Instagram tag 2017

geplaatst in: Persoonlijk | 9

Ik vind Instagram een erg leuke app. Sterker nog, ik vind het op Instagram leuker dan op Facebook. Ik plaats dan ook regelmatig foto’s of filmpjes op mijn account. Via het blog van Dhini werd ons gevraagd om de Instragram 2017 tag eens in te vullen. In deze tag, oorspronkelijk bedacht door Alles van Daan, blik je terug op het afgelopen jaar. En dat vind ik eigenlijk best een heel leuk idee, dus ik doe gezellig met de andere bloggers mee!

De spelregels:

1. Kopieer & beantwoord de vragen hieronder op je blog;
2. Nomineer een aantal blogs om ook de Instagram tag in te vullen;
3. Voeg een link naar allesvandaan.nl toe in je blogpost;
4. En vergeet niet om mij op Instagram te volgen!

1. Welke foto’s kregen in 2017 de meeste likes?

Mijn Instagram volgers hebben heel duidelijk bepaalde voorkeuren. Zo kregen de foto’s van mijn theekast erg veel hartjes te verwerken. Maar ook foto’s van ons kitten Floki en van de planten doen het best heel goed. Op mijn Instagram account deelde ik een #2017bestnine met de resultaten.

2. Wat is je allerlaatst geplaatste foto van 2017?

Ik moest even zoeken en goed kijken, maar mijn allerlaatste van 2017 was geen foto maar een filmpje. Ik kwam op 30 december 2017 tot de ontdekking dat onze kleine ADHD-in-het-kwadraat kitten rustig wordt van de muziek van Anilah. Ik plaatste daarvan een fimpje, deze kun je hier terugzien. Wel je geluid aanzetten voor het mooiste resultaat, haha. Leuk weetje: Anilah zelf vond het filmpje erg leuk! “This is the best thing I’ve seen in a long time, thankyou!!” was haar reactie op Floki’s zenmodus.

3. Wat is de allereerste foto die je (in 2017) op Instagram hebt geplaatst?

Nou, daarvoor heb ik een flink eindje terug moeten scrollen! Op 1 januari 2017 deelde ik als eerst een foto van onze brakke day-after. We sliepen uit, deden vooral heel erg rustig aan. Ruben was erg moe en lag languit op de bank op zijn tablet een filmpje te kijken. Je kunt de foto hier terugvinden.

4. Wat is de allerleukste foto van 2017 waar jij zelf op staat?

Kijk, daar hoef ik dus niet lang over na te denken. Ik vind mezelf niet bijster bijzonder maar er was wel één foto waar ik mezelf écht leuk op vond staan. Ik had die dag in de tuin zitten wroeten en gek genoeg  had ik na het harde werken mijn haar leuk zitten. Jammer genoeg kreeg hij niet zoveel likes, maar ik ben er zelf toch wel heel blij mee. Je kunt de foto hier terugvinden (en alsnog liken, hint hint ;-)).

5. Van welke Instagram foto van 2017 krijg je ter plekke heimwee?

Ook daar weet ik direct antwoord op: 1 juli 2017! Ik ga elk jaar samen met mijn moeder naar Share A Perfect Day. Afgelopen zomer was ons 2e jaar. SAPD is echt ons dagje samen, en ik geniet er ontzettend van. We winkelen samen, proeven hapjes, kletsen bij en genieten van de muziek. Ik kijk er nu al naar uit om weer samen naar SAPD te gaan…heerlijk!

6. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Dat vind ik best een lastige vraag. Ik heb zoveel van die yummie-food momentjes gehad, dat ik echt even in dubio heb gezeten. Maar uiteindelijk heb ik voor een foto met sushi van Oishi Sushi uit Barneveld gekozen. De service daar is geweldig, net als de sushi zelf. Soms nemen we sushi mee als we een dagje in Barneveld zijn geweest. Ik ga dan bij thuiskomst in een warm bad liggen, neem de sushi samen met een glas wijn mee in bad en ga dan helemaal ontspannen series liggen kijken. Shit, ik krijg gewoon alweer zin in sushi nu ik er over schrijf, niet normaal meer!

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een huisdier?

Ja, ga het nog even moeilijker maken! Ik heb 4 geweldige haarballen rondlopen hier en ze laten zich bijna allemaal erg leuk fotograferen. Alleen poes Siepje is een beetje cameraschuw. Floki, Sam en hond Bowie zijn echter een ander verhaal, daar heb ik zoveel leuke foto’s van….Ik heb nu voor deze foto van Floki gekozen, omdat hij hier zó ontzettend lief op de bankleuning lag te slapen, vlak nadat hij de halve woonkamer had afgebroken. Als je goed kijkt zie je dat hij nog een beetje nat is. Dat was de wraak van de plantenspuit….rooie draak dat het er is. Floki heeft trouwens een eigen hashtag op Instagram: #Flokicatspam.

8. Welke fotobewerkingsapp of filters gebruikte jij dit jaar het meest?

Ik geef het toe: ik vind het heerlijk om met de lichtval van een foto te stoeien. Ik heb verschillende filters gebruikt maar Clarendon is en blijft bij mij toch favoriet. Het is het tweede filter in het rijtje en ik vind hem erg prettig: de oneffenheden op mijn huid vallen vaak net een beetje weg, ogen lichten mooi op en heldere kleuren komen net wat mooier naar voren. Hoera voor Clarendon!

9. Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram?

Hmmm, daar vraag je me wat! Ik weet het niet helemaal zeker maar als ik er een paar moet noemen dan zijn dat #Flokicatspam, #Sandykleurt, #Crazyplantlady, #Tealover en #Catsofinstagram. De eerste twee hashtags worden echt alleen door mij gebruikt, de andere 3 hashtags worden door de halve wereld gebruikt.

10. Welke 3 accounts zijn bij jou favoriet?

Leuke vraag! Ik ben dol op mooie foto’s die bij mij dat ‘flow gevoel’ oproepen. Ik volg dan ook een heel aantal mensen waar ik heel enthousiast van word. Als eerste is dat het account van mijn dinniebuuf Jodie. Zij maakt héle fijne foto’s van alle prachtige werken die zij maakt. Ze neemt je echt mee in haar wereldje van natuurkunst en -educatie en ik krijg altijd meteen zin in kopjes thee en wollen kleedjes als Jodie weer een foto deelt. Verder volg ik een aantal andere plantenliefhebbers. Eén daarvan is Lissa van Plantenstudio, waar ik altijd helemaal loop te kwijlen op haar mooie foto’s. En bij Steel and Blood doe ik mijn dagelijkse portie viking inspiratie op. Prachtige mannen en vrouwen, gekleed in de allermooiste kleding. Hopelijk loop ik er op een dag ook zo bij ;-)

Zo, dat waren de antwoorden op alle 10 de vragen. Hopelijk vond je het leuk om mijn Instagram 2017 tag te lezen. Ik ga niemand in het bijzonder nomineren: neem de tag gewoon over als je dat leuk vindt! Enne, mocht je hem hebben gepubliceerd drop dan gerust een linkje naar jouw tag in de comments. Vind ik tof.

9 Responses

 1. Chantal

  Leuk om al je verhalen achter de foto’s te delen. Maakt het extra bijzonder

 2. Anna

  Onderweg tijdens het lezen werd ik iedere keer van je snoezige kattenfoto’s afgeleid. Ik snap dat die in je overzicht terecht zijn gekomen :D
  Anna heeft onlangs geplaatst…Alone-timeMy Profile

 3. Kristof

  Leuke oefening, die ga ik ook eens maken. Gebruik Instagram niet heel veel maar het is sowieso wel handig om te weten op welke foto’s er veel reactie komt en op welke niet.

 4. Wanda

  Leuk om zo inzicht te krijgen in je Instagram! En ja, foto’s van katten doen het altijd goed! Ik heb zelf ook een kat maar helaas weinig fatsoenlijke foto’s van haar, ze springt namelijk altijd weg zodra ze mijn camera opmerkt.
  Wanda heeft onlangs geplaatst…5x Doen in de ArdennenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.