Vanaf het begin in 2012 tot en met maart 2016 heb ik altijd met een vast, wisselend team op WordPress gewerkt. Echter is in de praktijk gebleken dat dit niet zo goed werkt. Wel blijf ik regelmatig de vraag krijgen van mensen of zij mogen komen bloggen voor Passion 2 Create. Eénmalig of meermaals. Ik heb daarom besloten om het ‘Wordress team’ om te zetten naar een club gastbloggers. Hieronder leg ik uit wat gastbloggers zijn en hoe jij ook gastblogger kunt worden.

prijsvraag blog kleurboeken close up

Hoe werkt het gastbloggen

Het is heel simpel: als jij graag een gastblog wil laten publiceren kun je me contacteren op sandy@passion2create.nl of via het contactformulier en me je idee voor een gastblog voorleggen. Ik zal dan kijken of dat jouw idee past binnen de thema’s van Passion 2 Create. Zo ja dan stuur ik je enkele instructies door en kun jij je gastblog gaan schrijven. Je stuurt me het artikel samen met nette, mooie foto’s toe en ik zorg ervoor dat je gastblog wordt gepubliceerd. Ik loop het artikel na op eventuele spelfoutjes, zorg ervoor dat de SEO kloppend is en kies de juiste tags voor je artikel. Je mag je artikel voorzien van je eigen naam of een pseudoniem en je kunt er een linkje in verwerken naar je eigen website of social media. Bijvoorbeeld: ‘dit artikel is geschreven door Sandy – kijk ook eens op mijn Instagram‘ of ‘groetjes, Sandy

Je kunt bij Passion 2 Create eenmalig een gastblog aanleveren. Lijkt het je leuk om dit vaker te gaan doen? Dat kan! Ik werk met een clubje vaste gastbloggers. Dit doen wij door gebruik te maken van onder andere een WhatsApp groep en Dropbox. Je hebt hiervoor dus geen WordPress account nodig. Wil je op vaste basis komen bloggen? Neem dan gerust contact met me op. Er is op dit moment nog plek voor één vaste gastblogger.

Gastblog of advertorial?

Een vraag die ik vaak krijg van mijn volgers is of zij een stukje mogen schrijven over hun website of webshop. Wanneer jij een stuk tekst aanlevert met als doel je website of webshop te promoten wordt dit een advertorial genoemd, ook als je dit subtiel vermeldt in je verhaal. Vanaf juni 2017 worden er hier geen advertorials meer op mijn blog geplaatst: een artikel met commerciële doeleinden wordt dan ook niet meer aangenomen. Wil je graag een leuke samenwerking met mijn blog? Op deze pagina kun je meer informatie terugvinden.