Even bijkletsen: zenmodus AAN

geplaatst in: Persoonlijk | 10

Hela,
Het is al weer een poosje geleden dat ik een persoonlijk blogje schreef. De laatste keer schreef ik over het begin van wat straks een heel nieuw, ander leven wordt. En ik schreef over de griep. Hoe die mij, samen met een longontsteking, een paar weken aan mijn bed gekluisterd hield. We zijn inmiddels weer een paar maanden verder, tijd voor een update!

Regelwerk.

Thuis hebben we een heleboel regelwerk: we zijn inmiddels druk bezig om de echtscheiding te regelen. Dit doen we met behulp van een mediator. We zitten momenteel middenin het proces en ik zie alles nu steeds meer vorm krijgen. Een opluchting, want ik wist eerlijk waar niet waar en hoe te beginnen. Gelukkig doet onze mediator een heleboel van het werk voor en met ons: hierdoor ontstaat er een steeds beter en duidelijker overzicht van alles. Fijn! Ander belangrijk regelwerk op het lijstje: ik ben momenteel heel erg druk bezig met de huizenjacht. Ik hoop binnenkort te kunnen gaan verhuizen. Fingers crossed…!

Blijven opletten.

Zelf moet ik vooral heel erg op mezelf blijven letten: ik heb nog steeds de neiging om te veel te willen doen. In huis, met Ruben, you name it. Op sommige dagen gaat het best redelijk, op andere dagen ben ik echt een wrak: ik heb dan teveel gedaan en krijg daar de rekening voor in de vorm van heftige (spier)pijnen. Ik ben dan ook serieus bezig om mijn werkzaamheden wat beter te verdelen. En dat moet ook wel, want als ik hierin niet verbeter moet ik intern gaan revalideren, iets wat ik absoluut wil voorkomen.

Afleiding.

Ik heb de afgelopen periode gemerkt dat het mentaal heel goed voor me is om te gaan wandelen. Dit doe ik tegenwoordig dan ook meermaals per week, meestal met wat mensen samen. Onderweg spelen we PokémonGO en ondertussen kan ik mijn hoofd ook goed leegmaken. Bijkomend voordeel: doordat ik vaak in de avonduren ga wandelen lig ik niet meer op de bank te snacken. En ik merk dat mijn conditie er op vooruit gaat. Ik ben inmiddels bijna 10 kilo afgevallen, haha.

Zenmodus: AAN.

Hoewel ik het soms nog best heel moeilijk vind (ik voel mezelf al snel schuldig als ik niet met ‘verplichte dingen’ bezig ben) lukt het me steeds beter om mijn zenmodus aan te zetten. De wandelingen die ik maak zorgen voor ontspanning maar het lukt me ook redelijk goed om gewoon even te gaan liggen. Een uurtje bedrust, zoals de praktijkondersteuner het noemde. Een tijdschrift lezen, in bad liggen, een terrasje pakken, wandelen met Ruben en de hond of in mijn eentje een ijsje gaan eten: ik doe het. En met steeds meer plezier. Fijn!

Offline.

Op het begin vond ik het moeilijk om offline te gaan. Maar op dit moment, ik geef het toe, mis ik het bloggen, het facebooken en de mailbox nauwelijks. Ik spendeer mijn tijd liever buiten, samen met vrienden/vriendinnen, dan met bloggen. Of Facebooken. En dat is denk ik voor het eerst in járen, haha. Uiteraard blijf ik wel gewoon bloggen, maar voorlopig nog altijd op een lager pitje. Zonder schuldgevoel, overigens… ;-)

10 Responses

 1. CustÒdia Chineva

  10 kilo er af, knap hoor, moet ik ook wel eens doen, wandelen ipv eten haahha, ook wel fijn dat je tijd maak om te ontspannen ….

 2. Robin

  Altijd leuk een dagje voor je zelf of een paar rustige uren gefocust alleen op jou kan echt genieten zijn

 3. alexa

  Ik zou vaker offline moeten gaan maar ben daar totaal niet goed in. Alleen als ik ga sporten maar dat is dan ook het enige moment, oke of als ik met mijn vriend bn
  alexa heeft onlangs geplaatst…Bikinitops van LASCANAMy Profile

 4. Anja

  Niet meer dan logisch dat je momenteel kiest voor ontspanning, je blog, ‘social media’ het loopt allemaal niet weg. Denk eerst aan jezelf en dan komt de rest wel weer vanzelf.

 5. f

  overzicht is heerlijk! Daar word ik persoonlijk altijd heel zen van !Volgens mij ben jij hartstikke goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.