Review: Karakter, Hanna Karlzon

Graag wil ik BBNC Uitgevers/MUS Creatief bedanken dat ik het mooie boek Karakter van Hanna Karlzon mocht ontvangen. Dit mooie boek van Hanna Karlzon is laatst verschenen: het is een verzameling van mooie Karakters uit haar andere boeken.

Wat zegt Mus Creatief over Karakter:

In Karakter staan 20 prachtige illustraties van mensengezichten. Het is een echte artist’s edition, met lekker dik papier en enkelzijdig bedrukte pagina’s – zo kun je je hart ophalen en de gezichten hun eigen karakter geven met kleur met veel verschillende materialen. Vijftien platen ken je waarschijnlijk al uit haar andere boeken en deze worden aangevuld met 5 geheel nieuwe tekeningen. De Zweedse titel van dit boek is Tillsammans, wat ‘samen’ betekent.
Hanna haalt haar inspiratie uit de Zweedse natuur in de omgeving van haar woonplaats Umeå en voegt daar droomelementen aan toe. Die plek, tussen fantasie en realiteit, probeert ze te visualiseren en vangen in haar werk. Ze tekent alle illustraties met de hand en tekent het liefst sterke vrouwen, bloemen, bossen, huizen en dieren met heel veel details.

Mijn eerste indrukken.

15 bekende karakters en 5 nieuwe: mooi gebundeld  tot 1 boek. Het boek is voorzien van mooie harde kaft met gouden opdruk, een linnenband met goudletters en 2 zwarte schutbladen. Een boek zoals we de boeken van Hanna kennen.

Het boek is groter dan de andere boeken zoals Dagdromen of Zwoele zomeravonden. Het 1e  zwarte blad is jammer genoeg net vastgezet, iets over de eerste tekening zodat net een klein stukje wegvalt van de kleurplaat.. Zie foto.

Het papier is het zelfde als in haar andere boeken. Beetje jammer want het kleurt niet mooi egaal en vooral met huidskleur is dit wel jammer: het wordt wat vlekkerig daarvan. Maar wat heb ik in dit boek al met heel veel plezier gekleurd.

Mijn kleurplaten.

Ik heb gekleurd met Prisma Colors,  Faber Castel Polychromos, Derwent Coloursoft, ecoline stiften, witte Posca’s, gelpennen en Rembrand  softpastels. Het papier trok iets krom bij gebruik van ecoline stiften, maar het trok ook weer netjes recht. De platen zijn enkelvoudig gedrukt wat ikzelf altijd wel prettig vind.

De gezichten kleur ik altijd van licht naar donker en laagje over laagje: eerlijk is eerlijk,  ik ben zelf nog veel aan het oefenen met gezichten kleuren maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. Een jaar geleden  liet ik gezichten echt links liggen. Daar waagde ik mij nog niet aan, maar  tegenwoordig ga ik die ook niet meer uit de weg. En rustig in laagjes opbouwen dan kun je nog wat blijven corrigeren.

De  Karakters van Hanna zijn altijd zeer excentriek:  ik hou er wel van om al kleurend daar knappe dames van te maken. Het is eigenlijk een te mooi en leuk boek wat niet in je verzameling kleurboeken mag ontbreken.

Productinformatie.

ISBN: 9789045322742
Formaat: 304 x 217 x 15 mm
Gewicht: 613 gram
Auteur: Hanna Karlzon
Omvang: 40 pagina’s
Uitvoering: Hardback
Prijs: €14,99
Koop bij bol.com

Winactie! [gesloten]

Van BBNC Uitgevers / Mus Creatief mogen wij een exemplaar van Karakter weggeven aan één van onze fans. Keigaaf! Wil jij dit boek graag in jouw bezit krijgen? Doe dan mee aan onze winactie en wie weet kleur jij straks in dit mooie nieuwe pareltje van Hanna Karlzon. Je kunt meedoen door hieronder een reactie te plaatsen. Vertel hierin waarom jij dit kleurboek graag zou willen winnen. En uiteraard mag je ook voor een ander meedoen ;-)

Let er wel op dat je bij deelname een geldig mailadres gebruikt. Je kunt meedoen tot en met 22 april 2018. De winnaar of winnares krijgt persoonlijk bericht van Sandy dus hou je mailbox in de gaten. Enjoy!

 

Groetjes, Corine
Corine’s Kleurparadijs

 

19 Responses

 1. Hannah

  Ik doe ontzettend graag mee, ik heb hele mooie kleurpotloden (Caran d’Ache en Faber Castell) maar heb nog geen kleurboek gevonden dat zo mooi is dat ik ermee zou willen kleuren. Totdatik deze post las. Prachtig boek!

 2. Louise

  Wat een mooie gezichten, de stijl van Hanna Karlzon spreekt me echt aan!
  De platen zou ik inkleuren + inlijsten en vervolgens cadeau geven aan mijn moeder, voor haar verjaardag. :)

 3. Anika

  Ik doe wel mee hoor 😉 Hanna Karlzon ontbreekt hier helaas nog in mijn collectie, en winnen is altijd leuk!

 4. Myrthe

  Oh wat een leuke actie! Ik doe graag mee.
  Ik heb nu vooral nog platen van Johanna Basford gekleurd. Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging en ik denk dat ik die wel kan vinden in het kleuren van de gezichten. Een mooie schaduw in de huidskleur krijgen is iets waar ik nog wat op wil oefenen. Dit boek lijkt me daarvoor ideaal!

 5. Karin Pelckmans

  Wat een mooie platen! Hiermee zou ik wel wat (regenachtige) zomerdagen een zonnig tintje kunnen geven! Krijg er eigenlijk nu al zin in!

 6. Eva

  Wat een mooi boek! Kleuren is zo fijn en ontspannend. Enne, het resultaat is echt prachtig!

 7. Mevr Remmits-O

  Geweldig mooi kleurboek is dit van Hanna Karlzon. Heb al een freebee van dit kleurboek mogen kleuren. Helaas heb ik het boek niet. Ik ben er helemaal weg van. Al die gezichten zijn zo mooi. Ik ga heel hard zitten duimen.

 8. Geesje

  Ik vind de kleurboeken van Hanna Karlzon helemaal geweldig. Ze kleuren zo lekker weg deze leuke tekeningen. Zou het super vinden als ik deze zou mogen winnen. Dan komt mijn verzameling van haar kleurboeken weer een stapje dichterbij de complete collectie.

 9. Kendy

  Ik zou graag dit kleurboek winnen omdat de tekeningen prachtig zijn. En ik een tweede kleurboek kan gebruiken omdat mijn andere bijna vol is.

 10. Janeska

  Leuke review! Het boek wil ik heel graag winnen. Heb al een tijd een boek van Hanna Karlzon in de kast liggen. Maar durfde er nooit in te beginnen. Zag zoveel mooie platen op kleurgroepen voorbij komen dat ik dacht laat maar dat lukt mij nooit zo mooi. Tot ik vorige week dacht nee je gaat er gewoon in beginnen. Je kleurt voor ontspanning en die heb je nu hard nodig. En nu ben ik om en wil ik ook de andere boeken van Hanna. Het is zo verslavend om de platen te kleuren en je eigen creaties te maken.

 11. Marjan Polet

  Geweldig wat een.mooi boek, zeker na het lezen wat jij er van.vond wil ik hem graag asn.mijn collectie toe voegen en er in kleuren.eerst een poosje naar kijken en dan in.kleuren :-)

 12. Ellen van der Ster

  Ik vind dit een heel mooi boek. Heb tot nu toe vnl mandala’s gekleurd, maar mijn vingers jeuken om met deze mooie platen aan de slag te gaan. Zou hierdoor ook graag andere kleurtechnieken willen ontdekken (zoals het kleuren van de huid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.