Vero: het nieuwe Instagram?

geplaatst in: Digitale hobby's | 5

Het nieuws waar ik eigenlijk al een beetje op zat te wachten is naar buiten gebracht: Instagram heeft er een serieuze concurrent bij gekregen. Na alle gedoe met advertenties en algoritmes zag ik steeds vaker klachten voorbij komen op social media. En terecht want met name het algoritme is voor veel Instagrammers een doorn in het oog. En toen was daar ineens Vero. Vandaag vertel ik je wat meer over deze nieuwe app en ik vertel je wat ik er tot nu toe van vind.

Vero.

Vero (Italiaans voor ‘Waarheid’) is dus een nieuwe app die nu al wordt omschreven als ‘het nieuwe instagram. Maar Vero is meer: Vero biedt meer opties, doet niet aan advertenties en doet ook niet aan die vreselijk vervelende Algoritmes die Instagram wel heeft. In onderstaand filmpje krijg je een mooie eerste indruk van Vero:

Hoe werkt het.

Vero is (nu nog) gratis te downloaden in je appstore. Je maakt een account aan welke je moet activeren met een code. En dan kan de grote ontdekkingstocht gaan beginnen. Als je tenminste door de vele storingen heen komt. Want op dit moment is het blijkbaar zó druk dat de app regelmatig vastloopt. Vero heeft nog een beetje last van kinderziektes, zullen we maar zeggen. Wanneer je eenmaal met succes een account hebt aangemaakt is het eerste wat (mij, tenminste) opvalt dat je op Vero meer kunt posten dan alleen foto’s. Je kunt namelijk kiezen uit zes verschillende opties: camera, link, music, movie/tv, book en place.

En dat zorgt voor veel leuke mogelijkheden. Zeker als je, net als mij, liefhebber van boeken en muziek bent. Ik vind het heerlijk om te delen wat ik lees of waar ik naar luister. Ik heb dan ook al enkele nummers op mijn account gedeeld. En ik moet zeggen, ik word hier best enthousiast van. Wel ben ik heel erg benieuwd of dat het aantal storingen nog gaat afnemen. Je kunt mij overigens vinden onder de naam Sandy Leone. Voeg me gerust toe, gezellig!

Handig om te weten: de nadelen.

Omdat deze app nog vrij nieuw is is het voor veel mensen nog heel erg zoeken naar de voor- en vooral ook de nadelen van deze app. Op internet vond ik een aantal puntjes waarvan ik vind dat het goed is om deze te weten.

 • Vero heeft nog veel last van kinderziektes.
 • Persoonlijk vind ik de app best leuk maar sommige punten vind ik nog een beetje vaag. Zo is er een verschil tussen goede vrienden, vrienden, kennissen en volgers. Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk wat hier precies de bedoeling van is en hoe dat het werkt. Ik ben hier nog zoekende in.
 • Naar het schijnt mogen de eerste miljoen mensen de app gratis downloaden. Daarna willen ze de app betaald gaan maken. Maar ik kan nergens vinden wat het dan precies gaat kosten. De één zegt dat Vero goedkoop wordt, anderen hebben het er over dat hij vrij prijzig gaat worden.
 • Net als bij Facebook mag Vero gebruik maken van de foto’s die je op je account deelt. En dat mag voor allerlei doeleinden. Ze gaan hierin zelfs nog een stapje verder: Vero mag álles gebruiken, tot je gebruikersnaam aan toe.
 • Het opzeggen van je account schijnt niet heel gemakkelijk te gaan.
 • De app is bedacht door een nogal omstreden miljardair, Ayman Hariri. Deze miljardair was een plaatsvervangend directeur van een familiebedrijf met de naam Oger: een Saudisch bouwbedrijf dat in 2017 failliet ging. Minstens tweeduizend buitenlandse arbeiders kregen hun salaris niet uitbetaald en leven nu van voedselpakketten in kampen in de woestijn. Dat vind ik persoonlijk behoorlijk slecht, op zijn zachtst uitgedrukt.

Conclusie.

Vero is een app die mijn interesse gewekt heeft, dat zeker. En ik vind het er ook echt heel mooi uitzien, dat zeker. Wel vind ik de grote hoeveelheid storingen op dit moment nog erg vervelend. Ook ben ik erg benieuwd naar hoe het zit met wel of niet betalen voor deze app, in de toekomst. Het meest schrok ik echter nog het verhaal over Ayman Hariri, de bedenker van Vero. Al met al zitten hier nog aardig wat haken en ogen aan. Ik behoud mijn account voorlopig nog wel en wacht af wat er gebeurt als de grootste storm straks is gaan liggen. Daarna ga ik voor mezelf beslissen wat ik met mijn account ga doen.

Meer informatie.

Wil je graag nog wat meer informatie voordat je aan de slag gaat? Geen probleem. Ik vond enkele handige artikelen over deze nieuwe app.

 • Een informatief artikel op de website van NOS
 • Een handig en zeer uitgebreid artikel op Mamaliefde.nl
 • En ook nog een artikel op Girlscene 

Wat vind jij van Vero? Heb jij de app geïnstalleerd? Of heb je er bewust voor gekozen om de app niet te installeren of te verwijderen? Ik ben benieuwd naar jouw mening..!

5 Responses

 1. Tini

  Ik had de app geïnstalleerd, maar heb een delete request aangevraagd. Ik vond het idee van de app tof, want het ging erom dat je socialer werd naar je echte vrienden en dat het niet meer ging om je aantal volgers etc. Maar al snel zag ik dat blogger gelijk weer voor veel volgers gingen en iedereen voegde elkaar maar random toe, toen dacht ik tja, dat kan op Facebook ook wel. Ik denk dat Vero het ook niet lang gaat volhouden, aangezien er zoveel storingen zijn en mensen haken dan gewoon vrij snel af. Lang verhaal kort, het verhaal achter de app is tof, maar ik denk niet dat het stand houdt.
  Tini heeft onlangs geplaatst…Analoge fotografie, mijn nieuwe liefde!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.