Verzending van poststukken

Gebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1339
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Verzending van poststukken

Bericht door Freya »

Op Passion 2 Create worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers elkaar poststukken toesturen. Om deze activiteiten leuk en soepel te laten verlopen heb ik in dit topic een aantal tips en richtlijnen voor je op een rijtje gezet.

1. Adresgegevens
In alle kunstwerken die die we van onze enveloppen maken kan het voor een postbode soms lastig worden om een adres goed te lezen. Zorg er altijd voor dat het adres van de ontvanger goed leesbaar is. En zet je eigen adresgegevens als afzender op de achterkant van de enveloppe (of de zijkant van de doos...).

2. Verpakking
Zorg er altijd voor dat je snail mail, thee, stekjes of cadeautjes goed verpakt worden verzonden. Hou er rekening mee dat enveloppen op het postsorteercentrum met grof geweld door een sorteermachine gaan. Hierdoor kunnen frutsels loskomen en dan arriveert de enveloppe beschadigd bij de ontvanger. Verstuur je iets wat breekbaar is? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld een enveloppe met bubbeltjesfolie of een brievenbusdoosje.

3. Kosten
Let er op dat je poststuk voldoende gefrankeerd is. Het is voor een ontvanger vervelend als deze strafporto krijgt omdat jouw envelop (of doos...) onvoldoende gefrankeerd is. Op de website http://www.postnl.nl kun je zien hoe duur het is om jouw poststuk te verzenden. In geval van twijfel of bij gebrek aan een keukenweegschaaltje kun je je poststuk ook bij het postkantoor laten afwegen, dan weet je 100% zeker dat hij voldoende gefrankeerd is.

4. Maak duidelijke afspraken
Ga je onderling iets met elkaar swappen? Spreek dan duidelijk van te voren af wat de bedoeling is. Spreek met elkaar af of je voor een brievenbuspakketje of voor een pakketpoststuk gaat en maak eventueel een foto of filmpje van jouw poststuk, net voor het de brievenbus in gaat. Spreek van tevoren met elkaar af of je wel of niet met een Track and Trace code gaat werken. Zo voorkom je teleurstellingen.

4a. Track and Trace (T&T) code
Wil je er zeker van zijn dat jouw (brievenbus)pakketje goed aankomt? Verstuur je iets van waarde? Maak dan gebruik van een Track and Trace code. Deze kun je aanvragen voor brievenbuspakketjes en voor grotere pakketten. Mocht het pakket dan kwijtraken dan kun je in ieder geval zien waar het is gebleven. Een ander voordeel: de ontvanger kan niet zeggen dat hij je pakketje niet gehad heeft.

5. Stekjespost
Ga jij stekjes swappen? Leuk! Ook hier geldt natuurlijk: maak voor het verzenden duidelijke afspraken met elkaar, om teleurstellingen te voorkomen. Verpak je stekjes goed. In een simpel envelopje krijgt je swapmaatje gegarandeerd plantenmoes dus maak gebruik van bijvoorbeeld een brievenbusdoosje. Zorg er ook altijd voor dat je stekjes vrij zijn van ongedierte, just saying ;-)
Stekjes worden vaak als volgt verpakt: verpak het stekje bij de wortel in een vochtig stukje keukenpapier. Wikkel vervolgens een stukje plastic om het vochtige papier heen. Zo blijven de stekjes van vocht voorzien, ook als ze onverhoopt een paar dagen langer onderweg zijn.

Op dit forum geldt het volgende:
- Heb jij een tag/swap/snail mail te versturen na een ander forumlid? Doe dit dan binnen maximaal 7 dagen, tenzij onderling anders overlegd is. Ben je door omstandigheden verhinderd? Hou hierover contact met je swapmaatje. Het is heel rottig als iemand heel lang hoopvol voor niks bij de brievenbus zit te wachten.
- Zorg er voor dat jouw tag/swap/snail mail netjes in orde is. Geen artikelen die kapot of over de datum zijn versturen dus. Je zou zelf immers ook geen viezige of rommelige post willen krijgen.
- Nogmaals: maak van tevoren duidelijke afspraken met elkaar. Hier kun je de PB-functie voor gebruiken.

Ik ga er vanuit dat iedereen hier goed haar best zal doen op het versturen van leuke, nette poststukken. Mocht het desondanks toch gebeuren dat je niets ontvangt, of dat je een enveloppe krijgt die vies tegenvalt? Neem dan eerst contact op met je swapmaatje. Mocht dat niets uithalen dan kun je mij of één van de moderators een bericht sturen.

Misbruik maken van onze forumactiviteiten wordt per direct afgestraft met een permanente forumban.Plaats reactie