Fotoverslag: Dutch Comic Con Utrecht

geplaatst in: Lifestyle | 12

Hela,
In een eerder artikel kondigde ik het al aan: afgelopen zaterdag ben ik aanwezig geweest bij de Dutch Comic Con beurs, in de jaarbeurshallen in Utrecht. Het was voor mij de eerste keer dat ik naar een Comic Con ging en vandaag vertel ik hoe mijn dag was en deel ik ook een aantal foto’s van deze beurs. Kijk je mee?

Spannend.

Zaterdagochtend. Mijn wekker gaat om 07:00 uur af: Comic Con dag! Het is mijn eerste bezoek aan een beurs zoals deze en ik ben erg nieuwsgierig. We frissen ons op, kleden ons om, laten de hond uit en stappen in de auto. Eerst brengen we Ruben naar zijn opa en oma in Barneveld, Jasper en ik rijden samen door. We parkeren onze auto mij een transferium even verderop en pakken de sneltram richting de jaarbeurs. Onderweg besluiten we nog wat PokémonGO te spelen. Wanneer we vlakbij de eindhalte van de tram komen vallen twee dingen ons meteen op: een enorm lange rij veelal mooi verklede mensen die naar de Comic Con willen en vreemd genoeg zitten er rondom de jaarbeurs ook allemaal zeldzame Unown Pokémon, die je normaal nergens tegenkomt. Deze blijken er speciaal voor het event te zijn geplaatst. Wat een leuke verrassing!

Eerste indruk.

Omdat wij geen toegangskaartje maar een persbandje nodig hebben melden we ons niet bij de lange rij maar bij de afdeling ‘pers’ en halen onze persbandjes op. Korte tijd later zijn we binnen. We besluiten eerst eens wat rond te gaan wandelen. We willen een duidelijke eerste indruk krijgen voordat we foto’s gaan maken en gaan shoppen. Wat mij meteen opvalt: deze beurs is groot, en heel erg ruim opgezet. Je loopt elkaar niet voor de voeten en cosplayers hebben goed de ruimte om in hun mooie outfits rond te kunnen wandelen. En natuurlijk ook om te kunnen poseren: er worden veel foto’s gemaakt met fans, erg leuk om te zien! Op onderstaand filmpje, gemaakt door de NOS, krijg je een mooie indruk van de beurs en van de cosplayers:

Activiteiten.

Wat mij ook opvalt is dat er echt veel te doen is tijdens DCC: je kunt op de foto met je favoriete acteur, er is een wedstrijd voor mooiste cosplayer, we hebben een drone wedstrijd gezien (erg tof!), er worden speeddates georganiseerd, er worden allerlei workshops gegeven, je kunt er naar hartelust shoppen en er is zelfs een filmzaal van FOX, waar je onder andere nieuwe afleveringen van The Walking Dead kunt kijken. Een aantal activiteiten kun je gratis bijwonen, anderen alleen tegen betaling. De meerprijzen voor sommige activiteiten vind ik zelf wel aan de hoge kant maar die schijnen heel normaal te zijn. Er staan dan ook aardig wat mensen in de rij om met acteurs als Emilie De Ravin en Katie Cassidy op de foto te kunnen gaan. Wij vermaken ons prima met alle gratis activiteiten en bezienswaardigheden en hebben zelfs dan eigenlijk nog te weinig tijd om alles echt goed te bewonderen. Ik zou dit zo twee dagen achter elkaar kunnen doen, leuk!

Shoppen.

Uiteraard moeten alle kraampjes ook uitgebreid bekeken worden. Ik ben nou eenmaal een sucker voor mooie merchandise dus ik breng ook aardig wat tijd door tussen alle kraampjes. Het aanbod aan artikelen is heel gevarieerd. Naast alle gebruikelijke merchandise (denk aan t-shirts, Funko’s, Pokémon knuffels, cosplay artikelen en comics) kom ik ook andere leuke en mooie hebbedingen tegen. Zo is er ook een kraampje vol met kawaii goodies, kom ik veel prachtige handmade artworks tegen en is er zelfs een kraam waar ze opgezette dieren en schedels verkopen. Erg gaaf om te zien..!

Sprookjesdromen.

Conclusie.

Wij hebben Dutch Comic Con als een erg leuke, sfeervolle en ruim opgezette beurs ervaren. We hebben ons goed vermaakt met alles wat er te doen en te zien was en vonden dit zeer zeker voor herhaling vatbaar. Op 24 en 25 november is de volgende editie: ben jij er ook bij?

Meer informatie: Dutch Comic Con website.

 

12 Responses

  1. Lizzy

    Lekker late reactie van mijn kant, maar toch beter laat dan nooit! Wat een leuke blogs! Kan me voorstellen dat het erg veel tijd kost! Ziet er prachtig uit! ☺️😘

  2. kaylee

    Super tof om te lezen! Zo te zien heb je een heerlijke dag gehad. Bedankt dat je dit met ons deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.