Mijn blog- en hobbyplannen voor 2018

geplaatst in: Boeken, Creatief & DIY, P2C nieuwtjes | 8

Als er één ding is wat ik de afgelopen paar jaar heb geleerd is dat ik het erg goed doe op lijstjes, plannen maken en vanalles strak organiseren. Zo heb ik wekelijks lijstjes voor het huishouden, wat we ‘savonds gaan eten maar ook lijstjes met mijn blogplannen. Het leek me wel eens leuk om mijn globale planning voor de aankomende maanden met jullie te delen. In lijstjesvorm, uiteraard. Lees je mee?

Boekenblogs.

De aankomende maanden komen er weer verschillende leuke blogs aan. Deze schrijf ik tegenwoordig samen met Anika, Corine, Joella en Annelieke. Hoewel Annelieke momenteel met zwangerschapsverlof is :lief. Onderling bespreken we een beetje wie er over welke onderwerpen gaat schrijven. Recensiematerialen worden verdeeld en zo komen we gezamenlijk met een heel aardige planning. Mijn plannen voor de komende periode zijn als volgt. Om te beginnen komen er van mij enkele recensies van enkele leuke boeken aan:

 • Evi en de gekleurde vlinder. Dit is een lees- en kleurboek van Johanna Basford via Kosmos Uitgevers.
 • Leef Hygge. Dit is een boek van BBNC Uitgevers.
 • Rapsodie in het bos. Dit is een kleurboek van Kanoko Egusa via BBNC Uitgevers
 • 54 Minuten. Dit is een Young Adult, geschreven door Marieke Nijkamp, ontvangen via Hebban.
 • Koud Hart. Dit is een thriller, geschreven door Tess Gerritsen
 • Elke week een lijstje, dit is een lijstjes(!) boekje van BBNC Uitgevers
 • En ik wil straks een leuke boeken-winactie gaan houden. Nu nog een titel kiezen…

Bordspellen.

Naast de boeken komt er ook een duo-recensie van een tweetal bordspellen. Ik ben gek op spellen en we hebben twee bordspellen ontvangen om te recenseren. We kregen deze spellen van RVG Media, waarvoor dank. We gaan de volgende bordspellen recenseren:

 • Blogger Anika gaat het spel Concept recenseren.
 • Ik ga aan de slag met Ticket To Ride, Europe.

We gaan elk een bordspel testen en gaan hier een gezamenlijk blog over schrijven. Een duo-recensie, dus.

Vlogplannen.

Verder wil ik in 2018 het vloggen ook weer op gaan pakken. Ik moet nog even kijken hoe want het huidige bewerkprogramma wat ik gebruik loopt om de haverklap vast. En daardoor kost het editen me gemiddeld 4 tot 5 uur. zoveel geduld heb ik helaas niet, haha. Mijn vlogplannen voor de eerste periode van 2018 zijn als volgt:

 • Ik wil onze Pokémonkaarten collecties gaan laten zien. Ruben en ik sparen ze heel enthousiast en hebben er al best wat.
 • En ik wil jullie een kijkje geven in mijn theekast. Ik krijg hier enthousiaste opmerkingen over dus in 2018 gaan we mijn theekast vloggen!
 • Verder wil ik een keer een kleurvlog gaan doen. Kleuren, bijkletsen en tegelijktijd het boek/de materialen bespreken.
 • Geloof het of niet: Ruben wil vlogger worden. We gaan aankomend jaar samen een aantal Pokémongoodies unboxen. Hiervoor moet ik wel eerst goed sparen ;-)
 • Ook wilde Ruben heel graag eens een Minecraft vlog opnemen. Als ik weet hoe dat het werkt gaan jullie mogen meekijken naar zijn bouwwerken.

Mijn hobbyplannen.

In 2017 zijn mijn hobby’s, mede door de thuissituatie, behoorlijk stil komen te vallen. En dat vind ik zonde. Ik vind freubelen zó leuk om te doen! En dus ga ik aankomend jaar mijn hobbyleventje voorzichtig wat terug oppakken. Ik wil enkele oude hobby’s nieuw leven inblazen en ik wil eens wat nieuws gaan proberen.

 • Ik wil ten minste twee keer een stapel postcrossing kaarten gaan versturen. Deze verstuur ik vanuit 2 accounts: een account is van mijzelf en ook Ruben heeft een account. We gaan aankomend jaar weer eens fijn wat kaarten de wereld rondsturen.
 • Ik heb besloten wat ik met mijn Bullet Journals ga doen. Ik ga er eentje inrichten als huishoudboekje (denk aan poetstaken, grote klussen, boodschappen etc) en de ander ga ik gebruiken voor het uitwerken en bijhouden van al mijn blog-, forum- en social media plannen.
 • Verder wil ik weer meer gaan kleuren. De laatste maanden stond het kleuren een beetje op een laag pitje. Zonde, dus ik ga weer wat kleurmiddagjes inplannen.
 • Ook wil ik samen met Ruben verder met het verzamelen van Pokémonkaarten. Ik vind het een leuke hobby die we samen en met veel plezier beleven.
 • Tot slot wil ik weer eens wat vaker gaan tekenen. Ik ben hier ooit mee gestopt omdat ik mezelf niet goed genoeg vond, maar laatst tekende ik zo weer eens wat en ik vond het nog leuk om te doen ook. Dat stukje perfectionisme leg ik maar even lekker naast me neer, haha.

Tot zover een globale planning voor de aankomende maanden. De komende twee weken ben ik nog redelijk druk met van alles maar zodra de kerstvakantie losbarst ga ik lekker los. Ik heb twee weken vrij genomen om goed uit te kunnen rusten en om te kunnen genieten van leuke dingen. Bloggen en hobby’en zijn voor mij twee van de meest ontspannende vormen van vrijetijdsbesteding en mijn handen jeuken nu al om lekker aan de slag te gaan :lief

8 Responses

 1. Rinette

  Wat een boel mooie plannen heb je. Ik moet ook eens een planning voor mijn blog gaan maken. Eens kijken of dat voor meer structuur gaat zorgen.

 2. Felice

  Niets zo leuk als plannen maken! Ik vind het heerlijk, net zo makkelijk als nieuwe plannen maken!
  Ik kan ook wel van plan wisselen, aan de andere kant ik kan ook ijzeren heinig door duwen tot iets af is.

 3. Kevin

  Mooi en leuke plannen voor 2018. Ben benieuwd naar je vlogs en bullet journal is nu echt een hele hype he! Super leuk

 4. Lodi

  Leuke plannen allemaal, vooral de hobby plannen klinken erg goed. Ik ben ook van het plannen. Ika schrijf alles op! Succes met al je plannen in 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.