Persoonlijk | een nieuw begin

geplaatst in: Persoonlijk | 22

De afgelopen periode is een gigantische rollercoaster geweest. Voor mij, maar net zo goed voor Jasper als voor Ruben. We moesten samen (en toch ook apart) een weg zien te vinden in onze huidige situatie. Ik vond het nogal emotioneel allemaal en helaas hebben ze voor dit soort situaties niet echt een handleiding klaarliggen. Ik krijg ook heel vaak de vraag hoe het nu met mij, met ons gaat. Daarom vandaag eens een persoonlijk blogje waarin ik gewoon, heel erg old school, mijn ei kwijt kan.

Hoe nu verder.

Vorige maand verbrak ik, na 16 jaar, onze relatie. Ik vond dit echt het meest heftige wat ik ooit in mijn leven heb moeten doen, maar we zijn er allebei goed onder. We hebben er vrede mee en er is dan ook geen sprake van ruzie of ander naar gedoe. We zijn nog gewoon bevriend en hebben mondeling al één en ander besproken. We gunnen elkaar alles: de spullen en de huisdieren zijn eigenlijk allemaal al wel zo’n beetje verdeeld. En ook wat betreft de zorg voor Ruben zitten we op één lijn, wat een verademing! Om ons heen gaan stellen vaak met knallende ruzie uit elkaar en ik ben zó blij dat ons dat bespaard blijft. Maar dan? Hoe nu verder? De afgelopen weken was ik druk bezig met uitzoeken hoe we nu eigenlijk verder moeten.

Griep.

Wat mij meteen al opviel was dat het online een complete jungle aan informatie is als het op scheiden aankomt: hierdoor weet ik nu even niet zo goed wat de volgende stap is. Het grote boze internet gooit je helemaal dood met informatie over advocaten, mediators, je rechten en je plichten waardoor ik al heel snel compleet overvoerd raakte met informatie. En tja, toen brak dus ook nog eens de griep uit. Eerst was Ruben een week ziek, daarna was ik zelf aan de beurt. Ik lig inmiddels al bijna 2 weken ziek op bed en gisteren was de eerste dag dat ik een paar uur koortsvrij was. Mijn lijf is compleet gemangeld, ik slaap niet meer door het vele hoesten en ik ben zelfs een paar keer weggevallen. Ik hang tegen een longontsteking aan dus ik breng mijn dagen door met stapels medicatie, lapmiddeltjes en een bed vol met knorrende katten. Die vinden het wel leuk dat ik zoveel op bed lig. Ze komen de hele tijd gezellig bij me liggen. Gelukkig krijg ik ook hulp uit mijn omgeving, iets waar ik bijzonder blij mee ben. Want eerlijk is eerlijk: ik kan zelf vrijwel niets op dit moment.

To-do lijstjes maken.

Zodra ik straks weer beter ben ga ik druk verder met het maken van to-do lijstjes: wat zijn onze rechten als minima gezin? Wat zijn straks mijn rechten als alleenstaande moeder? En waar heeft Jasper recht op? Wat zijn onze plichten? Welke mediator gaan we kiezen, en: ook nog kunnen betalen? Waar willen we gaan wonen straks? Waar moeten we rekening mee houden? Er is echt ongelofelijk veel wat we moeten uitzoeken dus ik heb heel wat te doen straks. Ik wil alles graag goed en overzichtelijk georganiseerd hebben zodat we dit alles gewoon in één keer goed kunnen gaan afsluiten. Eén ding staat in ieder geval al wel vast: we blijven bij elkaar in de buurt wonen, zodat Ruben altijd kan kiezen bij wie hij gaat logeren. Sterker nog: als hij straks goed kan fietsen en iets ouder is, moet hij met gemak van huis Papa naar huis Mama kunnen fietsen, en andersom. We willen dan ook bij voorkeur allebei een woning in hetzelfde dorp gaan bewonen :-)

Een nieuw begin.

En dan is daar straks, over een x aantal maanden, ineens een heel nieuw begin: als we zijn verhuisd, als de echtscheiding officieel is en als we allemaal kunnen gaan wennen aan ons nieuwe leven. Het voelt nu nog heel onwerkelijk, maar ik hoop dat we binnen enkele maanden allemaal aan een nieuw boek kunnen gaan beginnen. We fantaseren al een beetje over het inrichten van Ruben zijn toekomstige slaapkamers (hoogslaper, computer en een Minecraft schildering op de muur, staat genoteerd) en over zaken als verf kiezen (okergeel!) voor de muren en het inrichten van de tuin. We kijken samen op Funda voor een woning voor Jasper en zoeken al druk naar andere, tweedehands meubelen voor in onze nieuwe woningen. Onze huidige inboedel wordt immers verdeeld dus we zullen allebei moeten gaan shoppen voor andere koelkasten, eettafels en bankstellen. Alles belooft straks anders te gaan worden, en eigenlijk ben ik daar nu ook wel aan toe. Kom maar op met dat nieuwe begin, let’s do this.

Bloggen.

De komende periode blijft het bloggen voor mij op een wat lager pitje staan. Ik merk dat het vaak veel energie kost en die energie heb ik momenteel voor allerlei andere dingen nodig. Wat ik wel blijf doen: recenseren. Ik vind het erg leuk om te recenseren en ik haal veel voldoening uit het schrijven van een leuke recensie. Op dit moment loop ik wel heel erg achter maar ik beloof dat alle ontvangen spullen gewoon zullen worden gerecenseerd. Wel met een dikke maand vertraging dus, waarvoor excuus. Verder blijf ik gewoon lekker bloggen, maar wel op de momenten dat ik er zin in heb, en energie voor heb. Bloggen moet immers leuk blijven en geen verplicht nummertje worden. Persoonlijk denk ik dat ik straks, als alles achter de rug is en we allemaal verhuisd zijn, vanzelf weer vaker ga bloggen. Enne, in de tussentijd blijven er ook nog artikelen online komen van de andere bloggers uit het team, dus het zal hier zeker niet stil worden. Blijf dus zeker langskomen, lezen en comments plaatsen. Daar worden wij erg vrolijk van.

Tot zover mijn persoonlijke update. Het is nogal wat maar gelukkig hebben we veel steun aan elkaar en vanuit onze omgeving. We komen er wel! Maar nu eerst eens even goed uitzieken want man man man wat een lelijk griepvirus hebben we te pakken gekregen.  :roll:

22 Responses

 1. Frederique

  Hee succes dame, ik heb een tijd geleden een blog geschreven over mijn scheiding maar het is denk ik niet praktisch genoeg voor je wat info betreft (gewoon op mijn blog zoeken op scheiden mocht je het toch willen lezen). Ik was toen ook zoekende weet ik nog, door de bomen zie je het bos niet meer of andersom – wat was het nou? :) Anyway, het belangrijkste is dat jullie nog kunnen communiceren. Wanneer dat zo is, dan komt het allemaal goed :) Sterkte!

 2. Saskia

  Jeetje, niet niks allemaal. Wel goed om te lezen dat het geen vechtscheiding is! Want dat lijkt me ellende zeg…
  Nu eerst even goed beter worden van de griep! En ja, knorrende katten als je ziek op bed ligt, maakt véél goed ;)
  Saskia heeft onlangs geplaatst…Life Lately #9 – Druk, druk, drukMy Profile

 3. Stefaan BlogVivant

  Wow, wat een heftige keuzes! Leuk dat je je ei kwijt kan doormiddel van het schrijven van een blog! Ik wil je dan ook véél succes toewensen met jouwe nieuwe start!

 4. Patricia Schmitz-Heres

  Heftig om mee te maken. Sterkte en beterschap en dat bloggen dat komt wel weer als je er helemaal aan toe bent en alles weer op zijn plekkie is!
  Patricia Schmitz-Heres heeft onlangs geplaatst…UbuntuMy Profile

 5. Wanda

  Lijkt me inderdaad heel heftig om na zo’n lange tijd samen een relatie te verbreken maar als het gewoon niet meer goed voelt, dan moet je wel die knoop doorhakken. Sterkte en succes met alles!

 6. Rory

  Jeetje, dat is heel heftig. Ik ben zelf ook heel wat jaren samen met mijn man (gaat overigens ook niet altijd even soepel, maar dat terzijde) en ik kan mij voorstellen dat het heel ingewikkeld is om dat te beëindigen. Heel verdrietig. Maar zoals ik het lees ook de beste keuze voor jullie. Ik kan je niet anders dan heel veel sterkte wensen. Voor jullie alledrie.
  Rory heeft onlangs geplaatst…Jij bent het waard! 100% natuurlijk past bij jeMy Profile

 7. Marlies

  Sterkte hoor deze komende periode. Heel veel knuffelen en samen zijn met de mensen en dieren waarvan je houdt!

 8. Manon

  Heftig, en vooral moedig om zo’n besluit te durven nemen. Ik kan me voorstellen dat er een hoop geregeld moet worden nu, gelukkig zonder ruzie. Succes ermee!

 9. Linda

  Wat heftig dat je na een relatie van 16 jaar je eigen weg kiest. Ik wil je dan ook veel sterkte én succes toewensen. En hoop dat je jouw leven zo in kan delen dat het fijn voor je is :)

 10. Simone

  Heel veel beterschap en sterkte de komende tijd. Je lichaam heeft waarschijnlijk de rust nodig.

 11. Margo

  Fijn dat jullie beide het belang van jullie zoon voorop zetten. Zijn wereld staat op zijn kop zonder dat hij daar invloed op uit kan oefenen. Laat hem vooral merken dat je van hem houdt…
  Goede afspraken maken lijkt me geel belangrijk voor als er in de toekomst toch scheurtjes komen in deze soepele scheiding. Succes!

 12. Felice Veenman

  Het komt ook altijd allemaal tegelijk he? Maar gelukkig gaat dat zowel voor de lastige als de leuke zaken van het leven op!
  Sterkte de komende tijd

 13. Anja

  Is niet niks wat je allemaal te verwerken hebt, niet zo gek dat je lichaam je een halt toeroept. Neem de tijd en herstel goed, want deze griep is behoorlijk hardnekkig. Succes met alles en rustig aan doen.

 14. Bregtje

  Poeh, heftig hoor! Mooie en eerlijk geschreven. Sterkte komende maanden en geniet ook van het inrichten van jullie nieuwe stulpje.

 15. Lodi

  Heftig hoor en ik kan me voorstellen at e reen hoop op je afkomt, dingen waar je helemaal nooit over na hebt hoeven denken. Sterkte met alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.