Het Reizende Kleurboek | eerste update

geplaatst in: Creatief & DIY, Kleuren voor volwassenen | 14

Hela,
Weet je nog dat ik een poosje terug vertelde over een groot kleurproject met de naam Het Reizende Kleurboek? Dat was in november 2017. We zijn nu een paar maanden verder en het project is inmiddels van start gegaan. Tijd voor een eerste update!

Het Reizende Kleurboek

De afgelopen maanden hebben heel wat mensen zich bij ons gemeld om mee te gaan kleuren. Meer dan 40 mensen hebben zich opgegeven voor dit gezamenlijke kleurproject. Geweldig! Het kleurboek, Evi en de gekleurde vlinder, is inmiddels al bij een paar deelnemers op bezoek geweest. Wat het project nu extra speciaal maakt is dat er van dit boek geen 2e Nederlandse uitgave op de markt komt. Ons kleurboek is dus echt een beetje een collector’s item. Dat maakt het voor mijn gevoel toch extra tof dat we dit boek gezellig met zijn allen gaan inkleuren.

De eerste kleursels.

Inmiddels is het boek al bij een paar deelnemers in handen geweest. Het leek me leuk om te laten zien wat enkele van deze deelnemers met hun kleurplaat hebben gedaan. Ik vind het mooi om te zien hoe ieder een kleurplaat op haar eigen manier omtovert tot iets moois. Iedereen kleurt anders, heeft een eigen manier van kleuren en dat zorgt er nu al voor dat het een genot is om naar alle mooie resultaten in het boek te kijken.

Rinske Meutstege.

Mijn naam is Rinske. Ik was de eerste die mocht kleuren. Ik heb gebruik gemaakt van Faber castel polychromos en Faber castel pitt artist pen. En voor de highlights heb ik een uni ball signo gebruikt. Bekijk meer van mijn werken op Facebook.

Manuela Badr.

Ik ben Manuela. Ik heb gekleurd met FC Polychromos en Tombow Irojiten. De achtergrond heb ik gedaan met Derwent Charcoal. Groetjes, Manuela – Manuela’s Kleurbezigheden.

Karina Draaisma.

Hoi ik ben Karina. Ik heb gekleurd met Derwent en Faber Castell. Achtergrond met pastelkrijt. Verder heb ik geboend. Ik was niet bekend met het boek. Papier in het boek was superfijn om op te kleuren.

Ell Daniels.

Hoi,
Ik heb de plaat met de draken gekozen omdat ik na 14 maanden werkeloos te zijn geweest vorig jaar weer werk heb gevonden in Beesel, het Drakendörp. In tuinen staan grote metalen draken, cementen draken en “draken”naambordjes bij de voordeur en een meterslange draak midden in t dorp. Het hele dorp ademt draak. Eens in de 7 jaar wordt er een dorpsevent gehouden, het draaksteken. Er wordt een optocht gehouden en er is een groot toneelspel over Sint Jozef en de draak. Daarom heb ik deze plaat gekozen. Evy en de gekleurde vlinder is een prachtig boek met een diversiteit aan platen. Ik heb gekleurd met Faber castell polychromos. Die kleurden heel fijn. De achtergrond heb ik gedaan met Rembrandt pastelkrijt. Ik vond het super spannend om er aan te beginnen. Ondanks dat er pas 2 platen waren gekleurd, is de lat erg hoog gelegd. Ben dankbaar dat ik er aan mag meewerken.

Tot zover enkele van de eerste resultaten. Ik vind het geweldig om te zien hoe eenieder met plezier in dit mooie boek kleurt, en om te zien hoe de resultaten worden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de volgende resultaten. Over een poosje zal ik weer eens een update plaatsen. Tot dan!

14 Responses

 1. Dineke Ooms

  Wat een geweldig idee.
  Hoop op een vervolg dan wil ik ook graag mee kleuren.
  Ben benieuwd naar de volgende resultaten.
  Groetjes Dineke Ooms

 2. Ingrid

  Kunnen we ook alle creatie’s in dit mooie boek te zien krijgen ?

 3. Dinie janssen

  Wat een mooie platen al het lijkt me geweldig om mee te doen

 4. Debbythechocoholic

  Wat een mooie tekeningen. Ikzelf doe het nooit in real life, maar wel via de tablet. Maar na een tijdje had ik alle gratis tekeningen af (yup, ik ben verschillende apps afgegaan haha!).

 5. Truuske

  Leuk zo’ n blog over het reizende kleurboek. Het reizen van het boek wordt al een verhaal op zich. Ook leuk voor Johanna Basford

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.