Dit was…februari 2018

geplaatst in: Persoonlijk | 15

Hela,
Februari 2018 zit er al weer op. En dat betekent dat het weer tijd is voor een terugblik. Mijn februarimaand was op zijn zachtst gezegd nogal heftig. Ik denk dat ik wel kan stellen dat ik genoeg gehuild heb voor heel 2018: ik heb mijn relatie na 16 jaar met pijn en verdriet verbroken. Maar…gelukkig niet alleen maar droevige dingen deze maand: ik ging met mijn moeder een weekendje naar Landal en…ik kreeg mijn zo gewenste paarse haren. Lees gauw verder..!

Hoera, mijn Chinees Lantaarnplantje heeft bloemetjes! De blaadjes zijn ongeveer 1 centimeter dus ik heb aardig moeten inzoomen om alles er zo duidelijk op te krijgen, maar wat zijn het toch een grappige bloemetjes, ik ben er helemaal happy mee. Mijn vorige Lantaarnplant is helaas gesneuveld en het doet me goed om te zien dat deze plant het wel zo goed doet.

 

Bedrust. Het klinkt als iets wat bij oude mensen hoort, maar ik heb dus daadwerkelijk verplichte bedrust gekregen van de dokter. Mijn lijf reageert zo slecht op de jarenlange stress dat ik neurologische uitvalsklachten heb, in de vorm van een soort aanvallen op mijn spieren. Tijdens zo’n aanval kan ik niks meer, behalve in een halve coma met verkrampte spieren op bed liggen. Heel naar! Ik krijg steeds vaker aanvallen en moet letterlijk 5 stappen terugdoen en bedrust nemen. Een uur per dag, als het even kan. Het is een laatste redmiddel want als ik nu niet tot rust kom moet ik naar een revalidatiecentrum in Breda om intern te gaan herstellen. En dat wil ik echt niet. Dus: bedrust. Deze foto maakte ik van mijn eerste bedrustmoment en eigenlijk vond ik het helemaal geen straf. Het uitzicht deed me goed en na een half uurtje lukte het me echt om te ontspannen.

 

3 februari: ik heb een date met vriendin Jodie. We vieren Imbolc een beetje op onze eigen manier, leggen tarotkaartjes, genieten van de natuur tijdens een wandeling en we hebben veel  fijne gesprekken. En uiteraard drinken we ook hele sloten thee en bestellen we genoeg sushi en Poké bowl voor 2 dagen. Het was een heerlijke dag en ik kijk er met veel warmte op terug. Doe mij meer van zulke dagen..!

 

4 februari: met een paar mensen uit de PokémonGO whatsappgroep waar ik tegenwoordig contact mee heb spelen we een middagje Ticket to ride: Europe. Het was voor mij voor het eerst dat ik zo’n bordspelmiddag had en ik vond het zeker voor herhaling vatbaar. Leuk!

 

5 februari: Ruben heeft zwemles en daarna gelijk zwemfysiotherapie. Hierdoor heb ik nu een uur de tijd om mezelf te entertainen. Ik neem een kleurboek en wat kleurmaterialen mee en ga vrolijk aan de slag. Deze kleurplaat komt uit het boek ‘Rapsodie in het bos’ en is een recensie exemplaar van BBNC Uitgevers.

 

8 februari: hoera, ik heb paars haar! Ik ben er helemaal blij mee, hier heb ik zo lang op gewacht, heerlijk! Na het verven wordt aan de linkerkant van mijn hoofd nog een drietal vlechtjes gezet. Nu voel ik me helemaal ‘af’, I love it!

 

Vaak als ik thuis aan het bloggen ben, komt Floki bij me liggen. Bij voorkeur bovenop het toetsenbord, op mijn agenda of bovenop de muis. Iedere keer als ik dit snoetje zie vraag ik me af waar hij over droomt….

 

18 februari: ik vertrek met mijn moeder en haar 2 honden voor een weekendje naar Landal het Vennenbos. We moeten er allebei hoognodig even tussenuit. Weg uit de drukte, en een beetje afleiding is ook wel zo fijn. Mijn moeder neigt een beetje richting een griep dus we doen het rustigaan. We wandelen veel: het is koud maar heerlijk zonnig en droog (geen regen, yay!) en we vermaken ons uitstekend. In Eersel ontdekken we een old school snoepwinkeltje waar mijn moeder echt dolenthousiast wordt, het doet haar aan vroeger denken. We kopen zakken vol snoepgoed, haha. Verder bestaat ons weekend uit zwemmen, chillen, een family bingo (ik had prijs, jawel!) en MTV. Ik heb voor het eerst in jaren weer eens naar hersenloos vermaak zitten kijken en nu ben ik hooked aan Catfish en Teen Mom drama. Bye bye hersencellen, hello entertainment!

 

Maandenlang blokkeerden al mijn emoties. Ik was heel rationeel, kon goed en nuchter nadenken en zonder enig gevoel keuzes maken: ik stond echt een beetje in een overleefmodus, volgens mij. Want normaal gesproken ben ik juist het tegenovergestelde: ik ben een gevoelsmens en reageer eigenlijk altijd vanuit mijn hart. Na mijn vakantie voelde ik die blokkade oplossen, ik heb in tijden niet zóveel gevoeld en zo hard gehuild als in de afgelopen paar weken. Ik vond deze quote in een Flow Magazine en vond hem heel toepasselijk. Mijn hoofd en mijn hart voelden als een storm. Wat zeg ik, een orkaan. Maar ik ga hier sterker uitkomen, that’s for sure.

 

22 februari: mijn paarse verf ging er bij de eerste wasbeurt in één keer helemaal uit en dus komt de kapster nog eens langs. Dit keer pakken we een iets andere kleur en gaat ze anders te werk. Ook komen er weer vlechtjes in mijn haar. Ik ben ontzettend blij met het resultaat, en ik weet nu al dat ik het een volgende keer wéér zo wil. Ik ben verliefd op mijn eigen haar, is dat gek om te zeggen?

 

Geen relatie meer.

En dan is het 23 februari. De afgelopen week was heel erg emotioneel, maar ik weet nu wat me te doen staat. Mijn hart en hoofd zitten weer volledig op één lijn en hoewel ik het verschrikkelijk moeilijk vind weet ik dat deze keuze de beste is: ik verbreek mijn relatie na 16 jaar. Ik krijg de woorden bijna mijn strot niet uit: ik vind het vreselijk om mijn jeugdliefde pijn te moeten doen maar uiteindelijk verloopt het gesprek goed. We praten veel, we lachen zelfs en er wordt ook flink gehuild. Gelukkig zitten we met alles op één lijn, dus dat komt goed. Hij zag het allemaal ook al wel aankomen en eigenlijk zijn we naderhand vooral opgelucht. Héél erg opgelucht. Na bijna 3 maanden onzekerheid is er nu ineens duidelijkheid. Mijn man en ik gaan dus als goede vrienden verder, binnenkort gaan we scheiden. Ik vind het nog heel onwerkelijk om dit hardop uit te moeten spreken. Gelukkig is er geen ruzie, iets waar we beiden erg blij mee zijn. Geen vechtscheiding voor ons dus, wij blijven goede vrienden.

Verbouwen.

De rest van het weekend spenderen we vooral met zijn drietjes. Voor het eerst in tijden weer vrijwel volledig ontspannen. We gaan naar de Efteling (en dat was gezellig maar ook echt ijskoud, zie foto hierboven!), eten frietjes met frikandellen en we kijken een paar afleveringen van The Blacklist. We zorgen goed voor Ruben, die in de tussentijd de griep heeft gekregen. Tussendoor kijken we samen naar een leuk koophuis voor hem, fantaseren we wat over het inrichten van onze toekomstige woningen en verdelen we de huisdieren. Het ongemakkelijke gevoel ebt samen met mijn tranen weg en daar ben ik erg blij mee. Omdat Jasper binnenkort weer terug naar hier komt besluiten we om voor nu 2 aparte slaapkamers in te gaan richten. Zo hebben we toch ieder een eigen plek en privacy, en dat voelt goed. Op zondagavond is ongeveer 75% van het werk gedaan. Aankomend weekend gaan we verder met verbouwen.

Huishoudelijke mededeling.

Omdat uit elkaar gaan een heel zwaar proces is waar veel bij komt kijken zal ik de komende periode een heel stuk minder vaak online zijn. We moeten immers allerlei zaken regelen en dit moet echt goed gebeuren. Het bloggen komt dus op een lager pitje te staan. Mocht jij als bedrijf zijnde een samenwerking hebben: geen zorgen. Recensies komen gewoon online. Maar wel met vertraging. Mijn volledige mededeling kun je op mijn facebookpagina lezen.

26 februari: na het weekend begint mijn hoofdhuid wat te trekken: tijd om de vlechtjes er uit te gaan halen. Met pijn in het hart want ik vind ze zó tof. Maar het resultaat vind ik ook erg leuk: ik heb een bijna half hoofd vol met van die wafelkrullen, of hoe je ze ook wilt noemen. Instant Happiness!

 

Ruben zal Ruben niet zijn als hij van de nieuwe situatie geen gebruik maakt: onze oude slaapkamer is nu mijn slaapkamer, en er is meer ruimte dan voorheen. Ziek of niet: hij wil dolgraag op mama’s kamer komen logeren. En dus sleep ik zijn matras, slaapspullen, knuffels èn zijn gekleurde lampjes naar mijn kamer. Ondanks de griep heeft m’n prullie goed doorgeslapen: om half 6 werd hij hoestend en snotterend wakker. Later op de middag doen we allebei een middagdutje om de schade in te halen.

 

Een nieuw boek.

Na 16 jaar wordt het tijd om dit bijzondere boek te gaan sluiten, en om een nieuw boek te gaan schrijven. Ik bedank iedereen voor de liefde en steun die we hebben gehad, en die we nog gaan krijgen. 

En zo sluiten we februari 2018 dus af: hoestend en snotterend. Ruben is al een paar dagen ziek en ik verwacht dat hij nog wel een paar dagen nodig zal hebben om te herstellen. Ondertussen betrap ik mezelf ook op een loopneus en lelijk hoestje, dus ik denk dat ik ook nog wel aan de beurt ga komen. En ja, februari was een heel intense, heftige maand en ik ben blij dat we hem straks achter ons kunnen gaan laten. Vanaf nu wil ik me weer echt gaan richten op leuke, nieuwe dingen: verhuizen, mijn nieuwe woning gaan inrichten, liever voor mijn lijf gaan zijn, op stap met Ruben (en ook met Jasper!) en vooral weer oprecht durven gaan genieten van al het moois wat het leven ons te bieden heeft. De komende periode zal ongetwijfeld op sommige momenten nog best eventjes pittig worden, maar we hebben het ergste nu gehad. Het wordt tijd voor een nieuw boek en hoe eng ik het ook vind…ik ben er klaar voor.

15 Responses

 1. Hippiemeisje

  wow, heftig ja, ik volg mijn voorgangers in de reacties…
  Maar gelijk heb je, oud boek dichtgeslagen, nieuw boek om open te gaan!
  veel liefde

 2. Leonie Linotte

  Oh wat heftig dat je na zo lange tijd een punt zet achter je relatie! Maar ik vind je ook heel dapper hoor! Doorkabbelen in een slechte relatie is soms makkelijker dan een relatie verbreken. Sterkte meis!

 3. Danielle

  Heel veel sterkte de komende tijd! Ik vind je wel heel stoer en sterk hoor, als ik zo lees hoe je met alles omgaat. Respect! En je paarse haar blijft zooo tof 💕

 4. Janine

  wat ontzettend heftig zeg! ik wens je heel veel sterkte toe en ik vind het echt dapper dat je het hebt kunnen doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.