Dit was…november 2017

geplaatst in: Persoonlijk | 12

November, je was in alle opzichten best een pittige maand. Op privévlak heb ik veel over mezelf geleerd deze maand. Ik moest naar een praktijkondersteuner en die sprak uiteindelijk haar vermoeden van PTSS uit. Dat was en is confronterend. Ik heb veel gekregen om over na te denken. Ik heb gehuild en mijn hart gelucht. Toch was november echt niet alleen maar stressvol: ik heb ook hele mooie, leuke dingen gedaan deze maand. Ik genoot van leuke creatieve projecten, ging op pad en zorgde goed voor mezelf. We zagen Floki opgroeien van een klein bolletje pluis naar een stoere, halfwassen minikater. En ik genoot van mooie wandelingen met de hond. Kijk je mee?

Floki is al helemaal thuis hier. Hij speelt, vreet en kan ook echt heerlijk lui slapen. Zoals hier, op mijn bureaustoel.

 

Vlak voor de KreaDoe beurs word ik ziek. En flink ook, ik schrik er zelf van. Met pijn in mijn hart moet ik mijn bezoek als blogger afzeggen. Het duurt uiteindelijk enkele dagen voor ik me weer beter voel. Later zal blijken dat deze ‘aanval’ waarschijnlijk een gevolg is van langdurige stress.

 

Terwijl ik ziek in bed lig blader ik wat door mijn map met Pokémonkaarten. Ik vind het mooi om te zien, al die kaarten netjes op kleur uitgesorteerd: ik word er zelfs wat rustiger van, haha!

 

7 november: ik maak een lange wandeling met Bowie. We gaan het hele park door en ondertussen genieten we ten volste van het prachtige herfstweer. Kijk die bomen eens mooi zijn..!

 

Op 11 november ga ik met Jasper en Ruben naar een kinderboerderij in Oosterhout. Daar maak ik onder andere deze foto, van een varken. Ik moest zo lachen om die tandjes, het is nu net een grote roze, modderige cavia, haha!

 

12 november: een lekkere luie zondagmiddag. Ik besluit wat te gaan bloggen en tegelijkertijd wat boekwerk te recenseren. Bakkie thee er bij, chocolade kruidnoten er bij et voila. Een bureau vol gezelligheid.

 

Diezelfde zondag sluiten we in de avond bij mijn ouders af: we eten verse, zelfgemaakte pizza. Ruben mocht helpen met het maken en versieren van de pizza, hij was helemaal trots op zijn kunstwerk <3

 

Druk bezig met het recenseren van deze mooie Bullet Journal. Wat is een Bujo toch ontzettend leuk zeg! Heb jij er ook ééntje?

 

17 november. De stress en het gure weer eisen hun tol: mijn huid is echt een draaama. En dus besluit ik eens ouderwets te gaan tutten> Maskertje, zalfje en om het af te maken lekker in de make-up. Ik zie er een beetje debiel uit hier maar ik voelde me een uurtje later echt weer helemaal fris en fruitig, zalig!

 

Hoera, Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. We gaan eerst op zaterdag naar de intocht in Barneveld toe. De volgende dag komt hij ook aan in Geertuidenberg. De pakjesboot is helemaal afgladen met zwarte pieten, wat een mooi gezicht zeg! En als klap op de vuurpijl hebben we de hele tijd mooie regenbogen. Ik weet niet wat Ruben mooier vond: de intocht of al die regenbogen ;-)

 

Op 23 november komt de kapster langs. Mijn haar huilt om een nieuwe verf- en knipbeurt. We gaan dit keer voor een wat warmere kleur: caramel. Lekker winters! Overigens ga ik mijn haar bij de volgende ronde zo paars als mogelijk laten verven. Ik riep het al járen, nu ga ik het echt doen ;-)

 

Afgelopen zaterdag de 25e kwam er een Hebban Leesclub boek binnen: 54 minuten van Marieke Nijkamp. Een YA over een schietpartij op een school. Zoals ik wel vaker doe wilde ik een leuke foto van het boek maken. Ik koos een blauwe ondergrond, strooide er glitters op (want glitters!) en parkeerde het boek er bovenop. Net toen ik een foto wilde gaan maken besloot Floki dat hij mee wilde komen kijken. Hij ging zo lief bij het boek zitten….de glitters heb ik dagen later nog uit zijn snoet en vacht kunnen vissen, rooie draak dat het er is ;-)

 

Diezelfde zaterdag kwam vriendin H. langs. We hadden weer veel bij te kletsen. En hoe kan dat beter dan met een lekker stuk taart en warme drank? Jawel, ik ben weer eens bij TAART geweest. Ik koos voor een gepimpte warme chocomel en een stuk chocolade-met-nog-meer-chocolade taart. Daarna hebben we nog wat gewinkeld en we sloten onze dag af met een shitload sushi, thee en Netflix. Precies wat ik nodig had!

 

Zondag, the day after. Ik had met H. onder andere wat nieuwe doosjes thee gekocht. Heel erg logisch als je al een kast vol hebt, maar ja, ik kon het toch weer niet laten. En mijn kast….die stond vreselijk vol. Ik ben op zondags de kast gaan uitmesten. Hier op de foto zie je de 3 bovenste plankjes. Er onder heb ik nóg twee plankjes en die staan echt ramvol met nog veel meer soorten thee. Maar omdat die onderste twee plankjes niet van buitenaf zichtbaar zijn (de deur is half glas, half dicht) heb ik die gewoon goed vol gepropt, haha.

 

Na het uitmesten van de theekast waren de kamerplanten aan de beurt. Doordat ik steeds zo’n volle stresshoofd heb heb ik de plantjes een beetje verwaarloosd. Ze kregen hun water wel maar de echte verzorging was er een beetje bij ingeschoten. Ik voelde me echt een waardeloze Crazy Plant Lady en ben flink aan de slag gegaan. Twee planten bleken beestjes te hebben, ze zaten helemaal onder. Ik heb ze weggedaan :( Verder bleek mijn Mimosa ook helemaal uitgebloeid te zijn dus ook daarvan heb ik afscheid genomen. Tot slot laat mijn prachtige Croton allemaal bladeren vallen, dus die hou ik goed in de gaten. Alle plantjes zijn nu weer fris, gesproeid en voorzien van heel veel liefde. Ik beloof bij deze plechtig dat ik er weer heel erg goed voor ga zorgen..!

 

28 november. We worden gematst met koud maar mooi herfstweer en dus maak ik weer een fikse wandeling met Bowie. Door de net-wel-net-niet-regenwolken en het lage zonnetje is de belichting erg tof. Moet je die bomen eens zien shinen dan!

 

Hoera, Winterefteling! We waren al even niet geweest en hebben nu eens een bezoek gebracht op een woensdagmiddag. Het park was prachtig versierd: overal hingen kerstlampjes, er stonden grote vuurkorven en door de kou was het ook echt al lekker winters. Alleen de sneeuw ontbrak nog, haha. We vingen Pokémon met PokémonGO, ik dronk een grote beker warme chocomelk en we gingen in de attractie Symbolica. Er was een rij van hooguit een paar minuten dus dit keer konden we gewoon door de reguliere ingang. Ruben vond de reguliere entree fantastisch mooi en mocht nu uit drie routes kiezen: hij koos voor de Heldenroute. (Normaal hebben we de gehandicapten-ingang, daar is één route beschikbaar gesteld voor bezoekers). We hebben weer ontzettend hard  genoten. Ik wil snel nog eens terug naar de Winterefteling.

 

Say cheese! Ik werd vanmorgen vrolijk wakker. Ik kleedde me om, maakte mezelf op en keek toen in de spiegel. Dit is mijn net-uit-bed kapsel en ik moest zo lachen. Ik lijk altijd net een ontploft schaap als ik niks aan mijn haar doe. Toch heeft het ook wel weer wat, vind ik. Overigens verging het lachen me snel: ik moest de hond uitlaten, een recensieboek ophalen bij Anika en daarna naar het dorp voor cadeautjes en ben onderweg serieus 4 keer helemaal natgeregend. De regen was ijskoud en er zat natte sneeuw tussen. Ik kwam tot op het bot verkleumd thuis en zag er op het laatst niet zo fris meer uit, haha. Gelukkig hebben ze voor dit soort situaties dus onesies en thee uitgevonden. Ik zit er nu weer warmpjes bij, gelukkig!

 

En dat was hem dan: mijn novembermaand. Hoewel het deze maand echt niet elke dag gemakkelijk was kan ik er met een redelijk tevreden gevoel op terugkijken. Ik heb gelachen en gehuild. Ik heb me zorgen gemaakt, ik heb me vermaakt, had fijne afleiding bij vriendinnen en familie en ik heb daardoor ook gewoon kunnen genieten. Super!

Inmiddels ben ik druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de decembermaand. We hebben deze maand verjaardagen, Sinterklaasfeestjes, Kerstfeestjes en natuurlijk Oud-en-Nieuw. Oh en ik ga op 14 december voor het eerst met mijn ouders en zusje naar een kerstmarkt toe: in Maastricht! Kortom: genoeg leuke en gezellige evenementen op het programma. Terwijl jij dit blogartikel leest ben ik verjaardagscadeaus voor mijn moeder aan het shoppen: zij is op 3 december jarig. En tussendoor pak ik cadeautjes in voor Sinterklaasfeest bij mijn schoonouders en voor Ruben zijn verjaardag: hij wordt op 7 december al weer 7 jaar oud. Genoeg te doen dus ;-) Voor nu wens ik je alsvast een heel fijne, gezellige en mooie decembermaand toe. Geniet er van!

Wil je meer foto’s en filmpjes zien? Volg me dan op Instagram.

 

12 Responses

 1. Hilde

  Floki ziet er echt zo’n gezellig beestje uit. Die theekast mag dan wel vol staan, daar zou ik toch wel eens willen induiken en plantjes, ja dat maakt het echt af zo in een interieur vind ik. In sommige steden hier zijn er van die ‘plantenklinieken’ waar ze plantjes – die uitgebloeid blijken – terug nieuw leven inblazen.

 2. Felice

  dat jij ondanks je PTSS nog zoveel mooie dingen hebt gemaakt en gedaan!! Hulde.
  PTSS is echt naar. Mijn dochter had het. Let op: HAD. Het is best een worsteling maar je kan er los van komen.

 3. Susan

  Proberen kalm aan te doen en de “moetjes” om te zetten in “magjes”! Helpt! En Floki is TE lief!

 4. Lodi

  De tart van taart ziet er wel heel erg lekker uit. Wa naar dat je zo ziek bent geweest, maatje weet duidelijk aar dit door komt. Ik zou zeggen een rustige December maar volgens mij gaat dat niet lukken aan de plannen te zien.

 5. Marjanne

  Je hebt ondanks je stess veel mooie fotomomentjes gehad. Leuk om te zien.
  Wat zien die taartjes er heelijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.