Dit was…april 2018

geplaatst in: Persoonlijk | 12

Hela,
Vandaag is het al weer bijna de laatste dag van april, een maand die voor mijn gevoel echt keihard omgevlogen is. April was voor mij een maand waarin ik allerlei leuke dingen heb gedaan. Ik had afleiding nodig, moest wat meer gaan ontspannen van mijn huisarts en dus ging ik zoveel als mogelijk op stap. Ik had knuffeldates met de katten en leerde kersenbier drinken…

Ik ben verliefd… En zijn naam is Johnny Doodle, haha. Ik vind de chocolade van Johnny Doodle echt heel erg lekker maar in tegenstelling tot wat deze foto doet vermoeden, eet ik mijn chocoladerepen nooit in één keer op. Ik ben er juist heel erg zuinig op :-)

 

New hair! Na mijn paarse avontuur stond ik een beetje voor een dilemma, ik wist niet welke kleur ik moest kiezen. Uiteindelijk koos ik voor een bruin/blonde combinatie. Op de foto is het overigens wel wat donkerder uitgevallen dan het in werkelijkheid is, geheh. Blij met mijn nieuwe kleurtje!

 

5 april: ik spendeer een paar uurtjes achter de pc om een verslag van de Dutch Comic Con te tikken. Bakkie thee er bij en knallen met die hap. Het verslag kun je hier teruglezen.

 

7 april: we hebben echt zo’n luie zaterdag. En op de één of andere reden liggen op dit soort dagen alle 3 de katten bij mij op bed. In de meest deuzige posities. Siepje hier doet alsof ze één of ander fotomodel is, haha!

 

11 april: ik merk dat ik in een fase ben aangekomen waarin ik wat ruimte en tijd voor mezelf nodig heb. De echtscheiding verloopt goed maar toch, ik wil soms gewoon even niet thuis zijn. Jasper en ik hebben beiden behoefte aan wat ruimte. In de avonden wandel ik vaak met een (wisselende) groep mensen hier uit de omgeving rond. We spelen allemaal PokémonGo. Het wandelen doet me goed, ik kan mijn hoofd goed  leeg krijgen en vind het erg fijn om sociale contacten te hebben. En stiekem ben ik in een maand of 2 tijd ook al 7 kilo afgevallen, da’s ook mooi meegenomen ;-)

 

13 april: Ruben volgt al een heel poosje fysiotherapie voor zijn motoriek. Cognitief is het een heel sterk kind, maar motorisch daarentegen…Hij krijgt wekelijks fysiotherapie en tegenwoordig krijgt hij ook zwemfysiotherapie, omdat hij ook bij de zwemlessen niet alle oefeningen even goed kan uitvoeren. Gelukkig vindt Ruben fysio over het algemeen heel erg leuk om te doen. Ik moest van hem dit filmpje opnemen om aan jullie te laten zien, hij vindt dit namelijk een heel erg leuke oefening om te mogen doen.

 

14 april. Het is schitterend mooi weer en ik zit regelmatig buiten heerlijk in het zonnetje te genieten. Door de warmte heb ik spontaan véél minder veel last van de fibromyalgie en dat zorgt voor dubbele ontspanning. Doe mij meer van zulke dagen :-)

 

Over luie, zonnige dagen gesproken…Meneer Rooie Draak komt graag bij me liggen. Het is net een grote rode baby. Dus als ik even een uurtje op bed ga liggen, is dit met enige regelmaat mijn uitzicht. Smelt…

 

Ik kan dus echt niet dansen, maar 9 van de 10 keer als ik ga poetsen doe ik het dus wel. Met de dweil in de ene hand en een poetsdoek in de andere hand sta ik regelmatig door de woonkamer te ‘dansen’ en mee te ‘zingen’… Op 19 april was Newton Faulkner weer eens aan de beurt. Het is maar goed dat ik folie op het voorraam heb zitten want ik denk dat de overburen een hartverzakking zouden krijgen, whaha…

 

21 april. Dit is mijn uitzicht….zucht…zwijmel. Ik durf me bijna niet te bewegen uit angst dat ik Floki wakker maak. Ik denk dat veel kattenbaasjes dit wel zullen herkennen…

 

22 april. Vriendin H. en haar vriend halen mij op voor een middagje terras. In het zalige zonnetje krijg ik een cursus biertjes drinken voor beginners. Ik krijg twee verschillende soorten kersenbier voorgeschoteld….lekker!

 

25 april: tijdens een avondwandeling met wat andere mensen merk ik ineens dit uitzicht op. Ik sluit PokémonGO heel snel af en maak gauw een tweetal foto’s, voordat ik weer verder loop. Eenmaal terug thuis bekijk ik de foto’s en vind ze toch wel heel erg tof geworden. De onderste foto heb ik nu als achtergrond in mijn telefoon staan…

 

Koningsdag 2018. Normaal gesproken struinen we altijd heel fanatiek jaarmarkten af maar dit jaar willen we het allemaal rustig aan doen. We kijken alleen bij ons in het dorp en gaan daarna al weer terug naar huis. In de avond gaan we naar Burger King, echt zo’n plek waar ik normaal dus nooit kom. Het eten is best lekker maar valt echt heel erg zwaar op mijn maag, en dus zit ik na een paar happen al helemaal vol. Gelukkig maken de prachtige, oranje kroontjes het weer helemaal goed, haha.

 

Ontspannen.

En dat was mijn aprilmaand. Deze week belooft een spannende week te gaan worden. Ik moet wat zakelijke dingen gaan regelen, onder andere voor de echtscheiding en ook voor mijn werk. Ik merk dat ik hier nu al weer spanningen voor heb dus ik ga nog even wat proberen te ontspannen, voor het zover is… Stress is nog steeds heel erg slecht voor mij dus ik hoop dat de komende dagen snel achter de rug zullen zijn…. ^_^

Verhuisplannen.

Mei belooft een drukke maand te worden. Ik heb dan een aantal activiteiten met de school van Ruben (hallo Avondvierdaagse!) in de planning staan, we hebben nog wat gesprekken met onze mediator en….ik mag eindelijk op sociale huurwoningen gaan reageren dus met wat geluk vind ik in mei een nieuwe woning en kunnen we een verhuizing gaan plannen….We zijn er inmiddels allemaal wel aan toe dus ik hoop deze maand wat moois te kunnen vinden….fingers crossed!

12 Responses

 1. Mariëlle

  heel veel sterkte bij het regelen van de laatste loodjes. Denk maar aan de goede dingen die ervan komen, dan ebt die stress wel weg. En mocht je het toch voelen opkomen? Let erop dat je ademhaling van uit je buik komt en besteed er aandacht aan. Dan zul je zien dat je je ineens een stuk minder gestrest voelt.
  Mariëlle heeft onlangs geplaatst…3 prachtige Aliexpress Highlighters voor bijna niets…My Profile

 2. Janine

  April is voor mij ook echt omgevlogen! Erg leuk overzicht heb je gemaakt en ik hoop dat je snel een huisje kunt vinden en natuurlijk succes bij de mediator.
  Janine heeft onlangs geplaatst…Hoe was de maand april?My Profile

 3. Anoushka

  Mooie foto’s en ik zal vaker komen lezen bij je. Succes deze week. Voor je het weet is deze voorbij. Blijf dicht bij jezelf. Xoxo

 4. Macblogster

  Dit is nooit een leuke fase. Als ik stress ervaar dan ga ik meestal 1 a 3 minuten diep in- & uit ademen, met mijn ogen dicht. Works like a charm. Je voelt je een stuk rustiger als je dan iets moet regelen.
  Veel sterkte en succes.

 5. Lodi

  Wat zal het fijn zijn als je in de nieuwe maand een plekje voor jullie samen kan vinden, want als is de wandel g roep fijn, jezelf kunnen zijn in je eigenhuis lijkt me ook wel een voordeel. Ik vind april ook zo snel gegaan, raar he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.