet had verwacht. Een leuke verrassing dus ;-)

11 Responses

 1. Felice

  zoektermen, ik vind het heel leuk er aandacht aan te besteden, maar soms, ik geef het eerlijk toe, ben ik er te lui voor en schrijf ik zoals mijn hart en verstand mij ingeven

 2. Chantal

  Grappig om te zien dat de zoektermen waar je het minste van verwacht, het meest gebruikt worden.
  De tip over Pinterest is ook een goede!

 3. Yolanda

  Wat leuk dat je gevonden met de zoekterm reuzeslakken. Ik wist niet dat je die ook binnenshuis kan houden als “huisdier”. Mijn creatieve blog wordt ook heel vaak gevonden door Pinterest.
  Yolanda heeft onlangs geplaatst…Sinterklaas raamdecoratieMy Profile

 4. Elsemieke

  Die zoekterm ‘reuzenslakken’ is wel geniaal. Ik wist helemaal niet dat slakken ook als huisdier werden gehouden.

 5. Rinette - GeldVoorNop

  Wat een leuk idee en wat leuk dat je zo goed gevonden wordt via google. Ik heb pinterest net ontdekt en merk ook dat pinterest veel nieuwe lezers trekt naar mijn blog. Ik ga daar zeker nog meer mee doen. Voor jouw als creatieve blogger zal het goed werken denk ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.