Pagina 1 van 1

Zelf zeep maken

Geplaatst: 04 sep 2019, 15:15
door Freya
Ik ben benieuwd of er hier mensen zijn die wel eens zelf hun zeep (of gerelateerde producten) maken. Hoe maak jij je zeep? Waar haal je de materialen? Heb je nog handige tips of wil je foto's van je resultaten delen? Laat dan vooral van je horen <3

Zelf maak ik af en toe zeepjes. Hiervoor maak ik gebruik van vrij simpele ingrediƫnten, die ik eigenlijk altijd bij SoapQueen bestel. Ik begon met een basispakket, maar deze heb ik inmiddels uitgebreid met wat extra mallen, kleurtjes en geurtjes. Ook gebruik ik bonbon mallen van de Lidl. Die zijn van siliconen en vind ik erg prettig in gebruik, ghehe :D

IMG_20160628_124751.jpg

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 01 okt 2019, 13:45
door karinD
Ik heb het nog nooit gedaan maar het lijkt me erg leuk. Lekker in bad met je eigen gemaakte zeep :-P

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 01 okt 2019, 15:57
door Freya
Ik vind het ook heel erg leuk om te doen. Ook met kids is het leuk om te doen: die gezichtjes als hun handgemaakte zeepje na een x tijd uit de mal mag, priceless! Helemaal trots zijn ze dan op hun kleurige glitterbommetjes :P

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 02 jan 2020, 22:13
door Freya
Gietzeep update!
Ik heb rond de kerst de tijd genomen om wat te experimenteren met fotozeep. Hiervoor gebruikte ik mijn favoriete foto van 2019 <3 Na een enkele pogingen was ik tevreden met het resultaat:

gietzeep.jpg
(in verband met privacy gezicht onherkenbaar gemaakt in photoshop)

Ik deed eerst een laagje doorzichte gietzeep in de mal. Daar heb ik de foto bovenop gelegd, deze heb ik met een pincet op de juiste positie geparkeerd. Daarna de eerste laag grotendeels (maar nog niet volledig) laten uitharden, en vervolgens een tweede laag er bovenop: lichtgroen gekleurde zeep met appelgeur.

In eerste instantie wilden de twee lagen niet goed aan elkaar vasthechten. Dat heb ik opgelost door het malletje, op het moment dat de zeep al goed aan het uitharden is, nog even terug in de magnetron te plaatsen. 20 seconden op 180 watt waardoor de twee zeepdelen net een beetje terug zacht worden, en mooier in elkaar vasthechten. Dit bleek goed te werken.

Bij Aliexpress heb ik enkele nieuwe zeepmallen besteld, zodat ik binnenkort nog meer kan gaan experimenteren <3

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 03 jan 2020, 12:40
door karinD
Dat ziet er leuk uit!

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 08 jan 2020, 11:32
door Freya
Thanks <3

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 09 jan 2020, 07:40
door Jootje
Dat ziet er zeker erg leuk uit.

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 10 jan 2020, 00:54
door Neptunus
Echt leuk!!!

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 11 feb 2020, 22:34
door MusEnSus
Oehhh!!! Wat leuk al die zelfgemaakte zeepjes!!! Ik moet mezelf zo inhouden, of ik zou gelijk allerlei benodigdheden kopen om er ook aan te beginnen. We zitten helaas met een heel huishouden met een gevoelige huid. (Droge huid/eczeem en dat langs twee kanten in de familie). Zeep is dus "uit den boze."

Ik heb trouwens wel bio zeepvlokken in huis, want ik maak toch regelmatig nog zelf vloeibaar waspoeder en handzeep al is dit meer omdat ik het leuk vind (bio, handmade, etherische oliƫn naar smaak) en niet omdat het ons goed doet.. (nog steeds een gevoelige huid)+(de waspoeder van de Lidl is beter en goedkoper).
Trouwens, hoe leuk is dat? Je zeepmallen ook voor chocolade gebruiken? De investering dik waard ;-) (man man, ik moet me inhouden)

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 12 feb 2020, 11:05
door Freya
Het is inderdaad nogal verslavend om te doen, ik geef het toe! :P
De eerste mallen die ik had besteld zijn nu binnen, ik verwacht er nog 2 en dan is de bestelling compleet. kan ik binnenkort eens aan de slag...

@Mus, je zou eens kunnen kijken of ze een basis zeep hebben die bij jouw gezin past. Zo is er bij de winkel waar ik inkoop onder andere 100% natuurlijke zeep (https://www.online-zeepwinkel.nl/c-2322 ... ijke-zeep/) te verkrijgen. Misschien dat dat een optie is?

Hier een overzicht van alle soorten zeep:
https://www.online-zeepwinkel.nl/c-2529 ... tephenson/

Re: Zelf zeep maken

Geplaatst: 10 apr 2020, 13:30
door Elyne
Zelf is het niets voor mij maar ik vindt het wel leuk om er naar te kijken op Youtube, en dan vooral hoe ze de zeep in plakken snijden.