Pagina 1 van 1

Banketbakkersroom

Geplaatst: 28 jun 2020, 20:16
door Elyne
Dit recept kan je maken om als vulling bij de éclairs of soesjes te maken of gewoon apart op te eten. Ik eet de pudding het liefst gewoon :D

Dit recept komt van de Solo website.

INGREDIËNTEN (voor 6 personen)
500 ml melk
125 g suiker
50 g pudding poeder
1 vanillestok (kan je weglaten maar is lekkerder met)
2 eierdooiers

BEREIDINGSWIJZE
Breng 3/4 van de melk aan de kook met de vanillestok uitgeschraapt. Meng ondertussen de 1/4 van de melk met de pudding poeder (vervangbaar door maïzena, pudding poeder is ook wel gekend als imperial vanille), eidooiers en suiker tot alles is opgelost.
Als de melk kookt giet dan een klein beetje kokende melk op het mengsel om de eieren te laten wennen aan de temperatuur. Giet dan het mengsel voorzichtig bij de melk. Als je halfweg bent zou de melk al moeten ingedikt zijn.
Giet verder tot alles erin is. Als alles erin is blijf dan nog ongeveer een minuutje doorkoken. ( Dit is om de smaak van de pudding poeder weg te krijgen.)
Verdeel de pudding in aparte potjes.

Re: Banketbakkersroom

Geplaatst: 29 jun 2020, 07:46
door MusEnSus
Leuk! Deze ga ik eens proberen bij mijn volgende baksel.