Shoptips: boeken voor een ontspannen lente

geplaatst in: Boeken, Kleuren voor volwassenen | 8

Hoera, het is lente! En we hebben niks te klagen, als je het mij vraagt. De lente verloopt geweldig: we hebben schitterend zomers weer, weinig last van echt slechte dagen en de meesten van ons hebben al een heerlijk kleurtje. Tijdens zulke dagen zit ik graag met een boek buiten. lekker in de tuin, onder het genot van een drankje. Soms lees ik, soms kleur ik en soms leer ik. Heerlijk! Het leek me dan ook leuk om enkele leuke boeken shoptips te delen voor dit prachtige lenteseizoen. Lees je mee?

Elke week een lijstje.

‘Elke week een lijstje’ is een boek dat je leven gaat veranderen. Bekijk het eens van de zonnige kant: maak elke week van het jaar in opdracht een lijstje van alle mooie, leuke, fantastische, krachtige, diepzinnige, natuurlijke en creatieve dingen om je heen en ontdek schoonheid op plekken waar je niet had gedacht het te kunnen vinden! Zo wordt elke week van het komende jaar doordachter en diepzinniger. Vul lijstjes in over je favoriete vrijetijdsbestedingen, plekken om te ontspannen, gezonde snacks, guilty pleasures, mooiste films, beste aankopen ooit, favoriete boeken, goede eigenschappen (van jezelf en van anderen), de beste cadeaus, de mooiste momenten van je leven, woorden die je een warm gevoel geven, dingen waar je energie van krijgt en nog veel meer! De lijstjes zijn geordend op seizoen: begin met het lijstje dat overeenkomt met het weeknummer van dat moment.

Ik heb dit boek in huis en echt, het is een heerlijk boek. De lijstjes die ik maak zorgen voor een rustig hoofd, nieuwe inspiratie en natuurlijk ook een beetje meer overzicht. Ik vind het fijn om buiten in het zonnetje in dit boekje te kunnen werken. Dit boekje is verder ook voorzien van mooie, sfeervolle foto’s en quotes. Elke week een lijstje kost €12,50 en is verkrijgbaar bij BBNC Uitgevers. ISBN: 9789045322384

Ingenieuze inkt – dieren in detail.

‘Ingenieuze Inkt’ verscheen onder de Engelse titel ‘Intricate Ink’ en is een wereldwijde bestseller. Met zwarte inktpennen en kleurpotloden creëert de Amerikaanse kunstenaar en illustrator Tim Jeffs een ware inktdierentuin van gedetailleerd getekende dieren. Geïntrigeerd door hun diversiteit en complexiteit, streeft Jeffs ernaar om de essentie van zijn onderwerpen in zijn tekeningen te vangen. Elk portret begint hij met een uitgebreid onderzoek naar de gewoonten, leefomgeving en fysieke verschijning van het dier. Daarna bestudeert hij hun vacht of huid zorgvuldig maar laat artistieke overwegingen de patronen, texturen en tinten die hij gebruikt bepalen. Hij geniet ervan om ‘de controle te hebben over het maken van een eigen creatie in plaats van een fotorealistische tekening zonder karakter’. Maar Jeffs heeft wel veel aandacht voor het realistisch weergeven van de ogen waardoor het dier ‘een persoonlijkheid krijgt, emoties uitdrukt en zijn eigen verhaal vertelt wanneer het naar de toeschouwer kijkt’.

Tim Jeffs is geboren in 1965 in Maryland. Op de middelbare school won hij al prijzen met zijn tekenwerk. Met een beurs op zak kon Tim Jeffs naar de Parsons School of Design in New York.

Ingenieuze inkt – dieren in detail is een prachtig geïllustreerd kleurboek voor volwassenen. De zwarte achtergrond in combinatie met de greyscale kleurplaten: het levert je echt schitterende, realistische kleurplaten op. Dit boek is echt een genot om in te mogen kleuren..! Ingenieuze inkt – dieren in detail is een hardcover boek en kost €14,99 bij MUS Creatief.
ISBN: 9789045322315

Leef Lagom – Breng de Zweedse kunst van kalmte in je leven

Lagom (spreek uit: lah-gom) is een Zweeds woord dat ‘niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg’ betekent. Het gaat om het bereiken van een gelukkige en gezonde balans in alle aspecten van je leven. Denk hierbij aan eten en drinken, milieu- en sociaalbewustzijn, het stellen van realistische doelen en leven binnen jouw mogelijkheden.
Leef Lagom staat vol met praktische manieren om deze levenshouding van bescheidenheid en eerlijkheid in je dagelijks leven toe te passen – van 30 tips om meer energie te besparen en minder afval te veroorzaken tot het beter indelen van je tijd en het jezelf gunnen van momenten van rust, reflectie en geluk.

Kalmte, rust, balans vinden: het zijn een paar dingen waar ik de afgelopen maanden veel nood aan heb gehad. Een stapje terug, maar niet teveel. Rust nemen, maar niet te veel. Het bleek een kwestie van een balans zien te vinden die voor mij goed werkt. Dit boek helpt mij hier goed bij. Het is een duidelijk boek met een rustige uitstraling. De vele tips zijn leuk om te lezen en gemakkelijk om zelf toe te passen in je dagelijks leven. Leef Lagom kost €14,99 en is verkrijgbaar bij Bol.com. ISBN: 9789045322902

Dikke Dames Zomertijd – Julia Woning

De Dikke Dames zijn vrolijker dan ever want het is zomer! De voluptueuze dames flaneren langs het strand, drinken een drankje aan de cocktailbar of zitten gezellig aan de thee (alsof het buiten niet warm genoeg is!). Ze brengen altijd gezelligheid mee en toveren een glimlach op je gezicht. De trefzekere lijnen van kunstenares Julia Woning zorgen ervoor dat haar tekeningen ideale kleurplaten vormen. Door haar prachtige lijnenspel word je in de voorstellingen gezogen en krijg je meteen zin om de platen met kleur nog meer tot leven te laten komen. Naast 30 vrolijke tekeningen, vind je in dit kleurboek ook art journal knipsels: tekeningen die je kunt uitknippen en verwerken in pagina’s van je art journal. Je kunt ze gebruiken als basis of als inspiratie. Het handige formaat van dit kleurboek maakt het uitermate geschikt om mee te nemen op vakantie!

Van de kleurboeken van Julia Woning word ik altijd erg vrolijk. Haar Dikke Dames zijn zó leuk om in te kleuren, en binnenkort komt er in deze reeks dus ook een speciale, zomerse uitgave. Naast de kleurplaten zitten hier ook nog eens art journal knipsels bij, een erg leuke aanvulling voor de creatieve zielen onder ons. Top! Dikke Dames Zomertijd is beschikbaar vanaf 15 juni 2018 en kan al worden gereserveerd bij Bol.com. Het boek gaat €9,99 kosten. ISBN: 9789045323442

 

Dit blogartikel bevat producten die opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Zie disclaimer.

8 Responses

  1. Lodi

    Ik vind de dikke dames altijd zo leuk!Maar dat elke week een lijstje lijkt me ook erg leuk! Bedankt voor de tips!

  2. Joella van den Broek

    Wat een heerlijk artikel het eerste boek spreekt mij het meest aan als liefhebber van lijstjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
:yup :kiss :santa :teehee :no :loveit :hellooo :sad :goodie :laptop :lovekiss :cheer :tongue more »

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.