Joella’s reading challenge voor 2018

geplaatst in: Boeken | 11

Eind 2017 mochten we natuurlijk weer gaan nadenken over de goede doelen voor 2018 en zo ook ik ging plannen maken leesplannen wel te verstaan. Ik zette mijn reading challenge op 30 boeken voor 2018 maar besloot ook nog eens dat ik wat andere doelen wilde maken.

Meer Young Adult lezen.

Young adult is een genre die ik niet gauw oppak, ik ben meer het feelgood type. Maar via vriendin Karin en het blog van Emmy (Zon en Maan) 2 dames die heel veel Young Adult lezen vond ik dat ik dat ook maar eens moest gaan proberen. Zo kwam er tijdens de Hebban advent kalender het Boek Nodig van Joelle Charbonneau voorbij wat je gratis kon downloaden als e-book die dag en dat heb ik meteen gedaan. Nodig neemt je mee in de wereld van social media en wat daar allemaal mis in kan gaan, misschien ietwat extreem uitgedrukt maar extreme dingen gebeuren toch regelmatig. Het boek leest vlot en ik las het dan ook in een vlot tempo uit. Ja dat beviel mij wel dat YA en ik wilde natuurlijk meer….Het laatste licht van Jen Minkman kwam op mijn pad als e-book maar blijkt als e-book in 2 delen te zijn opgesplitst. Wat heel jammer is want ik had hem eigenlijk graag helemaal gelezen en ergens vind ik het zonde om hem dan alsnog aan te schaffen omdat ik al een gedeelte heb gelezen (want er zijn nog zoveel andere mooie boeken die ik wil aanschaffen en mijn budget is niet oneindig). Na Het laatste licht kwam er op Hebban een hele mooie leesclub voorbij namelijk Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp: ik besloot om mijzelf in te schrijven en hoopte dat ik ingeloot werd. En ja hoor ik kreeg dat ene leuke e-mailtje in mijn inbox dat ik mee mocht lezen, Top! Voor ik je loslaat liet en laat mij niet meer los, nog regelmatig spookt het boek door mijn hoofd. Ik kan hem jullie aanraden dus, net als het boek Nodig van Joelle Charbonneau. Met 3 Young Adults in januari is de liefde wel geboren voor dit genre en wil ik zeker meer lezen. Via Karin krijg ik regelmatig tips, en wordt mijn wil ik lezen lijst alsmaar groter.

Meer uit eigen kast lezen.

Dat werd mijn 2e reading challenge, meer uit de eigen kast of van de e-reader weglezen want de meeste lezers onder ons kennen allemaal het teveel aan boeken kopen probleem (ahum). Met mijzelf sprak ik af: eerst 5 boeken lezen en dan pas nieuwe boeken scoren. En daar ga ik jullie nu een tussenstand van geven, Ik heb inmiddels 9 boeken gelezen, ik gaf er 12 een nieuw thuis en kocht 5 nieuwe boeken. Oké ik heb ietwat gesmokkeld want eigenlijk mocht ik pas weer wat nieuws na boek nummer 10 maar ik vond dat ik na 12 weg gegeven boeken en een dip dat ik wel wat nieuws verdiend had. Maar dat moet ik nu natuurlijk wel weer goed maken….Momenteel kijken 5 boeken mij aan vanaf de andere kant van de tafel en die lopen heel hard te roepen dat ze gelezen willen worden dus ik ga deze boeken even alle nodige aandacht schenken voordat er wat nieuws komt, misschien eentje extra om het aantal goed te houden. Dus de boekwinkel moet ik maar even vermijden.

Nu ben ik wel benieuwd of jullie leesdoelen hebben? En of jullie graag Young Adult lezen?

Veel liefs
Joella

 

11 Responses

 1. Rory

  Young adult. Eigenlijk niet (meer), al heb ik nog wel veel series in dat genre (of films) die ik wèl graag kijk. Mijn ‘makke’ is dat ik te weinig tijd heb (en neem) voor lezen. Goed voornemen! Ik heb onlangs het boek van Jelle Hermus gekocht (beste spirituele boek van 2018)
  Rory heeft onlangs geplaatst…Taboe #13 hoe poep jij eigenlijk?My Profile

 2. Anja

  Ik neem me al een hele tijd voor om meer te gaan lezen, maar op de een of andere manier schiet het er gewoon bij in helaas.

 3. Anja Groenen

  Hoi Joella, je krijgt spontaan zin om tegaan lezen. Je beschrijft jouw ervaring heel erg goed. Was super leuk om telezen,ga zo door!

 4. Mir

  leuke challenge heb je! Dat boek van Marieke Nijkamp staat ook op mijn lijstje

 5. Felice Veenman

  Ik kom op dit moment te weinig aan lezen toe.Net als jij ben ik begonnen de voorraad eens weg te werken. Zo heb ik van de weet “witte vleugels, zwarte vleugels” van mijn er reader af gelezen. Een aarader.! Zo leuk juweeltjes in je eigen e reader te ontdekken!

 6. Linda

  Aangezien ik zelf heel weinig lees vind ik 30 boeken echt mega veel haha. Wel vind ik dat ik eens wat vaker de tijd moet nemen om een goed boek te lezen. Zal ik mijn doel dan op 3 zetten? Dat kan enigszins nog haalbaar zijn haha :)

 7. tamara

  Ik lees zelf echt te weinig maar als ik naar de laatste 50 shades geweest ben wil ik dat laatste boek nog lezen. ik wacht altijd met boeken lezen tot na de film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.